Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ιστορική νίκη για την Αταλάντη!

Η Αταλάντα κέρδισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-0 και πέτυχε την πρώτη της νίκη σε ομίλους του ChampionsLeague.

Η Αταλάντα κέρδισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-0 και πέτυχε την πρώτη της νίκη σε ομίλους του ChampionsLeague.

CHAMPIONS LEAGUE-3ος ΟΜΙΛΟΣ-5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: Σαν Σίρο

Ιστορική βραδιά για την Αταλάντα, που επικράτησε με 2-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Σαν Σίρο» και πήρε την πρώτη της νίκη σε ομίλους Champions League. Με αυτή τη νίκη οι Ιταλοί έμειναν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης καθώς απέχουν δύο βαθμούς από τη Σαχτάρ και την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύουν στην Ουκρανία.

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Μουριέλ έκανε το γύρισμα για τον Χάτεμπουρ που αστόχησε από ιδανικό σημείο, ενώ στο 3’ ο Γκόμες έβγαλε τη σέντρα αυτή τη φορά, με τον Πάσαλιτς να μη βρίσκει στόχο μέσα από την περιοχή. Στο 6’ ο Όρσιτς σέντραρε και ο Στοϊάνοβιτς πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε, ενώ λίγο άουτ πέρασε και  το συρτό σουτ του Πάσαλιτς στο 20’.

Στο 26’ το μονοκόμματο σουτ του Γκόζενς τράνταξε το δοκάρι της Ντιναμό και στην εξέλιξη της φάσης ο Πέριτς ανέτρεψε τον Μουριέλ στην περιοχή και ο ρέφερι έδωσε το πέναλτι. Ο Μουριέλ εκτέλεσε εύστοχα κι έκανε το 1-0.

Στο 33’ ο Μουριέλ πέρασε τον Πέριτς αλλά αστόχησε με σουτ και στο 35’ ο Πέριτς έσωσε πάνω στη γραμμή μετά από πλασέ του Χάτεμπουρ και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκόζενς πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε. Στο 37ο λεπτό, ο Όρσιτς έφερε την μπάλα στο δεξί κι έπιασε φοβερό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκολίνι και στο 40’ το σουτ του Μουριέλ πέρασε ελάχιστα έξω.

Οι Ιταλοί πίεσαν από την αρχή στο 2ο μέρος και στο 47’ ο Γκόμες πήρε την μπάλα δεξιά, έσκασε ποδιά στον αντίπαλό του και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-0. Στο 51’ ο Μουριέλ έπιασε ένα ξαφνικό σουτ που έφυγε λίγο έξω, όπως και το σουτ του Φρόιλερ που κόντραρε και  στον Ντιλαβέρ.

Στο 63ο λεπτό το δυνατό σουτ του Πάσαλιτς κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 69’ το σουτ του Ίλισιτς βρήκε το δοκάρι του Λιβάκοβιτς, ο οποίος στο 76’ νίκησε τον Γκόμες σε μοναδικό τετ α τετ.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Γκολίνι, Τολόι, Κίερ, Παλομίνο, Γκόζενς, Χάτεμπουρ (65’ Καστάιν), Ντε Ρόουν, Γκόμες (90′ Μαλινόβσκι), Φρόιλερ, Πάσαλιτς, Μουριέλ (61’ Ίλισιτς)

ΝΤΙΝΑΜΟ: Λιβάκοβιτς, Αντέμι, Όρσιτς, Λέοβατς, Τέοφιλ Κατρίν, Στοϊάνοβιτς (75’ Ντζίρα), Πέριτς, Ιβάνουσετς (67’ Γκόιακ), Πέτκοβιτς, Ντιλαβέρ, Όλμο (90+2′ Σίτουμ)

Διαβάστε επίσης

Back to top button