ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Μπερτόλιο και Τομάς… στην ίδια ενδεκάδα!

Πως μπορούν, Μπερτόλιο και Τομάς να χωρέσουν στην ίδια ενδεκάδα για λογαριασμό του ΠΑΣ Λαμία; Τι σκέφεται ο Χάβος;

Η απόκτηση του Ζοάν Τομάς αναβαθμίζει ποσοτικά και ποιοτικά τις λύσεις της Λαμίας στην επίθεση, δίνοντας τη δυνατότητα στον Μάκη Χάβο να δοκιμάσει νέα σχήματα με πολλούς καλούς παίκτες στα χέρια του.

Επίσημα πλέον ο Γιοάν Τομάς ανήκει στη Λαμία, που προχώρησε σε άλλη μια «ηχηρή» για τα κυβικά της μεταγραφική κίνηση, μετά την απόκτηση των Μπαράλες και Μπερτόλιο το καλοκαίρι.

Με τον Καταλανό στο ρόστερ της, η ομάδα της Φθιώτιδας αποκτά μια ακόμα λύση για τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, ενώ με δεδομένο πως ο συγκεκριμένος παίκτης αντικαθιστά ουσιαστικά τον Χατσίμ Μαστούρ, που όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει μετά την ισχνή παρουσία του για έξι μήνες στους «κυανόλευκους», βελτιώνεται σημαντικά στο κομμάτι αυτό.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΜΑΣ

Ο 33χρονος έρχεται στη Λαμία με όρεξη να γίνει ξανά αυτό που υπήρξε τόσο στη Βιγιαρεάλ, όσο και στη Θέλτα, παίζοντας με τα χρώματά τους από το 2009 ως το 2013 στη La Liga 2: βασικός. Στην ΑΕΚ Λάρνακας έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο για τέσσερις σεζόν, μετρώντας 40 γκολ και 20 ασίστ σε 181 παιχνίδια. Έχασε σημαντικό έδαφος ελέω του σοβαρού τραυματισμού του τον Οκτώβριο του 2016, όμως κατά την περσινή σεζόν (2017/18) πάντως, με 37 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League με τους «φρουρούς», επέστρεψε δυναμικά στην ενεργό δράση.

Ο Άντονι Ιραόλα τον άφησε σε δεύτερο πλάνο και δεν αρνήθηκε στη διοίκηση την αποχώρησή του, ώστε να έρθει άλλος στη θέση του. Ετσι ύστερα από 11 παιχνίδια, τρία εκ των οποίων στην Ευρώπη, ο Ιανουάριος βρήκε τον βραχύσωμο (1.69) μεσοεπιθετικό να ψάχνει μια αλλαγή, μακριά από τη Λάρνακα όπου αγαπήθηκε ιδιαίτερα για 5,5 χρόνια.

Η Λαμία βάζει στο ρόστερ της έναν παίκτη με δημιουργικές ικανότητες, πληρότητα στο παιχνίδι του και ευχέρεια στο σκοράρισμα. Η ιδανική του θέση είναι πίσω από τον επιθετικό, ενώ δευτερευόντως μπορεί να αγωνιστεί και σαν εξτρέμ, αλλά και σαν «οχτάρι», κάτι που αλλάζει τα δεδομένα σε παιχνίδια με «ισοϋψείς» αντιπάλους, ενώ σε κάθε περίπτωση αυξάνει τις διαθέσιμες λύσεις για κάθε τρόπο παιχνιδιού.

Η «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ» ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΛΙΟ

Οι Φθιωτοί έψαχναν για εξτρέμ, που θα έκανε τη διαφορά και θα «γέμιζε» τις θέσεις στα πλάγια της επίθεσης. Αυτονόητα πάντως η εύρεση ενός παίκτη ικανού να προσφέρει το κάτι παραπάνω είναι δύσκολη, με βάση τα δεδομένα της Λαμίας και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Παράλληλα, η ευκαιρία για την απόκτηση του Τομάς άλλαξε τα δεδομένα. Ο Χάβος αξιοποίησε τις γνωριμίες του στην Κύπρο, όπου υπήρξε προπονητής κατά τη σεζόν 2015/16 και ο Καταλανός «ντύθηκε» στα κυανόλευκα, ενεργοποιώντας το plan b που είχε στο μυαλό του ο Μακεδόνας τεχνικός.

Αυτό αφορούσε τη συνύπαρξή του με τον Φακούντο Μπερτόλιο. Η ποιότητα του Αργεντινού του επιτρέπει να μπορεί να παίξει και σε άλλες θέσεις, πλην αυτής πίσω από τον Μπαράλες και συγκεκριμένα ως εξτρέμ. Συγκεκριμένα δε με τον Χάβο αυτό είχε συμβεί κατά τη συνύπαρξή τους στον Αστέρα Τρίπολης το 2016 κι αναμένεται να συμβεί συχνά στον δεύτερο γύρο.

Θεωρητικά λοιπόν η Λαμία θα μπορεί να παίζει σε αρκετά παιχνίδια με το σύνηθες 4-2-3-1 και τους Μπερτόλιο και έναν εκ των Επστάιν/Καραμάνο/Βασιλαντωνόπουλο/Καραγκούνη στα «φτερά» και τον Τομάς πίσω από τον Μπαράλες. Εναλλακτικά ο Καταλανός μπορεί να καλύψει τη θέση στα πλάγια, ενώ ίσως τον δούμε και σαν «οκτάρι».

Όλα αυτά θα φανούν στο χορτάρι, όπου ο Τομάς συνήθιζε τα τελευταία χρόνια να κάνει σπουδαία πράγματα με τη μπάλα στα πόδια, ενώ πλέον καλέιται να κάνει τη διαφορά στη Λαμία.

πηγή: gazzetta

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button