Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου!

Η σημαντικότερη διοργάνωση του έτους για το Δυναμικό Τρίαθλο διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου στην Πάτρα.

Η σημαντικότερη διοργάνωση του έτους για το Δυναμικό Τρίαθλο διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου στην Πάτρα.

Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και οι κορυφαίοι αθλητές στην Ελλάδα αναμένεται να λάβουν μέρος. Οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 80 και φυσικά όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση του powerlifting οι μπάρες θα… λυγίσουν. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στο METCON 039 που βρίσκεται στη Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 39.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα μετράει στην αξιολόγηση των αθλητών για τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα της IPF ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων, στο πρωτάθλημα δυτικής Ευρώπης (EPF) και στο βαλκανικό πρωτάθλημα. Ανάλογα με τις επιδόσεις θα γίνει και αξιολόγηση αθλητών στα αντίστοιχα πρωταθλήματα. «Εύχομαι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα, δυνατό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Δυναμικού Τριάθλου, Χρήστος Καμαριαννάκης και συμπλήρωσε: «Περιμένουμε αθλητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο. Να ευχαριστήσω το club Patras δυναμικού τριάθλου και προσωπικά των Νίκο Μιχαλόπουλο και των Κωνσταντίνο Λάζαρη για την πολύτιμη βοήθεια τους στην οργάνωση του πρωταθλήματος, όπως και των χώρο που μας φιλοξενεί METCON 039».

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου θα διαγωνισθούν όλες οι κατηγορίες των γυναικών και οι κατηγορίες των ανδρών μέχρι και τα 83 κιλά. Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου θα διαγωνισθούν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες των ανδρών (93 κιλά, 105κ., 120κ. και +120).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η IPF βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες προκειμένου το Δυναμικό Τρίαθλο να γίνει ολυμπιακό άθλημα! Ηδη έχουν μειωθεί οι κατηγορίες σωματικού βάρους, ώστε να ταιριάζουν στο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων (είναι ίδιες με τις κατηγορίες της άρσης βαρών), ενώ ήδη έχει προσαρμόσει τους κανονισμούς της με τους διεθνείς κανονισμούς αντιντόπινγκ, όπως έχουν αυτοί ορισθεί από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς (WADDA κλπ).

Η ΔΟΕ έχει παρουσιάσει το άθλημα του powerlifting μέσα από το επίσημο κανάλι της στο διαδίκτυο με πλάνα από το πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα, γεγονός που αποτελεί σημαντικό βήμα, ενώ η IPF έχει μεριμνήσει και για τις κατηγορίες των Παραολυμπιακών Αγώνων και βρίσκεται και σε διαρκή επαφή με τις Ομοσπονδίες των χωρών που είναι μέλη της.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button