Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ελλάδα… από τα παλιά!

Επαγγελματική νίκη για την Εθνική Ελλάδος που παρουσίασε και πάλι ένα πολύ θετικό πρόσωπο απέναντι στην Αρμενία.

Επαγγελματική νίκη για την Εθνική Ελλάδος που παρουσίασε και πάλι ένα πολύ θετικό πρόσωπο απέναντι στην Αρμενία.

Προκριματική φάση του Euro – 9η αγωνιστική (10ος όμιλος)

ΑΡΜΕΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 0-1

ΓΗΠΕΔΟ: Ερεβάν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Ρατσκόφσκι (Πολωνία)

Δεύτερη νίκη σερί για την Εθνική μας ομάδα, που δείχνει μια σταθερή βελτίωση κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, από την στιγμή που έχει χαθεί ο στόχος του Euro. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά την καλή εμφάνιση κόντρα στην Ιταλία (παρά την ήττα), και την επικράτηση επί της Βοσνίας στο ΟΑΚΑ, κατάφερε να περάσει νικηφόρα (και) από το Ερεβάν με 0-1 σε αυτήν την 9η αγωνιστική της προκριματικής φάσης. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο σε όλο το ματς και αδικείται από το φτωχό 0-1 αφού έχασε τρομερές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα τέρματα. Ενδεχομένως κάποια κενά διαστήματα είναι αυτό που πρέπει να δουλέψει ο Φαν’τ Σχιπ με τους παίκτες του. Βασικοί ξεκίνησαν Μάνταλος (αντικαταστάθηκε στο 66’), Μπακάκης, Γαλανόπουλος έχοντας καλή παρουσία, ο Λημνιός πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς.

Με 4-2-3-1, τους Γαλανόπουλο-Κουρμπέλη στον άξονα, τον Μπακασέτα δεκάρι, τον Λημνιό δεξιά, τον Παυλίδη στην κορυφή και τον Μάνταλο σε έναν σύνθετο ρόλο αριστερά (να συγκλίνει προς τον άξονα), ξεκίνησε η Εθνική μας ομάδα. Οι διεθνείς επιχείρησαν από την αρχή να ασκήσουν πίεση ψηλά στον αντίπαλο και μπήκαν με ένταση στο ματς. Σημείο αναφοράς για την Ελλάδα ήταν ο Μάνταλος που έπαιρνε πρωτοβουλίες, έβγαζε συνεργασίες πότε από τον άξονα και πότε από αριστερά με τον Γιαννούλη και ήταν φανερό πως ο Τζον Φαν’τ Σιπ είχε προσαρμόσει πράγματα πάνω του. Μάλιστα ο αρχηγός της ΑΕΚ στο 8’ είχε δοκάρι με ωραίο δεξί σουτ, ενώ απείλησε και στο 14’ με εναέριο βολέ. Ενδιάμεσα η Εθνική δημιούργησε άλλες δύο καλές στιγμές με Σταφυλίδη και Παυλίδη και γενικά ασκούσε πίεση, ζητώντας και πέναλτι στο 20’ όταν ο Γιαννούλης ανετράπη μέσα στην περιοχή αλλά ο Ρατσκόφσκι ανακάλυψε θέατρο. Η υπεροχή της Εθνικής απέφερε καρπούς στο 35’. Ήταν η ωραία συνεργασία Γιαννούλη και Μπακασέτα, η μπάλα έφτασε στον Λημνιό που με συρτό σουτ έκανε το 0-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Η Αρμενία απείλησε ελάχιστα έχοντας προς το φινάλε ένα σουτ του Καραπετιάν, με την Εθνική να είναι το απόλυτο αφεντικό στα πρώτα 45’. Με δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για την Εθνική ομάδα ξεκίνησε η επανάληψη, αφού αρχικά είχε τετ-α-τετ ο Λημνιός που του έβγαλε ο Αϊραπετιάν, ενώ λίγο αργότερα απείλησε ο Μπακασέτας με σουτ-βολίδα. Μπορούμε να πούμε πως και στην επανάληψη η Ελλάδα μπήκε με συγκέντρωση και ασκούσε έντονη πίεση στην Αρμενία που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Μετά τη μια ώρα οι Αρμένιοι επιχείρησαν να βγάλουν αντίδραση και στο 62’ είχαν ακυρωθέν γκολ. Ήταν ένα δυνατό σουτ του Μπαρσεγκιάν όπου ο Βλαχοδήμος είπε όχι και ο Σαρκίσοφ που πήρε το ριμπάουντ σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε σωστά ως οφ-σάιντ. Η Εθνική ήταν πολύ πιο απειλητική βέβαια από τον αντίπαλο σε όλο το ματς και στο 66’ είχε χαμένο τετ-α-τετ και πάλι με τον Λημνιό (το έπιασε ο Αϊραπετιάν). Η ευκαιρία του αγώνα πάντως χάθηκε στο 79’ από τον Μασούρα ο οποίος σε ανυπεράσπιστη εστία -λόγω της εξόδου του Αϊραπετιάν- αστόχησε.

ΑΡΜΕΝΙΑ: Αϊραπετιάν, Χαμπαρτσουμιάν, Καλισίρ, Βοσκανιάν (83’ Αβετισιάν), Ισκανιάν, Χοβνανισιάν (78’ Εντιγκαριάν), Χοβσεπιάν, Γκριγοριάν, Μπαρσεγκιάν, Βαρντανιάν (59’ Σαρκίσοφ), Καραπετιάν.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (66’ Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας (81’ Δώνης), Παυλίδης.

Διαβάστε επίσης

Back to top button