Β΄ ΦθιώτιδαςΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Μεξιατικός – Θύελλα Ροδωνιάς: Δυνατό ντέρμπι… χωρίς νικητή!

Ένα σπουδαίο παιχνίδι, πραγματικό ντέρμπι, με πολλές συγκινήσεις παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο Μεξιατών, μεταξύ του γηπεδούχου Μεξιατικού και της γειτονικής Θύελλας Ροδωνιάς.

Ένα σπουδαίο παιχνίδι, πραγματικό ντέρμπι, με πολλές συγκινήσεις παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο Μεξιατών, μεταξύ του γηπεδούχου Μεξιατικού και της γειτονικής Θύελλας Ροδωνιάς.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με δύο τέρματα στο Α΄μέρος, αλλά οι φιλοξενούμενοι παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο Β΄ημίχρονο, πίεσαν πολύ τους γηπεδούχους, ισοφάρισαν, είδαν 3 φορές τη μπάλα να χτυπά στα δοκάρια  και αν ο γερόλυκος Τζανής δεν απογειωνόταν στο 90+, σε σουτ του Ντζιαβίδα Γιάννη, θα είχαν κάνει τν ολική ανατροπή, φεύγοντας με το τρίποντο!

Φιλμ του αγώνα:

Στο 14΄απείλησαν οι παίκτες της Θύελλας, αλλά το σουτ του Σκαρή από καλή θέση μέσα από την περιοχή, ήταν «άψυχο»  και ο Τζανής απέκρουσε εύκολα. Πάλι ο φορ της Θύελλας στο 20΄πήρε τη μπάλα από λάθος γύρισμα αντιπάλου, αλλά ο Ηλιόπουλος Γ., του έβαλε την κόντρα για να καταλήξει η μπάλα κόρνερ.

Ο Ζαπαντιώτης στο 24΄θα κάνει λάθος κοντρολ, πριν τον Γραββάνη σε σέντρα του Ριζάι και ο τερματοφύλακας της Ροδωνιάς μπλόκαρε. Στο 25΄ο Ζαπαντιώτης εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών, ξέφυγε και περνώντας τον Γραββάνη έκανε το 1-0.

Στο 30΄λάθος εκτίμηση από τον Κόκκοτα για τη Ροδωνιά, έκλεψε τη μπάλα ο Ζαπαντιώτης και με μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Γραββάνη, κάνοντας το 2-0. Ευκαιρία για τη Ροδωνιά στο 43΄όταν ο Ντζιαβίδας Γιάννης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Βρούβας έπιασε την ανάποδη κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τζανή.

Πάλι ο ίδιος παίκτης στο 45΄θα σουτάρει από μακριά συρτά, ο Τζανής θα αιφνιδιαστεί, αλλά θα προλάβει να βγάλει τη μπάλα κόρνερ με τα πόδια!

Το Β΄μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους οι οποίοι ανάγκασαν τους γηπεδούχους να παίξουν παθητικό ρόλο.

Έτσι στο 50΄ο Ντζιαβίδα Γιάννης σούταρε σε πάσα του Βρούβα, αλλά ο Τζανής εύκολα απέκρουσε. Στο 60΄ ο Γκούλτας έδωσε ωραία πάσα στον νεοεισελθόντα Αλεξανδρή, ο οποίος με ωραίο σουτ από πλάγια αριστερά, μείωσε σε 2-1. Ο Βρούβας στο 65΄θα επιχειρήσει ψηλοκρεμαστό σουτ, ο Τζανής δυσκολεύτηκε να αποκρούσει και αφού η μπάλα χτύπησε στο αριστερό του παραθυράκι, κατέληξε κόρνερ.

Το εκτέλεσε ωραία ο Γκούλτας και ο Ζαγγανάς Ν. έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε πρώτα στο δεξί δοκάρι του Τζανή και μετά στα χέρια του! Στο 75΄ο Ζαγγανάς Ηλ. Θα εκτελέσει μακρινό φάουλ  με πολύ δύναμη, η μπάλα θα κτυπήσει και πάλι στο δεξί δοκάρι του Τζανή και στη συνέχεια αυτή τη φορά ο Ντζιαβίδας Γιάννης θα τη στείλει στα δίχτυα με κοντινό πλασέ, σημειώνοντας το 2-2!

Στις καθυστερήσεις πάλι ο σκόρερ του δευτέρου τέρματος και αρχηγός της Ροδωνιάς θα “πιάσει” ένα φοβερό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή του Τζανή, αλλά αυτός θα πεταχτεί εκπληκτικά στην δεξιά του γωνιά, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ! Στην εκτέλεσή του πάλι ο Ντζιαβίδας θα πιάσε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας ευχαριστημένοι θα πρέπει να είναι οι γηπεδούχοι και λιγότερο οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν τις ευκαιρίες, ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη στο τέλος!

Πολύ καλή η διαιτησία του Παπακωνσταντίνου Ν. και των βοηθών του: Κουτσόβουλου και Αναγνώστου Ι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Την ισοπαλία οι παίκτες της Ροδωνιάς την αφιέρωσαν στον άτυχο συμπαίκτη τους Χρ. Κίτσο, ο οποίος δέχθηκε αντιαθλητικό μαρκάρισμα από το περασμένο παιχνίδι με τον Αγ. Γεώργιο και είναι τραυματίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΕΞΙΑΤΙΚΟΣ: Τζανής, Τρούμπουλος, Χορμόβας, Σκαρλάτος, Ηλιόπουλος Γ.(C)(70΄Κατσίμπρας), Κοντοκώστας(52΄λ.τρ. Χριστόπουλος) , Τσιγαρίδας, Τσιγκόλης, Χειρόπουλος, Ριζάι, Ζαπαντιώτης

ΘΥΕΛΛΑ ΡΟΔΩΝΙΑΣ(Π.Παλιούρας): Γραββάνης, Γεωργιάδης, Γεωργαλής Θ.(55΄Ζαγγανάς Η.), Κόκκοτας(62΄Ζαγγανάς Ν.), Κότσαλης, Γαρουφαλής, Βρούβας, Γκούλτας, Σκαρής, Ντζιαβίδας Γιάννης(C), Παπαβασιλείου(55΄Αλεξανδρής

Διαβάστε επίσης

Back to top button