Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

2 Ιουνίου 1971: Ο Παναθηναϊκός «άγγιξε το θαύμα» στον τελικό του Γουέμπλεϊ (vid+pics)

Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Ιουνίου 1971, όταν ο Παναθηναϊκός έχοντας πραγματοποιήσει ένα έπος, βρέθηκε στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Ιουνίου 1971, όταν ο Παναθηναϊκός έχοντας πραγματοποιήσει ένα έπος, βρέθηκε στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Όλα άρχισαν όταν η διοίκηση της ομάδας, αποφάσισε ένα χρόνο νωρίτερα, να συνεργαστεί με τον μεγάλο Φέρεντς Πούσκας και ο Παναθηναϊκός έμελλε να γράψει μία από τις «χρυσές» σελίδες της ιστορίας του.

Ο θρυλικός «καλπάζων συνταγματάρχης», πέρασε το δικό του στυλ στην ομάδα του «τριφυλλιού», όντας ένας άνθρωπος που είχε γράψει τεράστια ιστορία, στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Με μία πορεία αξιοζήλευτη για κάθε κορυφαία ομάδα τότε, ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να βρεθεί στον τελικό του Γουέμπλεϊ, κόντρα σε μία υπερομάδα του Άγιαξ.

Εκεί παρατάσσεται αρκετά καλά, ωστόσο δέχεται πολύ γρήγορα το γκολ από τον Φαν Ντάικ στο 5’ με αποτέλεσμα το έργο του να γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Σαν Σήμερα 2/6: Η ομάδα του Πούσκας, πάλεψε για να πετύχει την ισοφάριση, χάνοντας ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να το πραγματοποιήσει.

Έτσι ήρθε το τελειωτικό «χτύπημα», όταν λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο Χάαν έκανε ένα γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Άνθιμο Κάψη, ενώ παράλληλα ο Τάκης Οικονομόπουλος δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να σώσει τη φάση.

Αυτή ήταν η αρχή μίας Ευρωπαϊκής κυριαρχίας του Άγιαξ με τον «ιπτάμενο Ολλανδό», Γιόχαν Κρόιφ, αφού κατάφερε στη συνέχεια να πάρει ακόμα δύο συνεχόμενους τελικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια χρονιά οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να διακριθούν στο πρωτάθλημα, τερματίζοντας στην τρίτη θέση, με την ΑΕΚ να το κατακτά και τον Πανιώνιο να έρχεται δεύτερος.

Άγιαξ (Μίχελς): Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ, Χουλσόφ, Ράιντερς (46′ Χάαν), Μιούρεν, Σουάρτ (46′ Μπλάνκενμπουργκ), Νέεσκενς, Κάιζερ, Κρόιφ, Φαν Ντάικ.

Παναθηναϊκός (Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.

Παναθηναϊκός Γουέμπλεϊ: Σπάνιες μαρτυρίες

Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός

 

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button