Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Πλησιάζει του 3.000 πόντους ο Πρίντεζης!

Δύο πόντους μακριά από τους 3 χιλιάδες στη Euroleague βρίσκεται ο Γιώργος Πρίντεζης, ρεκόρ που εκτός... συγκλονιστικού απροόπτου, θα πετύχει την Παρασκευή (15/11), όταν ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις Κάουνας (21:30) στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague.

Δύο πόντους μακριά από τους 3 χιλιάδες στη Euroleague βρίσκεται ο Γιώργος Πρίντεζης, ρεκόρ που εκτός… συγκλονιστικού απροόπτου, θα πετύχει την Παρασκευή (15/11), όταν ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις Κάουνας (21:30) στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague.

Mόνο δύο παίκτες έχουν ξεπεράσει μέχρι σήμερα το… φράγμα των 3 χιλιάδων πόντων:

Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152) που έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και ο συμπαίκτης του Πρίντεζη και αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης (4.054).

Ο πάουερ φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» Γιώργος Πρίντεζης μοιράζεται την 3η θέση του πίνακα των σκόρερ με τον Φελίπε Ρέγες (2.998 πόντοι). Μόνο που ο Έλληνας διεθνής τους έχει πετύχει σε 291 αγώνες, ενώ ο Ισπανός διεθνής σε 346. Με έναν πόντο, λοιπόν κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Συριανός μπασκετμπολίστας μένει μόνος στην 3η θέση, ενώ με δύο θα γίνει ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Euroleague που αγγίξει το νούμερο 3.000 στην παραγωγικότητα.

Ο Πρίντεζης δεν φαίνεται να απειλείται ως προς αυτό από τον Ρέγες, αφού ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ανενεργός αυτήν την εποχή λόγω τραυματισμού. Από αυτόν που… απειλείται κατά κάποιον τρόπο ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο Παούλιους Γιανκούνας. Ο Λιθουανός έχει 4 πόντους λιγότερους από Πρίντεζη και Ρέγες (2.994), αλλά σε διάστημα χρόνου δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον Έλληνα πάουερ φόργουορντ που έχει μεγαλύτερη έφεση και ποσοστά στο σκοράρισμα.

Μέσα στη σεζόν το ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ πιθανό να δει και τον αρχηγό του Ολυμπιακού να γίνεται ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Εuroleague! Αρκεί να πετύχει o Σπανούλης 99 ακόμη πόντους, ώστε να προσπεράσει τον “ La Bomba”.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button