Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Δέκα μέλη συμμοριών που κατέληξαν στο UFC

Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων που βρήκαν την…Ιθάκη τους μέσω των πολεμικών τεχνών, ενώ πολλά χρόνια πριν είχαν άσωτη ζωή.

Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων που βρήκαν την…Ιθάκη τους μέσω των πολεμικών τεχνών, ενώ πολλά χρόνια πριν είχαν άσωτη ζωή.

Οι συγκυρίες έκαναν πολλούς από αυτούς τους μαχητές να παραστρατήσουν αλλά σε αυτό το άρθρο θα σταθούμε στο γεγονός πως άλλαξαν στάση ζωής και κατάφεραν να αγωνιστούν στο μεγαλύτερο μαχητικό promotion του πλανήτη, το UFC.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι ο Jorge Masvidal που έβγαζε χρήματα πολεμώντας στους δρόμους. Πάμε να δούμε δέκα ακόμη περιπτώσεις που ίσως να μην γνωρίζεις.

Damacio Page

O Άγγελος του Θανάτου όπως τον αποκαλούν σταμάτησε το 2017 την αγωνιστική δράση με 30 αγώνες στο ενεργητικό του. Ο Damacio Page προέρχεται από μία διαλυμένη οικογένεια, μεγαλωμένος  Albuquerque του New Mexico. Η προβληματική του συμπεριφορά ήταν εμφανής από νωρίς.

«Έμπλεκα συνέχεια και είχα πάρει λάθος δρόμο. Εγώ και ο ξάδερφος μου ανήκαμε σε συμμορίες και κάναμε πολλά άσχημα πράγματα», αναφέρει αρκετά χρόνια μετά.

Οι καυγάδες ήταν μία καθημερινότητα για εκείνον και έφτασε στο σημείο να κινδυνεύει με αποβολή από το σχολείο. Τότε ένας καθηγητής φυσικής αγωγής του πρότεινε να μπει στην ομάδα πάλης. «Δέχτηκα αμέσως. Ούτως ή άλλως καυγάδιζα συνέχεια, οπότε δεν ήταν πρόβλημα για μένα», λέει κυνικά ο Damacio.

Eκεί έκανε το πρώτο βήμα να απεμπλακεί από τις συμμορίες της περιοχής. Ωστόσο ο εφιάλτης επέστρεψε λίγο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του όταν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από οκτώ μέλη συμμορίας που του άφησαν έναν σοβαρό τραυματισμό. Τότε η ομάδα αποφάσισε να τον αποβάλλει! Κατέληξε στο  Jackson’s MMA και κυνήγησε την καριέρα στον επαγγελματικό κόσμο.

Rob Emerson

O Rob Emerson ανήκε στους  «Lords Of South County». Μία ανελέητη συμμορία που ξυλοκοπούσε ανυποψίαστους πολίτες στο Orange County. Ο Emerson όμως πλήρωσε την παραβατική  συμπεριφορά με φυλάκιση εννέα μηνών για την εμπλοκή του.

Ήταν ένα από τα 12 άτομα που πιάστηκαν on camera σε βενζινάδικο, να επιτίθενται και να δέρνουν δύο νεαρούς. Τελικά μετά την έρευνα της αστυνομίας αποδείχτηκε πως εκείνος ήταν που σταμάτησε τους φίλους του για να μην γίνει χειρότερο…κακό.

Τα τελευταία χρόνια ο Emerson βρέθηκε ξανά φυλακή για δύο μήνες, λόγω καυγά με 12 Ιρανούς! Εκείνος υποστήριξε πάντως πως ήταν το θύμα της υπόθεσης.

Terry Martin

 

Mεγάλωσε στο Σικάγο και από την ηλικία των 10, ήδη ανήκε σε συμμορία. Στα 15 του το πλήρωσε όταν τον πυροβόλησαν και αποκόμισε πέντε σφαίρες στην πλάτη, τα πόδια και το στήθος.

«Όταν ήμουν στο νοσοκομείο, υπήρχαν και άλλα μέλη συμμοριών που είχαν πυροβοληθεί στα ίδια μέρη με μένα. Πολλοί είχαν χάσει τα πόδια και τα χέρια τους. Άλλοι πέθαναν. Εκεί σκέφτηκα πως πρέπει να πάρω άλλο δρόμο», καταλήγει.

Ο Martin άλλαξε τελείως πορεία και όχι μόνο αγωνίστηκε στο UFC αλλά πήρε διδακτορικό στην ψυχολογία και διδάσκει σε πανεπιστήμια!

Pearl Gonzalez

Αυτή η αιθέρια ύπαρξη που βλέπετε στην φωτογραφία είχε μία τραγική πορεία μέχρι να φτάσει στην…δόξα και την αναγνώριση. Η Λατίνα Pearl Gonzalez είχε μία έντονη εφηβική ηλικία ως μέλος συμμορίας. Στο Σικάγο η ομάδα της έγινε δεύτερη οικογένεια, αφού οι γονείς της ήταν εθισμένοι στα ναρκωτικά και κατέληξε άστεγη.

«Ήμουν μέρα νύχτα με μία συμμορία, από 12 ετών. Δεν είχα κανέναν. Αυτή την ζωή μόνο γνώριζα», ομολογεί. Μόλις ενηλικιώθηκε παντρεύτηκε έναν εγκληματία που ήταν εθισμένος στην ηρωίνη και κατέληξε η ίδια στην φυλακή για εννέα μήνες. Ο άντρας της έκανε ληστεία και εκείνη ήταν παρούσα, ωστόσο όταν της ζήτησαν να δώσει πληροφορίες για να τον συλλάβουν, εκείνη αρνήθηκε.

Η Gonzalez πριν κατορθώσει να μπει στο κλουβί έκανε πολλές δουλειές. Η απογείωση της καριέρας της ήρθε με την συμμετοχή της στο UFC.

Tyron Woodley

O πιο γνωστός της λίστας είναι ο Tyron Woodley. Ο πρώην πρωταθλητής του UFC πολέμησε με τους δικούς του…δαίμονες. Έχει παραδεχτεί πως μεγάλωσε σε μία φτωχή οικογένεια, με 15 άτομα να μοιράζονται τέσσερα δωμάτια. Το Missouri ήταν ένας πολύ δύσκολος τόπος για να μεγαλώσει κανείς.

«Δεν είχαμε άλλη λύση. Η θα επιλέγαμε να καταλήξουμε σε μία συμμορία ή θα μας επέλεγαν».

Φοβούμενος πως θα γινόταν θύμα αν δεν ενσωματωνόταν, κατέληξε σε μία ομάδα που λυμαινόταν τους δρόμους. Ο Woodley σήμερα θεωρεί πως αυτές οι καταστάσεις τον έκαναν σκληρό και ανθεκτικό.

«Πολέμησα στους δρόμους. Έφαγα ξύλο. Με πυροβόλησαν. Έτρεξα στα χωράφια για να γλιτώσω. Οπότε το να παίξω με κανονισμούς σε ένα κλουβί, πραγματικά δεν με φοβίζει».

Ian McCall

Ο Ian McCall ανήκε στην συμμορία  «Lords Of South County», όπως και ο Rob Emerson . Στην συγκεκριμένη ομάδα για να είναι επιτυχημένες οι επιθέσεις, τα μέλη προπονούνται στις πολεμικές τέχνες. Πολλά από τα μέλη προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες που έχουν αντιδραστικά παιδιά που καταλήγουν στα ναρκωτικά. Χτυπούσαν ανυποψίαστους πολίτες και τους βιντεοσκοπούσαν για να περηφανεύονται για την δράση τους.

«Γίναμε οι νταήδες της περιοχής. Δέρναμε τον κόσμο, αρπάζαμε τις κοπέλες των νέων και κάναμε ένα σωρό βλακείες, με αποτέλεσμα να μας συλλαμβάνουν συνεχώς», αναφέρει.

O ίδιος δηλώνει μετανιωμένος και πολύ τυχερός που δεν κατέληξε σε μία γωνιά ενός κελιού.

Chico Camus

Έξι χρόνια μέλος της συμμορίας Latin Kings στο Μιλγουόκι, ο Chico Camus σήμερα νιώθει τυχερός που είναι ακόμα ζωντανός.

«Έρχομαι από τους δρόμους. Ήμουν απένταρος. Τρελός… Θα μπορούσα να είμαι νεκρός», υπογραμμίζει. Η ζωή ήταν σκληρή για τον Camus όταν έγινε στόχος συμμορίας, αλλά κατά λάθος πυροβόλησαν την μητέρα του!

Τελικά εκείνη έζησε και εκείνος αποφάσισε πως αυτή η ζωή θα του έφερνε μόνο δεινά. Κατέληξε στην ομάδα του Anthony Pettis στο Roufusport Academy και χρησιμοποίησε την ενέργεια του σε κάτι εποικοδομητικό.

Cub Swanson

Ο Cub Swanson έχασε τον πατέρα του όταν ήταν τριών μηνών. Η μητέρα του δεν μπορούσε να τον μεγαλώσει και κατέληξε σε μία οικογένεια βαθιά θρησκόληπτη. Όταν οι θετοί γονείς του χώρισαν, εκείνος επέστρεψε στην μητέρα του και τότε ενσωματώθηκε σε μία συμμορία της Καλιφόρνια στο Palm Springs. Oι καυγάδες στον δρόμο έγιναν δεύτερη…φύση. Μετά από μία ληστεία, όντας μόλις 17, του ορίστηκε ποινή επιτήρησης δύο ετών.

Μετά από αυτό ο Swanson λογικεύτηκε και άλλαξε την ζωή του. Έκανε εθελοντική εργασία και αφοσιώθηκε στα μαχητικά αθλήματα. Τελικά τα κατάφερε περίφημα.

Roger Huerta

Ο Huerta υπήρξε εποχή που ήταν ένα από τα σημαντικά πρόσωπα του UFC. Μέχρι να φτάσει όμως σε αυτό το σημείο πέρασε από…40 κύματα. Οι γονείς χωρισμένοι, και εκείνος από πέντε ετών να γίνεται…μπαλάκι ανάμεσα στους δύο. Ο πατέρας του ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, ενώ η μητριά του τον κακοποιούσε.Οι φτωχοί παππούδες του δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν.

Στο τέλος όλοι τον εγκατέλειψαν. Αναγκάστηκε να κοιμάται σε στέγες σπιτιών και καλύβες στο Τέξας. Αργότερα γινόταν μέλος τον Tri-City Bombers όπου ο αρχηγός της ομάδας τον πήρε υπό την προστασία.

Κάποια στιγμή συνέλαβαν και αυτόν με αποτέλεσμα να είναι στα αζήτητα… Ένας καθηγητής αγγλικών τον υιοθέτησε στα 15 και κατάφερε να βάλει την ζωή του σε…σειρά. Ξεκίνησε από την πάλη και έφτασε ψηλά.

Tito Ortiz

Το δεύτερο γνωστό όνομα της λίστας μπήκε στο πάνθεον του UFC. Ο Tito Ortiz πέρασε άσχημα παιδικά χρόνια. Και οι δύο γονείς ήταν εθισμένοι στην ηρωίνη. Ο Ortiz περνούσε πολλές ώρες στους δρόμους της Santa Ana στην Καλιφόρνια.

Μόλις από πέντε ετών έπινε τις μπύρες και τα αποτσίγαρα που έβρισκε από τους δικούς του. Στα εννιά του χρόνια ανήκε ήδη στους F-Troop. Για να μπει στην ομάδα, η τελετή μύησης ήταν ο ανηλεής ξυλοδαρμός του από τα μέλη. Οι δραστηριότητες του καθημερινά, είχαν  να…κάνουν με κλοπές σε σπίτια, αυτοκίνητα και μάχες με αντίπαλα groups.

Μετά τον θάνατο ενός επιστήθιου φίλου του, η μητέρα του μετακόμισε, η συμμορία εξαρθρώθηκε και ο Oritz στράφηκε στην πάλη. Άφησε πίσω του το αμαρτωλό παρελθόν και έγινε αυτός ο σπουδαίος μαχητής που όλοι γνωρίζουμε.

πηγή: Fighsports

Διαβάστε επίσης

Back to top button