FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Απόδραση από τα Χανιά!(pics)

Το είπαν και το έκαναν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Λαμία… Διπλό μέσα στα Χανιά!

Δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά για τον ΠΑΣ Λαμία, για να επιστρέψει στις νίκες και να παίρνει ένα αποτέλεσμα σωτηρίας απέναντι στον Πλατανιά Χανίων με σκορ 1-2.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον ΠΑΣ, ο Βασιλαντωνόπουλος με τις δύο ασίστς του και ο Μπλάζιτς ο οποίος σημείωσε το δεύτερο γκολ της Λαμίας.

Από την άλλη ο Ενσικολού μείωσε σε 1-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Το ματς:

Με πίεση ψηλά και κατοχή μπάλας μπήκε στο παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά ο ΠΑΣ Λαμίας και στο 3΄μόλις λεπτό ο Βασιλαντωνόπουλος από τα δεξιά με ωραία ενέργεια έβγαλε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας της αντίπαλης ομάδας, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν τον κίνδυνο.

Στο 6΄ο Πλατανιάς έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Νίλι έβγαλε την παράλληλη σέντρα αλλά ο Κασάλιτσα δεν μπόρεσε να πλασάρει. Μετά από αυτήν την φάση τα Χανιά άρχισαν να πιέζουν ψηλά, ανέβηκε η ψυχολογία τους και έψαχναν συνεχώς το γκολ.

Στο 14΄πρώτη τελική για τον ΠΑΣ Λαμία, όταν ο Πίτι πήρε την μπάλα από τον Βασιλαντωνόπουλο, πέρασε με ωραία ενέργεια από πάνω τον Πλιάτσικα και με μία σέντρα-σουτ εφνιδίασε τον Κλιάϊτς, με τον Σέβρο να διώχνει σε πλάγιο άουτ.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Βάντερσον πήρε την μπάλα, στην «έσπασε» δεξιά στον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος έβγαλε ανενόχλητος την σέντρα η οποία όμως ανακόπηκε από τους αμυντικούς. Μετά το δεκάλεπτο η Λαμία άρχισε να πιέζει και πάλι και δημιουργεί φάσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Με την συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού, ο Μπάμπης Τεννές αποφάσισε πως θέλει να παίξει πιο επιθετικά και έβγαλε από το παιχνίδια τον Σελίμ Μπεν Τζεμιά και πέρασε στην θέση του το Νόε Ακόστα, παίζοντας με σύστημα 4-3-3.

Στο 30΄ο Νίλι εκτέλεσε το 6ο κόρνερ της ομάδας του, με την μπάλα να καταλήγει στο κεφάλι του Ουντότζι ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει μιας και η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Η μεγαλύτερη φάση για τον Πλατανιά ήρθε στο 33΄όταν ο Ουντότζι πέρασε τον Αναστασόπουλο από τα αριστερά, έβγαλε την σέντρα με το Νίλι να πλασάρει και τον Παπαδόπουλου να κάνει την επέμβαση εξ επαφής.

Καθόλου καλή κίνηση όπως αποδείχθηκε η αλλαγή συστήματος από τον Μπάμπη Τεννέ, μιας και από την στιγμή που έγινε το σύστημα 4-3-3 δεν απέδιδε καθόλου καλά η ομάδα με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς να βρίσκει χώρους.

Στο 44΄ο Βάντερσον πήρε την πάσα από τον Βασιλαντωνόπουλο, έκανε την ατομική προσπάθεια παιρνώντας το Πλιάτσικα, μπήκε στην μεγάλη περιοχή έβγαλε την σέντρα αλλά κανένας δεν βρέθηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια της φάσης ο Πίτι έκανε επιθετικό φάουλ, προσπαθώντας να πάρει καλή θέση για να υποδεχθεί την μπάλα για σουτ.

Το 0-0 ήταν το τελικό σκορ, με τον Αναστασόπουλο να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα του Κουτσιάυτη, για να δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Ουντότζι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Βάντερσον να βλέπει την κίτρινη κάρτα του Κουτσιάυτη για θέατρο, ενώ ο Ουντότζι πέρασε αναγκαστική αλλαγή στο 51΄του αγώνα.

Στο 53΄μία ακόμη μεγάλη φάση για τον Πλατανιά, όταν ο Νίλι έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή της Λαμίας, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος δύσκολα.

Πρώτη μεγάλη φάση για τον ΠΑΣ Λαμία, στο 56΄όταν ο Ακόστα έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά  μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Μπούτνικ πήδηξε ψηλά πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κλιάιτς δεν εφνιδιάστηκε και μπλόκαρε την μπάλα.

Μία παρόμοια φάση έγινε δύο λεπτά αργότερα, μόνο που στην σέντρα ήταν ο Μπλάζιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, ο Μπούτνικ πετάχτηκε πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κλιάιτς και πάλι ήταν σε ετοιμότητα.

Το 0-1 έγινε στο 62΄όταν ο Βασιλαντωνόπουλος πήρε την μπάλα από τα δεξιά από τον Μπλάζιτς, έκανε την κούρσα έβγαλε την παράλληλη σέντρα, με τον Στάμου να βάζει το πόδι του στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 65΄παραλίγο να γίνει και το 0-2 όταν ο Βάντερσον μετά από λάθος της άμυνας του Πλατανιά, βγήκε τετ α τετ με τον Κλιάιτς αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας του είπε «όχι», σε μία ακόμη φάση.

Στο 69΄μία ακόμη καλή φάση για τη Λαμία, όταν τρεις ποδοσφαιριστές συνεργάστηκαν ωραία στην επίθεση, η μπάλα έφτασε στον Μπλάζιτς ο οποίος έκανε το φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να περνά άουτ όμως.

Λίγο πριν την συμπλήρωση 80 λεπτών στα Χανιά, ο Τσούκαλος βρέθηκε εντός περιοχής απέναντι στον Κλιάιτς με τον Σέρβο κίπερ να μαζεύει την μπάλα και να γλιτώνει την ομάδα του.

Το 0-2 ήρθε στο 78΄όταν ο εξαιρετικός Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα αρχικά απομακρύνθηκε αλλά όχι καλά, με τον Μπλάζιτς να παίρνει το ριμπάουντ και να πλασάρει ωραία για το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Στο 83΄ο Παπαδόπουλος έκανε άτσαλη έξοδο με αποτέλεσμα να κάνει πέναλτι στον Κασάλιτσα, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ενσικουλου μεινώνοντας σε 1-2. Στο 90΄ο Πίτι αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα, χωρίς να καταλάβει κανείς τον λόγο για τον οποίο την δέχθηκε και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Το παιχνίδι τελείωσε με νικητές τους ποδοσφαιριστές της Λαμίας, οι οποίοι πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά τη νίκη αυτή, καθώς αποτελεί σπουδαίο διπλό και βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία(Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Μπεν Τζεμιά, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος, Μπούτνικ, Πίτι, Βάντερσον, Βασιλαντωνόπουλος

Στον πάγκο: Πίτκας, Ακόστα, Κουκόλης, Τσούκαλος, Καραγιάννης, Μπουλούλης, Φράγκος

Πλατανιάς Χανίων (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Πλιάτσικας, Ουντότζι, Κασάλιτσα, Καρυπίδης, Στάμου, Μάλσα, Δημούτσος, Ουές, Νίλι, Ενσικουλού

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Στόιτσεφ, Ντικαμονά, Στανισάβλιεβιτς, Πατράλης, Ντουαλά, Γκρζέλτσακ

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Αρτας) Βοηθοί: Βλάσσης (Λασιθίου), Ποντίκης (Πρέβεζας) 4ος Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button