Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το preview της 10ης αγωνιστικής της SuperLeague 1!(2η ημέρα)

Δείτε τι αγώνες περιλαμβάνει η δεύτερη ημέρα της 10ης αγωνιστικής της SuperLeague 1.

Δείτε τι αγώνες περιλαμβάνει η δεύτερη ημέρα της 10ης αγωνιστικής της SuperLeague 1.

Οι σπουδαίες αναμετρήσεις συνεχίζονται στο πρωτάθλημα της Super League.

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δίνουν τη δική τους μάχη στο Ολυμπιακό Στάδιο απόψε το βράδυ (19:30), σε ένα ντέρμπι στο οποίο οι δυο ομάδες πέραν του γοήτρου έχουν και μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο.

Οι “πράσινοι” φιλοδοξούν να «χτίσουν» πάνω στην εμφάνιση και την ισοπαλία 2-2 που απέσπασαν από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή, οι δε “κιτρινόμαυροι” να κερδίσουν – επιτέλους – ένα ντέρμπι μετά από δέκα αποτυχημένες προσπάθειες.

Τα σημερινά (10/11) ματς με την στατιστική-ιστορική ματιά του επίσημου site της Super League:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ (19:30

Το κλασσικό αθηναϊκό ντέρμπι, ανεξάρτητα με τη θέση που βρίσκονται Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, κρύβει πάντα συγκινήσεις και μοναδικές ιστορίες.

Στην κοινή τους έδρα, το «Σπύρος Λούης», θα βρεθούν αντίπαλοι με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό.

Και αυτό το «γηπεδούχος» δεν ακούγεται ευχάριστα για τους «πράσινους», καθώς δεν έχουν κάνει ακόμα νίκη σε τέσσερα παιχνίδια.

Τρεις ομάδες της περιφέρειας πέρασαν νικηφόρα και ο Ολυμπιακός έφυγε ισόπαλος.

Τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη εντός έδρας είναι πολλά για τον Παναθηναϊκό και αν δεν τα καταφέρει και τώρα, θα κάνει αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του.

Μάλιστα δεν έχει καταφέρει να προηγηθεί, έχει βρεθεί σε όλα πίσω στο σκορ, και μόνο με τον Ολυμπιακό, όπως είπαμε, κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έχει πάρει ένα βαθμό στην έδρα της και οκτώ εκτός έδρας!

Ο Παναθηναϊκός έχει νίκες μόνο εκτός έδρας, τις δύο που έκανε στις αθηναϊκές έδρες, Νέα Σμύρνη και Περιστέρι. Βρίσκεται ήδη έξι βαθμούς και πέντε θέσεις κάτω από τη εξάδα των πλέι οφ, που είναι ένας σημαντικός στόχος για πολλές ομάδες, πόσο μάλλον για τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ προέρχεται από τη νίκη της τελευταίας στιγμής επί του Ατρομήτου με 3-2, που την έφερε πιο κοντά στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, μετά τις ισοπαλίες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα πέντε από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια της, χάνοντας μόνο ένα από αυτά, στο Νέο Φάληρο από τον Ολυμπιακό.

Καθώς τώρα παίζει εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό, να τονίσουμε ότι δεν έχει σκοράρει στα δύο τελευταία εκτός, με ΑΕΛ και Ολυμπιακό, μοναδικά της και χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα…

Και τα δύο τελευταία παιχνίδια της στο «Σπύρος Λούης» τα κέρδισε με 3-2, ενώ πριν από αυτά είχε το 2-2 με τον ΠΑΟΚ, αυτά βέβαια γηπεδούχος με τον κόσμο της παρόντα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να νικήσει την ΑΕΚ στις δύο τελευταίες σεζόν. Πέρσι και τα δύο παιχνίδια τελείωσαν χωρίς γκολ, ενώ πρόπερσι στην πορεία της για τον τίτλο η ΑΕΚ νίκησε 3-0 το δεύτερο παιχνίδι, αφού είχε πάρει 1-1 ισοπαλία στο πρώτο στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει νίκη στα τέσσερα τελευταία, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και δέκα χρόνια. Αν δεν τα καταφέρει και σε πέμπτο παιχνίδι, θα είναι κάτι που θα συμβεί μετά από 20 και πλέον χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ στα έξι τελευταία δεν έχει πετύχει περισσότερα από ένα γκολ.

Βέβαια ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει νίκη ειδικά σε ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά σε ντέρμπι γενικότερα. Από τις 28 Οκτωβρίου 2017, όταν νίκησε τον Ολυμπιακό 1-0, δεν έχει κερδίσει σε 13 παιχνίδια, που έχει αντιμετωπίσει ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Ο Νίκος Κωστένογλου έχει βρεθεί δέκα φορές αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στην προπονητική του καριέρα. Στις τέσσερις πρώτες έφερε ισοπαλίες, όλες με 1-1, ενώ στα έξι επόμενα έχει τρεις νίκες και τρεις ήττες.

Ο Γιώργος Δώνης θα βρεθεί για 20η φορά στην προπονητική καριέρα του αντίπαλος της ΑΕΚ και μετράει 4 νίκες, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Ωστόσο, στα πέντε τελευταία έχει δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες, χωρίς να δεχτεί γκολ η ομάδα του!

Η ιστορία
Νίκες Παναθηναϊκού: 54

Ισοπαλίες: 40

Νίκες ΑΕΚ: 37

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό
Νίκες Παναθηναϊκού: 30

Ισοπαλίες: 24

Νίκες ΑΕΚ: 10

Πέρσι
03.11.2018: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0

 

ΑΡΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (15:00)

Σημείο καμπής δείχνει να είναι το παιχνίδι του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν πάρει μπροστά μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Μετά το βαθμό που πήρε στη Νέα Σμύρνη και τον κράτησε στις παρυφές της εξάδας της βαθμολογίας, ο Άρης γυρίζει στην έδρα του με στόχο τη νίκη. Με την άφιξη του Γερμανού Μίκαελ Ένινγκ ο Άρης έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία, παίρνοντας επτά βαθμούς σε τρία παιχνίδια, ενώ στους πρώτους έξι αγώνες είχε μόλις πέντε βαθμούς.

Απέναντι του θα βρεθεί ο Αστέρας Τρίπολης, με την ίδια ακριβώς συγκομιδή στα τρία  τελευταία παιχνίδια, δύο νίκες και μια ισοπαλία. Και αυτός πήρε επτά βαθμούς, ωστόσο στα έξι πρώτα είχε μόλις τρεις! Μια τρίτη επιτυχία εκτός έδρας θα ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον Αστέρα, που έχει σκοράρει και στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του, μετά την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Αστέρας που σκοράρει τακτικά. Σε οκτώ επίσης παιχνίδια του έχει σκοράρει και ο Άρης, με μοναδική εξαίρεση του παιχνίδι στο Βόλο στην 2η αγωνιστική. Μάλιστα ο Άρης έχει πετύχει επτά γκολ στην έδρα του μόνο στο πρώτο ημίχρονο, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα, αφού ακολουθούν ΠΑΟΚ και Ατρόμητος με έξι γκολ.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντίπαλες σε οκτώ σεζόν στη Super League. Ποτέ δεν έχουν κάνει και οι δύο νίκη στην ίδια σεζόν. Σε τέσσερις περιπτώσεις η μια από τις δύο ομάδες κέρδισε και τα δύο παιχνίδια. Σε τρεις σεζόν είχαν μια ισοπαλία στα δύο παιχνίδια και άλλη μια είχαν δύο ισοπαλίες.

Ο Άρης κέρδισε τα δύο παιχνίδια της περασμένης σεζόν, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ, ενώ σημείωσε πέντε. Είναι αήττητος σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος και αν προσθέσουμε και ένα Κυπέλλου γίνονται επτά. Από αυτά ο Άρης έχει κερδίσει τα τρία, ενώ άλλα τέσσερα έληξαν ισόπαλα, μεταξύ αυτών και του Κυπέλλου.

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε για τελευταία φορά τον Απρίλιο του 2012 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με διακοπή του αγώνα. Ο Αστέρας προηγείτο 1-0 με τον Σέρνα από το 35’ και στο 43’ ο αγώνας διακόπηκε υπέρ του.

Η ιστορία
Νίκες Άρη: 6

Ισοπαλίες: 5

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 5

Με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 4

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Πέρσι
30.09.2018: Άρης – Αστέρας Τρίπολης 2-0
(87’ πέναλτι Γιουνές, 90’ σουτ Ματέο Γκαρσία)

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (17:00)

Μπορεί να έμεινε για τρίτο παιχνίδι στη σειρά χωρίς νίκη και χωρίς γκολ, ωστόσο ο βαθμός με αντίπαλο τον Ολυμπιακό δεν θεωρείται αποτυχία για την Ξάνθη. Η ομάδα που έκανε πέντε νίκες στα πρώτα έξι παιχνίδια της και εντυπωσίασε, θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Μάλιστα μαζί με το παιχνίδι κυπέλλου στη Λάρισα έχει τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα παραταχθεί στην Ξάνθη με την βαθμολογική πίεση να μεγαλώνει, καθώς δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη με τον Άρη και παραμένει με αρνητική βαθμολογία. Ο Πανιώνιος δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια του, με τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες.

Εκτός έδρας ο Πανιώνιος έχει τρεις ήττες και την ισοπαλία που  πήρε στη Λαμία στο 90’. Από τον περασμένο Νοέμβριο που νίκησε στην Ξάνθη, έχει μόλις άλλη μια νίκη εκτός έδρας, τον Απρίλιο στη Λιβαδειά. Συνολικά μετά τη νίκη στην Ξάνθη έχει μια νίκη, τρεις ισοπαλίες και 11 ήττες.

Ο Πανιώνιος νίκησε και στα δύο περσινά παιχνίδια την Ξάνθη με 1-0, με αποτέλεσμα να μην έχει ήττα από την ακριτική ομάδα στα τρία τελευταία, ενώ δεν έχει δεχτεί και γκολ. Στα τελευταία επτά ο Πανιώνιος έχει πέντε νίκες και η Ξάνθη μια.

Αντίθετα από το 2010 ως το 2015 η Ξάνθη ήταν αήττητη για 11 παιχνίδια από τον Πανιώνιο, με πέντε νίκες σε αυτά, ενώ έξι είχαν έλθει ισόπαλα.

Στα οκτώ τελευταία ματς ανάμεσα σε Ξάνθη και Πανιώνιο σκοράρει το πολύ η μία ομάδα. Από την περίοδο 2014-15, όταν έφεραν δύο ισοπαλίες 1-1, έχουν να πετύχουν και οι δύο γκολ στο ίδιο παιχνίδι.
Ο Πανιώνιος έχει κάνει δύο νίκες στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στην Ξάνθη, αλλά είναι οι μοναδικές δύο στις εννέα τελευταίες επισκέψεις.

Η ιστορία
Νίκες Ξάνθης: 23

Ισοπαλίες: 16
Νίκες Πανιωνίου: 17

Με γηπεδούχο την Ξάνθη
Νίκες Ξάνθης: 16

Ισοπαλίες: 6
Νίκες Πανιωνίου: 6

Πέρσι
10.11.2018: Ξάνθη – Πανιώνιος 0-1
(36’ σουτ Μασούρας. Στο 77’ 2η κίτρινη Ντινίς Αλμέιδα της Ξάνθης)

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (17:15)

Μπορεί να έχει μακράν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, ωστόσο ο Ολυμπιακός προβληματίστηκε επιθετικά στην Ξάνθη και έκανε την δεύτερη ισοπαλία του στο πρωτάθλημα, ενώ δεν σκόραρε για πρώτη φορά στη σεζόν και για πρώτη φορά μέσα στο 2019.

Επιστρέφει στην έδρα του με σκοπό να συνεχίσει το απόλυτο εκεί, καθώς δεν είναι μόνο το πέντε στα πέντε που έχει φέτος, αλλά μετράει 14 αγώνες πρωταθλήματος με νίκη. Η τελευταία του απώλεια είναι ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 11 Νοεμβρίου 2018, η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Με τόσο καλή άμυνα, ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί σκορ πίσω μόνο για 26 λεπτά στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν ο χρόνος που χρειάστηκε για να ισοφαρίσει τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Είναι αήττητος στα τελευταία 19 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ δεν χάσει στα τελευταία 16 στην έδρα του.

Ο Ατρόμητος του Γιάννη Αναστασίου έχασε το παιχνίδι του από την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις και βρίσκεται στο κάτω μισό της βαθμολογίας, έχοντας συμμετοχή σε συναρπαστικά παιχνίδια. Τρία από αυτά τελείωσαν με σκορ 3-2, ένα υπέρ του και δύο εναντίον του.

Έχει τρεις νίκες, όλες στα πέντε τελευταία παιχνίδια, αφού άργησε να πάρει το πρώτο του τρίποντο, στον πέμπτο αγώνα του.

Ο Ατρόμητος στα εννέα παιχνίδια που έχει δώσει δεν έχει πάει ποτέ στα αποδυτήρια για το ημίχρονο χωρίς να έχει μπει γκολ. Μόλις δύο φορές δεν έχει σκοράρει και τρεις δεν έχει δεχτεί γκολ.

Σαν αποτέλεσμα είναι τα 19 γκολ που έχουν επιτευχθεί στο πρώτο ημίχρονο στα παιχνίδια του, ενώ σε καμίας άλλης ομάδας τα πρώτα ημίχρονα δεν έχουν μπει περισσότερα από 14 γκολ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο περσινό παιχνίδι με ανατροπή τον Ατρόμητο, κάνοντας το δύο στα δύο στη σεζόν, κάτι που έχει καταφέρει τρεις φορές στα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τη σεζόν 2017-18 δεν έκανε νίκη και είναι η περίοδος που ο Ατρόμητος πέτυχε την δεύτερη νίκη του εκτός έδρας επί του Ολυμπιακού.

Αυτό το 1-0 τον Οκτώβρη του 2017 (60’ κεφαλιά Κυβρακίδης) μαζί με το 3-2 τον Φεβρουάριο του 2013, είναι οι μοναδικές νίκες που έχει καταφέρει ο Ατρόμητος στο Καραϊσκάκη στις 18 επισκέψεις του Έχει και μια ισοπαλία στο μακρινό 1974.
Η ιστορία
Νίκες Ολυμπιακού: 28

Ισοπαλίες: 3
Νίκες Ατρομήτου: 5

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό
Νίκες Ολυμπιακού: 15

Ισοπαλίες: 1
Νίκες Ατρομήτου: 2

Πέρσι
31.03.2019: Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1

(50’ κεφαλιά Γκιγιέρμε, 75’ σουτ Μπουχαλάκης – 30’ σουτ Κουλούρης)

Διαβάστε επίσης

Back to top button