Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Σάλιακας: «Στη Λαμία τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενα»

Ο Μανώλης Σάλιακας μίλησε για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ίδιο σε συνέντευξή του στην free press εφημερίδα της Β. Ελλάδος «Καρφίτσα».

Ο Μανώλης Σάλιακας μίλησε για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ίδιο σε συνέντευξή του στην free press εφημερίδα της Β. Ελλάδος «Καρφίτσα».

Την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος αποτελεί ο ΠΑΣ Γιάννινα που αν και νεοφώτιστος έχει ξεκινήσει φουριόζος το φετινό πρωτάθλημα, μετρώντας ήδη δύο διπλά (σε Ριζούπολη και Περιστέρι), έχοντας αποσπάσει βαθμούς από Αρη και Ολυμπιακό και παίζοντας κατά γενική ομολογία εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, στηριζόμενη (κυρίως) σε νέους Ελληνες ταλαντούχους αθλητές έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει στη φετινή Super League, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, δείχνοντας και στις υπόλοιπες ομάδες τον δρόμο…

Ο Μανώλης Σάλιακας αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τους Γιαννιώτες και μέχρι στιγμής μαζί με τον Παμλίδη είναι οι MVP της ομάδας και με τις εμφανίσεις τους έχουν μπει στο… μπλοκάκι του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Τζον Φαντ Σ’χιπ.

Ο Κρητικός μπακ, μίλησε αποκλειστικά στην «Κ» και αποκάλυψε το μεγάλο του όνειρο, αλλά και τα δύσκολα χρόνια που πέρασε μέχρι να να καταλήξει στον ΠΑΣ και να νιώσει και πάλι την χαρά του ποδοσφαίρου όπως εξομολογείται ο ίδιος…

– Μανώλη εκρηκτικό ξεκίνημα για τον ΠΑΣ με εντυπωσιακές εμφανίσεις, καλά αποτελέσματα και μια ομάδα που δείχνει να έχει πολύ μέλλον…

«Θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα περισσότερους βαθμούς είναι η αλήθεια, αλλά ναι είμαστε ικανοποιημένοι από το ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα και κυρίως την αγωνιστική εικόνα που καταθέτουμε σε κάθε παιχνίδι. Μη ξεχνάτε είμαστε μια ομάδα που κατά βάση αγωνίζονται παίκτες από την περσινή σεζόν. Τα περισσότερα παιδιά λόγω της πανδημίας έκαναν μήνες να παίξουν, μπήκαμε και καθυστερημένα στο πρωτάθλημα και παρόλα αυτά, έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε πολλά θετικά σχόλια».

– Νέος Έλληνας προπονητής, πλούσιο ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ, χαμηλός ΜΟ ηλικίας. Μήπως ο ΠΑΣ δείχνει τον δρόμο του μέλλοντος και σε άλλες ομάδες;

«Η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλα για παράδειγμα πρωταθλήματα. Αυτό που ενδεχομένως λείπει είναι η στήριξη στον Ελληνα ποδοσφαιριστή, η εμπιστοσύνη στον Ελληνα προπονητή. Εμείς θέλουμε να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο, απολαμβάνουμε κάθε μας παιχνίδι, κάθε προπόνηση και είμαι χαρούμενος που έχω αυτόν τον προπονητή και αυτούς τους συμπαίκτες».

– Ο φετινός στόχος του ΠΑΣ Γιάννινα;

«Η γρήγορη παραμονή. Δεν μας ξεγελάει το καλό μας ξεκίνημα. Είμαστε μία νέα ομάδα, το πρωτάθλημα έχει δρόμο, είναι μεγάλο, έχει καλές και έμπειρες ομάδες. Εμείς έχουμε ως φιλοσοφία να παίζουμε το ίδιο ποδόσφαιρο, το ίδιο σύστημα, με την ίδια νοοτροπία ανεξαρτήτου αντιπάλου και αυτό φάνηκε και στα παιχνίδια με τον Αρη, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που παίξαμε μέχρι τώρα».

– Μετά από μία δύσκολη σεζόν πέρυσι στη Λαμία την πρώτη σου ουσιαστικά στη Super League, εντυπωσιάζεις φέτος με τις εμφανίσεις σου στον ΠΑΣ…

«Νιώθω καλά, απολαμβάνω την ομάδα, την πόλη και το κλίμα στον ΠΑΣ. Πέρασα δύσκολα ποδοσφαιρικά χρόνια, ήρθα στα Γιάννινα για να φτιάξω ουσιαστικά από την αρχή την καριέρα μου. Με πιστεύει ο προπονητής και αυτό μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια. Θέλω να αποδείξω πράγματα και έχω έναν μεγάλο στόχο, μέχρι το τέλος της σεζόν να παίξω στην Εθνική Ελλάδος που είναι το μεγαλύτερό μου όνειρο ως ποδοσφαιριστής».

– Μανώλη τι δεν πήγε καλά όλα αυτά τα χρόνια και λες πως ήρθες στα Γιάννινα για να φτιάξεις την καριέρα σου;

«Είμαι στα 25, νιώθω πως έχασα αρκετά χρόνια μέχρι να βρω την ομάδα που θα με έκανε να νιώθω εγώ καλά. Τα πράγματα στον Ολυμπιακό δεν πήγαν όπως θα περίμενα. Άργησα ίσως και ‘γω να κάνω το βήμα να παίξω στη Super League. Πέρυσι στη Λαμία, δεν ήταν τα πράγματα όπως περίμενα και ένιωσα πως φέτος ενδεχομένως να ήταν η τελευταία μου ευκαιρία».

– Ανήκεις σε μια γενιά ταλαντούχων παικτών και ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα πως ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έχει το όνομά σου στη λίστα του, μαζί φυσικά και με άλλους παίκτες όπως για παράδειγμα ο Κώτσιρας της Τρίπολης…

«Εγώ κοιτάω να κάνω την δουλειά μου. Αυτή είναι προπόνηση, αυτοβελτίωση και ετοιμότητα για τα παιχνίδια. Από ‘κει και πέρα, ό,τι θέλει προκύψει, δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτα από όσα δεν έχω. Μακάρι να συμβεί και να ζήσω τη στιγμή αυτή, του να είμαι δηλαδή παίκτης της Εθνικής μας ομάδας».

Διαβάστε επίσης

Back to top button