Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το preview της 8ης αγωνιστικής!(1η ημέρα)

Σε Κρήτη και Βόλο το ενδιαφέρον!

Σε Κρήτη και Βόλο το ενδιαφέρον!

Δύο αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 με τον ΟΦΗ να υποδέχεται την Ξάνθη στις 17:15 και στις 19:30 ο ΝΠΣ Βόλος θα παίξει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Πιο αναλυτικά:

Προαναγγελία αγώνα: ΟΦΗ-Ξάνθη

Μπορεί να προέρχονται και οι δύο από ήττα, ωστόσο για τον ΟΦΗ και την Ξάνθη ήταν μόλις το δεύτερο χαμένο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Τώρα οι δύο ομάδες της περιφέρειας που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, θα βρεθούν αντιμέτωπες με κοινό στόχο να διατηρηθούν σε υψηλή βαθμολογική θέση.

Ο ΟΦΗ πήρε πολύ καλές κριτικές για την εμφάνισή του με τον Ολυμπιακό, αλλά γνώρισε την ήττα, δεύτερη μετά από αυτή στο Βόλο. Θα επιχειρήσει να συνεχίσει τις επιτυχίες στην έδρα του, καθώς έχει ξεκινήσει με τρεις νίκες στο Ηράκλειο, ενώ έχει βάλει και δέκα γκολ σε αυτά τα τρία παιχνίδια! Και στα τρία πήρε τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ήταν ισόπαλος στο πρώτο.

Ο ΟΦΗ είχε να ξεκινήσει με τρεις νίκες στην έδρα του, από την τελευταία σεζόν του Έγκεν Γκέραρντ στην ομάδα. Ήταν το 1999, όταν ο ΟΦΗ ξεκινούσε με πέντε νίκες εντός. Από τότε δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την έδρα του τόσο καλά, αφού για πολλά χρόνια ξεκινούσε με απώλειες στα εντός. Και δεν είχε καταφέρει να κάνει ούτε τρεις νίκες, όπως έχει κάνει φέτος. Τώρα με την Ξάνθη θα επιχειρήσει να κάνει και τέταρτη νίκη.

Η Ξάνθη έχασε από τον Άρη, μετά από δύο νίκες στην έδρα της, αλλά δείχνει το ίδιο καλή είτε παίζει μέσα είτε έξω. Πηγαίνει στο Ηράκλειο έχοντας ήδη εκτός έδρας τρεις νίκες και μια ήττα. Πέρσι έκανε δύο «διπλά» σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, λιγότερα από όσα έχει κάνει ήδη σε επτά αγωνιστικές!

Η Ξάνθη είναι η μια από τις τρεις ομάδες, που δεν έχει ισοπαλία στη σεζόν. Επεκτείνοντας και πέρσι δεν έχει ισοπαλία στα τελευταία 13 παιχνίδια, με έξι νίκες και επτά ήττες. Έτσι έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ στην ιστορία της στην κατηγορία.

Πάντως το παιχνίδι του περασμένου Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβρη έπαιξαν σε τέσσερις μέρες δύο φορές στην Ξάνθη για πρωτάθλημα, 3-0 η Ξάνθη, και Κύπελλο 0-0. Από τα δέκα τελευταία επίσημα παιχνίδια τους, τα έξι είναι για το Κύπελλο και τέσσερα για το πρωτάθλημα.

Στο πρωτάθλημα η Ξάνθη δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους, έχοντας τρεις νίκες και το περσινό 0-0 στο Ηράκλειο. Η τελευταία νίκη του ΟΦΗ ήταν στις 6 Απριλίου 2014 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με 3-2, αν και η Ξάνθη προηγήθηκε δύο φορές. Ήταν η σεζόν που η Ξάνθη χρειάστηκε μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου για να μείνει στην κατηγορία. Είναι η μοναδική νίκη του ΟΦΗ στα οκτώ  τελευταία μεταξύ τους.

Στο Ηράκλειο η Ξάνθη δεν έχει χάσει στα δύο τελευταία και δεν δέχτηκε γκολ σε αυτά, μετά το 3-2 που αναφέραμε νωρίτερα. Ο ΟΦΗ έχει αυτή την νίκη στα τέσσερα τελευταία γηπεδούχος. Στα χρόνια της Super League η Ξάνθη έχει κάνει άλλα δύο «διπλά» στο Ηράκλειο, το 2006 και το 2008, αλλά αυτά στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 19
Ισοπαλίες: 9
Νίκες Ξάνθης: 22

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 15
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Ξάνθης: 6

Πέρσι
03.02.2019: ΟΦΗ – Ξάνθη 0-0

 

Προαναγγελία αγώνα: Βόλος-ΠΑΟΚ

Ενώ οι τέσσερις ομάδες της πρώτης πεντάδας της βαθμολογίας παίζουν αντίπαλες αυτή την αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο Βόλο, γνωρίζοντας ότι με μια νίκη θα ισχυροποιηθεί βαθμολογικά.

Οι πρωταθλητές νίκησαν εύκολα τη Λαμία με 3-0, για να έχουν τώρα την καλύτερη επίθεση, ενώ για πρώτη φορά δεν δέχτηκαν γκολ στο πρωτάθλημα. Αυτό μπορεί να τους βοηθήσει ψυχολογικά, καθώς η αναφορά στα γκολ που δέχονται είναι συχνή.

Εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί πέντε γκολ σε τρία παιχνίδια, που του κόστισαν μόνο μια ισοπαλία με την ΑΕΚ, και αυτό γιατί πέτυχε επτά σε αυτά. Ο ΠΑΟΚ άλλωστε είναι η μια από τις δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός είναι η άλλη, συνεχίζοντας να διευρύνει μεγάλα ρεκόρ στην ιστορία του.

Είναι πλέον αήττητος σε 42 αγώνες, έχοντας σκοράρει σε όλους! Εκτός έδρας είναι αήττητος σε 20 παιχνίδια, ενώ έχει σκοράρει και στα τελευταία 28! Από το τελευταίο παιχνίδι που απέτυχε να σκοράρει έχουν περάσει δύο χρόνια! Ήταν η ήττα 1-0 από την ΑΕΚ στις 5 Νοεμβρίου 2017!

Μάλιστα όταν ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε για τελευταία φορά εκτός, ο ΝΠΣ Βόλος ήταν ακόμα «νεογέννητος» και έπαιζε τα πρώτα του παιχνίδια στην Γ’ Εθνική! Η ομάδα της Μαγνησίας προέρχεται από τρεις ήττες, αρχίζοντας να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της κατηγορίας και της δικής της απειρίας.

Στην έδρα του ο Βόλος νίκησε Άρη και ΟΦΗ, αφού του έφτασε ένα γκολ που έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ με τον Ατρόμητο, αν και προηγήθηκε 2-0, έχασε τελικά 3-2. Ο Βόλος δεν έχει ακόμα ισοπαλία.

Φυσικά δεν υπάρχει ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Έτσι να σημειώσουμε ότι ο Βόλος νίκησε φέτος την άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Άρη, πέρσι έπαιξε με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στη Football League, κάνοντας νίκη και ήττα, ενώ πριν από δύο χρόνια βρήκε απέναντί του στα πλέι οφ της Γ’ Εθνικής τον Ηρακλή, όπου έκανε ισοπαλία και ήττα.

Ο ΠΑΟΚ παίζει για τρίτη φορά στην ιστορία του αγώνα  πρωταθλήματος στο Πανθεσσαλικό. Το 2011 είχε νικήσει εκεί δύο φορές τον Ολυμπιακό Βόλου, 3-0 και 2-1, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα πλέι οφ. Και φυσικά στο γήπεδο αυτό το 2017 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, στον τελικό με την ΑΕΚ. Έχει τρία στα τρία λοιπόν στο γήπεδο αυτό, με την τελευταία παρουσία του εκεί να του χαρίζει τίτλο.

Ενδιαφέρον έχουν δύο ακόμα γεγονότα, που συνδέουν τον ΠΑΟΚ με την πόλη του Βόλου. Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία, που επισκέφτηκε την πόλη του Βόλου για αγώνα Α’ Εθνικής και η πρώτη που φιλοξενήθηκε από τη Νίκη Βόλου.

Στο «Παντελής Μαγουλάς» στις 24 Σεπτεμβρίου 1961 η Νίκη έδωσε το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στην ιστορία της με τον ΠΑΟΚ, 1-2 το σκορ (9’ σουτ Μαρσουβανίδης – 43’ κεφαλιά, 86’ σουτ Βασιλειάδης).

Έξι χρόνια αργότερα ο ΠΑΟΚ έγινε και η πρώτη ομάδα που αντιμετώπιζε και ο Ολυμπιακός Βόλου στην ιστορία του στην Α’ Εθνική γηπεδούχος!

Στο Στάδιο του Βόλου είχε γίνει ο αγώνας στις 15 Οκτωβρίου 1967 και ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 με γκολ του Φουντουκίδη στο 38’.

Διαβάστε επίσης

Back to top button