Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πήρε το ντέρμπι…. με ανατροπή!

Σε ένα ντέρμπι που θύμισε το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2 της σεζόν 2017-18, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Σε ένα ντέρμπι που θύμισε το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2 της σεζόν 2017-18, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το 2-0 επί του Ατρόμητου, ενώ σημαντικές νίκες σημείωσαν Πανιώνιος και Άρης.

ΑΡΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1
Την εξαιρετική παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, διεύρυνε ο Άρης. Οι “κίτρινοι” συμπλήρωσαν επτά αγώνες αήττητοι απέναντι στους Αρκάδες (τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες), ενώ έχουν πλέον τρεις νίκες και μία ισοπαλία με τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο τους, με τέρματα 6-2. Ο Άρης έφτασε τα 9 γκολ στο πρώτο ημίχρονο σε εντός έδρας αγώνες -καλύτερη επίδοση στη Super League- και χάρη σε αυτή, ουσιαστικά, επικράτησε του Αστέρα, που το μόνο που κατάφερε ήταν να σκοράρει για ένατο διαδοχικό παιχνίδι.

Ικανοποιημένος μόνο για τα πρώτα 45 λεπτά από την απόδοσή των ποδοσφαιριστών του ήταν ο Ένινγκ: «Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε κάποια δικαιώματα, αλλά και πάλι καταφέραμε να κρατήσουμε το υπέρ μας προβάδισμα», είπε ο Γερμανός τεχνικός, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του Άρη μετά τη συγκομιδή των 10 βαθμών με αυτόν στον πάγκο. Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο Μπόρχα Χιμένεθ, αφού τόνισε πως η ομάδα του μπήκε στο ματς μετά το 40ο λεπτό, πρόσθεσε: «Αποδείξαμε για μια ακόμη φορά ότι όταν θέλουμε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο».

ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-2 
«Λίρα εκατό» αποδεικνύεται ο Μπατσανά Αραμπούλι. Ο 25χρονος Γεωργιανός επιθετικός σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, βοηθώντας τον Πανιώνιο να κερδίσει με 2-1 την Ξάνθη στα Πηγάδια. Ο ίδιος έφτασε τα 5 στη φετινή περίοδο, με τους Νεοσμυρνιώτες να… βγαίνουν στην επιφάνεια, “σβήνοντας” το -6 με το οποίο είχαν ξεκινήσει τη σεζόν. Οι “κυανέρυθροι” κέρδισαν για τρίτο σερί ματς την Ξάνθη που, με τη σειρά της, συμπλήρωσε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος δίχως νίκη (0-1-3 με 1-5 τέρματα). Μάλιστα, οι “ακρίτες” έμειναν για τρίτο παιχνίδι δίχως εντός έδρας νίκη, καθώς είχαν προηγηθεί η ήττα από τον Άρη (0-1) και η “λευκή” ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Λογικά, προβληματισμένος ο Κίκο Ραμίρεθ, επισήμανε: «Η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό ήταν ευχάριστη, αλλά σήμερα η ήττα από τον Πανιώνιο ήταν πάρα πολύ πονεμένη». Ο Νικόδημος Παπαβασιλείου ένιωθε μεγάλη ανακούφιση καθώς «… έχουμε ξεφύγει πλέον από το -6, είμαστε στο +2 και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στον σύλλογο».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0
Μέσα σε ένα τρίλεπτο ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την αντίσταση του Ατρόμητου και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι “ερυθρόλευκοι” για ένα ακόμη παιχνίδι διατήρησαν απαραβίαστη την άμυνά τους -έχουν μόλις 3 γκολ παθητικό- κι αυτό παρά την αποβολή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 67ο λεπτό. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει το απόλυτο μέσα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” (6/6 φέτος και 15/15 αν επεκτείνουμε και στην περυσινή σεζόν)! Οι Περιστεριώτες, από την πλευρά τους, γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους -μετά το 3-2 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ- και είδαν την απόσταση από την πρώτη εξάδα να μεγαλώνει. Ήταν, πάντως, το πρώτο ημίχρονο σε αγώνα της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου στο οποίο δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν είχε κανένα παράπονο από την προσπάθεια των παικτών του, δεδομένου ότι προηγήθηκε και το παιχνίδι με την Μπάγερν στο Μόναχο: «Ήμασταν η ομάδα με τις πιο πολλές ευκαιρίες. Είχαμε πολλές φάσεις και νίκησε η πιο καλή ομάδα. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που έπαιξε κλειστά. Εμείς όμως είχαμε υπομονή και εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας», τόνισε ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Γιάννη Αναστασίου από την πλευρά του να παραδέχεται πως «… υστερήσαμε στην τελική πάσα και την τελική ενέργεια. Εάν είχαμε πιο καθαρό μυαλό, ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Μας έβαλε όμως και πίεση ο Ολυμπιακός».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ 3-2
Και τι δεν είχε το κλασικό ντέρμπι της Αθήνας. Την πρώτη εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν. Ανατροπή παρόμοια με αυτή που είχε σημειώσει η ΑΕΚ στις 24/9/2017, όταν είχε βρεθεί να χάνει με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο 46′ κι εν τέλει να παίρνει τη νίκη. Οι “πράσινοι” το έκαναν όπως η Λάρισα (απέναντι στον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”), αλλά και ο Ατρόμητος (κόντρα στο ΝΠΣ Βόλο στο Πανθεσσαλικό)! Η ομάδα του Γιώργου Δώνη -αλλά και του Μάκη Αγγελίνα, που ήταν στον πάγκο λόγω της τιμωρίας του Δώνη- κατάφερε να πάρει τη νίκη σε ντέρμπι έπειτα από 13 αποτυχημένες προσπάθειες! Μα κι η ΑΕΚ, από την πλευρά της, πλέον έχει 11 παιχνίδια απέναντι σε ΠΑΟ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δίχως να χαρεί. Τι κι αν ο Μιχάλης Μπακάκης σημείωσε ένα σπάνιο -και από άποψη συχνότητας (ήταν μόλις το τρίτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ) μα και από άποψη ομορφιάς- τέρμα; Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, βρήκε δίχτυα, χωρίς ωστόσο να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην ομάδα τη φανέλα της οποίας φόρεσε για μια τριετία (2014-17)!

Ο Κωστένογλου δεν μπορούσε να χωνέψει τον τρόπο που έχασε η ομάδα του ένα παιχνίδι στο οποίο κέρδιζε 2-0 και είχε τις ευκαιρίες να… καθαρίσει. «Το ποδόσφαιρο τιμωρεί. Σε ένα παιχνίδι που είχαμε απόλυτη υπεροχή δεν κάναμε το 0-3 και το 0-4 και το πληρώσαμε με ήττα», τόνισε ο 49χρονος προπονητής. Σε πελάγη ευτυχίας ο Αγγελίνας και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, σχολίασε: «Η αλήθεια είναι πως πιστεύαμε στην ανατροπή καθώς, στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button