FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Θετικότατο το πρώτο δείγμα του ΠΑΣ Λαμία!

Πολύ καλό το πρώτο δείγμα από τον φετινό ΠΑΣ Λαμία ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-2.

Το ματς:

H Λαμία στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας παρουσίασε δύο πρόσωπα και παρότι προηγήθηκε με τον Βασιλαντωνόπουλο και βρέθηκε να χάνει με 1-2, τελικά αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 χάρη σε γκολ του Ασίγκμπα στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Πολύ σκληρή για να πεθάνει. Παρότι επρόκειτο για φιλική αναμέτρηση και μάλιστα την πρώτη ενόψει της νέας σεζόν η Λαμία δεν τα παράτησε, το πάλεψε και τελικά αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 προϊδεάζοντας τους φιλάθλους της για το μαχητικό πρόσωπο που θα δείξει τη νέα σεζόν.

Η Λαμία λοιπόν αν και προηγήθηκε με τον Βασιλαντωνόπουλο στο 14′, βρέθηκε να χάνει με 1-2 στην επανάληψη και τελικά ισοφάρισε με τον Ασίγμπα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βάντερσον, με τον Μπάμπη Τεννέ να βλέπει κάποια από τα πράγματα που δούλεψε το τελευταίο διάστημα επί Ευρυτανικού εδάφους.

Περίπου 100 φίλοι της ομάδας μας βρέθηκαν στις κερκίδες του Β’ γηπέδου του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου για να παρακολουθήσουν το πρώτο φιλικό της ομάδας μας, ενώ ανάμεσα τους βρέθηκε και ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας μας και νυν της Λάρισας Φρανσίσκο Πίτι.

Πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα από τον Μπάμπη Τεννέ ο οποίος για λόγους ετοιμότητας δεν χρησιμοποίησε τους Μπαράλες, Μπερτόλιο και Άντρονικ.

Αγωνιστικά, η ομάδα μας ξεκίνησε το πρώτο ανεπίσημο παιχνίδι της με σύστημα 3-5-2 και τους Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, Αντέτζο, Αναστασιάδη και Ασίγκμπα από αριστερά στην άμυνα, τους Βάντερσον και Βασιλαντωνόπουλο στα άκρα, Δημούτσο και Μπουλούλη στα χαφ και τον Καραγκούνη πίσω από τους Τσούκαλο και Μπούτνικ.

Πιο δυνατά μπήκε η ομάδα μας στο παιχνίδι έχοντας για το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου την κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας συνεχώς κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στην ομάδα μας όταν στο 10ο λεπτό ο Βάντερσον έκανε μια σέντρα από αριστερά, ο Μπούτνικ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0 για την ομάδα μας με τον Δημούτσο να συνεργάζεται ωραία με τον Βασιλαντωνόπουλο και τον τελευταίο με ένα διαγώνιο σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι απείλησαν ένα λεπτό αργότερα, στο 16′ με τον Ντόλοβατς να σουτάρει και τον Αναστασιάδη να διώχνει σωτήρια. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπούτνικ απώλεσε νέα μεγάλη ευκαιρία να πετύχει γκολ με τον Βασιλαντωνόπουλο αυτή τη φορά να σεντράρει και τον Ουκρανό επιθετικό να μην μπορεί να στείλει την μπάλα σε κενή εστία.. Η Λαμία συνέχισε να πιέζει και στο 29′ έχασε ακόμη μια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν ο Ασίγκμπα σέντραρε από δεξιά και ο Τσούκαλος δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ στην κίνηση. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνοθ οι κυανόλευκοι είχαν ακόμη μια καλή στιγμή με τον Βασιλαντωνόπουλο να επιχειρεί ξανά ένα διαγώνιο σουτ και την μπάλα αυτή τη φορά να καταλήγει άουτ.

Στην επανάληψη ο τεχνικός της ομάδας μας πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του. Άλλαξε το σύστημα του σε 4-4-2 με τους Παπαργυρίου, Αντέτζο, Ασίγκμπα και Πλιάτσικα στην τετράδα της άμυνας και τους Επστάιν και Βασιλαντωνόπουλο στις πτέρυγες. Ο ρυθμός του παιχνιδιού λόγο των αρκετών αλλαγών έπεσε κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο ΠΑΣ Γιάννενα και στο 51ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Σκόρερ για τους Γιαννιώτες ο Βιδάλ με διαγώνιο σουτ. Πέντε λεπτά αργότερα νέα μεγάλη στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους με τον Κόντε να πλασάρει και τον νεοεισελθόν Σαράνοβ να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι ο νεαποκτηθείς τερματοφύλακας της Λαμίας είπε όχι, αυτή τη φορά σε κεφαλιά του Λίλα. Στο 62΄μια καλή στιγμή για την Λαμία με τον Μπλάζιτς να βγάζει ωραία και τον Βασιλαντωνόπουλο να πλασάρει όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Τελικά ο ΠΑΣ Γιάννενα έκανε το 1-2 στο 67′ με τον Λίλα να σεντράρει από αριστερά και τον Κόντε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοβ. Ο Μπάμπης Τεννές πέρασεστη συνέχεια και τους Τζανουλίνο, Κωστίκα στη θέση των Μπουλούλη και Τσούκαλου. Στο 75′ ο Επστάιν είδε ωραία τον Μπούτνικ αυτός κατέβασε ωραία με το στήθος όμως το γυριστό σουτ που επιχείρησε πέρασε αρκετά άουτ. Τριά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ουκρανού να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, αφήνοντας την θέση του στον Λαμπρόπουλο, ενώ στο 83′ ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι πέρασε ξανά(!) στο παιχνίδι στην θέση του Αντέτζο σε ρόλο κεντρικού αμυντικού. Τελικά ο Βάντεροσν ήταν η χρυσή αλλαγή του Τεννέ, αφού από δική του εκτέλεση φάουλ ο Ασίγκμπα έγραψε το τελικό 2-2 στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Επόμενο φιλικό για την ομάδας μας, στις 28/7 με αντίπαλο την ΑΕΛ στο ΔΑΚ…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσα, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Βάντερσον, Βασιλαντωνόπουλος Δημούτσος, Μπουλούλης, Καραγκούνης, Τσούκαλος, Μπούτνικ.

Αγωνίστηκαν και οι: Σαράνοβ, Παπαργυρίου, Πλιάτσικας, Μπλάζιτς, Επστάιν, Κωστίκας, Λαμπρόπουλος, Τζανουλίνος

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Γώγος, Μπουκουβαλας, Κακουμπά, Ντόλοβατς, Καστρο, Νικολιάς, Λιασος, Γιακος, Λουκίνας.

Αγωνίστηκαν και οι: Βελλίδης, Μιχαήλ, τζημοπουλος, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Βιδάλ, Κούζικ, Σιόντης, Λίλα, Κόντε, Ξύδας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button