Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Ελλάδα- Πολωνία: Ντέρμπι και στους..αριθμούς

Σε λίγες ώρες η Εθνική αντιμετωπίζει την Πολωνία για το Ευρωμπάσκετ με το σύνολο του Κώστα Μίσσα να παίζει τα..ρέστα του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι είναι ντέρμπι και αυτό αποτυπώνεται και στα στατιστικά των δύο ομάδων.

Οι δύο ομάδες είναι κοντά στα στατιστικά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει ελαφρώς καλύτερα στατιστικά πλήν όμως μιας σημαντικής κατηγορίας…Τα τρίποντα!

Συγκεκριμένα οι Πολωνοί σουτάρουν πίσω από τα 6,75 με ποσοστό 36.9% σε αντίθεση με την Ελλάδα που ευστοχεί στο 33,3% των προσπαθειών πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.

Όσον αφορά τα σουτ στο “ζωγραφιστό” και στα εντός παιδειάς η Ελλάδα βάζει το 58 % των σούτ που επιχειρεί ενώ οι “λευκοί αετοί” υστερούν κατά 14% στον συγκεκριμένο στατιστικό.

Επίσης η αμυντική λειτουργία της Εθνικής, με κύριο εκφραστή τον Θανάση Αντεντοκούνμπο, είναι κατά μικρό ποσοστό καλύτερη καθώς οι Έλληνες είναι καλύτεροι “κλέφτες” ( Μ.Ο 8) από τους κόκκινους( Μ.Ο 6,2).

Τέλος ένα ακόμα στοιχείο που το σύνολο του Κώστα Μίσσα είναι καλύτερο από τον σημερινό της αντίπαλο , είναι οι πόντοι που παίρνει από τον αιφνιδιασμό καθώς η Εθνική τρέχει και βάζει περίπου 14 πόντους σε fast break παιχνίδι, εν αντιθέσει με τους Πολωνούς που στον αιφνιδιασμό σκοράρουν μόλις 6.5.

Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι θα είναι αμφίρροπο, γεγονός που αποτυπώνεται και στους αριθμούς των δύο ομάδων.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button