Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Euro 2020: Ολοκληρώνεται το «παζλ»!

Με την διεξαγωγή των τελευταίων δύο αγωνιστικών, ολοκληρώνεται το προσεχές εξαήμερο, η προκριματική φάση του EURO 2020.

Με την διεξαγωγή των τελευταίων δύο αγωνιστικών, ολοκληρώνεται το προσεχές εξαήμερο, η προκριματική φάση του EURO 2020.

Μέχρι στιγμής, έχουν προκριθεί στα τελικά, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Ισπανία και η Ουκρανία, ενώ ακλόνητα φαβορί για να «σφραγίσουν το εισιτήριο», είναι η Αγγλία, η Τσεχία, η Ολλανδία, η Κροατία, η Αυστρία, η Τουρκία, η Γαλλία και η Φινλανδία.

Οι πιό ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, είναι αυτές της Αγγλίας με το Μαυροβούνιο, της Τσεχίας με το Κόσοβο, της Πορτογαλίας με την Λιθουανία, της Ολλανδίας με την Βόρεια Ιρλανδία, της Κροατίας με την Σλοβακία, της Σουηδίας με την Ρουμανία, της Αυστρίας με την Βόρεια Μακεδονία, της Τουρκίας με την Ισλανδία, της Γαλλίας με την Μολδαβία, του Βελγίου με την Ρωσία και της Φινλανδίας με το Λιχτενστάιν.

Η εθνική Ελλάδας φιλοξενείται την Παρασκευή από την Αρμενία και την Δευτέρα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της, υποδεχόμενη την Φινλανδία, αλλά χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι έχει αποκλεισθεί από την συνέχεια.

Τα «σενάρια» πρόκρισης στους 10 ομίλους των προκριματικών, έχει ως εξής:

1ος όμιλος: Η Αγγλία προκρίνεται με ισοπαλία απέναντι στο Μαυροβούνιο και η Τσεχία με νίκη εναντίον του Κοσόβου.

2ος όμιλος: Η Πορτογαλία θα προκριθεί, εάν επικρατήσει της Λιθουανίας και η Σερβία δεν νικήσει το Λουξεμβούργο.

3ος όμιλος: Η Ολλανδία προκρίνεται με ισοπαλία απέναντι στην Βόρεια Ιρλανδία. Η Γερμανία προκρίνεται εάν νικήσει την Λευκορωσία και η Βόρεια Ιρλανδία δεν επικρατήσει της Ολλανδίας.

4ος όμιλος: Η Δανία θα προκριθεί εάν νικήσει το Γιβραλτάρ και η Ελβετία χάσει από την Γεωργία. Οι Ελβετοί προκρίνονται εάν νικήσουν την Γεωργία και η Δανία δεν επικρατήσει του Γιβλαρτάρ.

5ος όμιλος: Η Κροατία χρειάζεται έναν βαθμό στον αγώνα με την Σλοβακία για να προκριθεί.

6ος όμιλος: Η Σουηδία θα προκριθεί με νίκη απέναντι στην Ρουμανία, ενώ σε περίπτωση ήττας οι Βαλκάνιοι θα μείνουν εκτός διεκδίκησης.

7ος όμιλος: Η Αυστρία «ψάχνει» έναν βαθμό στην αναμέτρηση με την Βόρεια Μακεδονία για να προκριθεί στα τελικά.

8ος όμιλος: Η Τουρκία προκρίνεται με ισοπαλία απέναντι στην Ισλανδία, ενώ η Γαλλία χρειάζεται νίκη επί της Μολδαβίας ή να μην νικήσει η Ισλανδία την Τουρκία.

9ος όμιλος: Το Βέλγιο θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση, εάν πάρει έναν βαθμό στον αγώνα με την Ρωσία.

10ος όμιλος: Η Φινλανδία θα προκριθεί με νίκη επί του Λιχτενστάϊν, αλλά και με ισοπαλία, αρκεί η Βοσνία να μην νικήσει την Ιταλία.

Διαβάστε επίσης

Back to top button