ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το story του Κορνέζου, που διεκδικεί τον τίτλο για το ανασταλτικό «χάι-λάιτ» της σεζόν

Ο Γιώργος Κορνέζος της Λαμίας που «πρωταγωνίστησε» σε μία φάση που ενδέχεται να είναι και η κορυφαία αμυντική ενέργεια της σεζόν ξεκίνησε από… σπόντα το ποδόσφαιρο και στα πρώτα του βήματα έπαιζε επιθετικός.

Ο Γιώργος Κορνέζος της Λαμίας που «πρωταγωνίστησε» σε μία φάση που ενδέχεται να είναι και η κορυφαία αμυντική ενέργεια της σεζόν ξεκίνησε από… σπόντα το ποδόσφαιρο και στα πρώτα του βήματα έπαιζε επιθετικός.

Συνήθως από μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση… μένουν περισσότερο τα όποια γκολ σημειωθούν ή έστω οι μεγάλες ευκαιρίες και οι περίτεχνες ενέργειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις την… τιμητική τους έχουν και οι γκολκίπερ, εφόσον βέβαια προβούν σε εντυπωσιακές επεμβάσεις, αλλά σπάνια έχουμε να θυμόμαστε αμυντικές «στιγμές». Η όποια εξαίρεση στον κανόνα καθιστά τον εκάστοτε «πρωταγωνιστή» ως «πρόσωπο» και κάτι ανάλογο ισχύει για τον Γιώργο Κορνέζο.

Η Λαμία που αγωνίζεται ηττήθηκε πρόσφατα από τον Ολυμπιακό με 3-0, σε έναν αγώνα που σημειώθηκαν ωραία τέρματα, είχαμε δοκάρια, εκατέρωθεν μάλιστα, ρυθμό, αλλά την ίδια στιγμή ο 25χρονος στόπερ των γηπεδούχων μας χάρισε ίσως και το ανασταλτικό «χάι λάιτ» της σεζόν, όταν στο 22’ δεν επέτρεψε, με… κάποιον τρόπο, στους Φορτούνη και Μπακαμπού να σκοράρουν.

Ετσι πιστοποίησε πως κάνει καλή σεζόν και ας τον γνωρίσουμε, αφού λογίζεται ως «new entry» για τα «σαλόνια» του εγχώριου football.

Για αρχή να σταθούμε στο πώς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο που μάλλον ήταν… κατά τύχη. Πιτσιρικάς λοιπόν ένας φίλος του έπαιζε στα «τσικό» του Ολυμπιακού Λιοσιών και πήγε μαζί του στην προπόνηση να τη χαζέψει. Βόλτα που λέμε. Κάποια στιγμή τους έλειπε ένας παίκτης και τον φώναξαν να μπει. Ετσι απλά, ούτε ρούχα δεν είχε αφού εκεί του έδωσαν. Αυτόματα «κόλλησε» με την μπάλα.

Ισως το μέλλον να είχε «γραφτεί» διαφορετικά, αν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς που βρέθηκε λίγο αργότερα δεν «γύρναγε» στόπερ. Βλέπετε άρχισε την καριέρα του ως φορ, αλλά όλα άλλαξαν στα τμήματα υποδομής των «ερυθρόλευκων» οπότε και μετατράπησε σε κεντρικό αμυντικό.

Ωσπου μετά στη ζωή του, αθλητική αλλά και προσωπική, μπήκε η Σπάρτη. Ηταν αρχές της περασμένης δεκαετίας όταν μετακόμισε οικογενειακώς στην πρωτεύουσα της Λακωνίας και μαθητής Λυκείου εντάχθηκε στον Αστέρα Βλαχιώτη που ήταν τότε στα ερασιτεχνικά.

Ράμος. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ήταν το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα, όταν πιτσιρικάς ακόμη έκανε τα πρώτα του βήματα και εκείνος έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης,

Για την ιστορία, ο Κορνέζος από ομάδες του εξωτερικού υποστηρίζει την Μπαρτσελόνα,

Ο επόμενος σταθμός του, σε συλλογικό επίπεδο, ήταν η Σπάρτη, όπου λίγο μετά την ενηλικίωσή του, βρισόμασταν το καλοκαίρι του 2016, έγινε επαγγελματίας στην ομάδα της πόλης που έμενε και συμμετείχε τότε στη Β’ Εθνική.

Στις αρχές του 2017 ντεμπουτάρισε σε επαγγελματικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα σε έναν αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα, όταν και πέρασε ως αλλαγή.

Καλοκαίρι του ίδιου έτους επέστρεψε στην Αττική αρχικά για τον Ιωνικό και ύστερα στον Εθνικό, όπου έκανε δύο καλές σεζόν στη Γ’ Εθνική, «έχτισε» το όνομά του και σε ηλικία 21 ετών υπέγραψε στην ΑΕΚ. Από την Ενωση παραχωρήθηκε δανεικός στο Βόλο.

Ο Βόλος λοιπόν ήταν η πρώτη του ομάδα στα «σαλόνια» όμως δεν «στέριωσε» και τον Γενάρη του 2020 επέστρεψε στη Γ’ Εθνική, εκ νέου για τον Ιωνικό. Υστερα βρέθηκε ξανά στα γνώριμα λημέρια του Αστέρα Βλαχιώτη, που είχε ανέβει στην τρίτη κατηγορία.

Ρεκόρ συμμετοχών σε μία σεζόν, σε ατομικό επίπεδο, έκανε πέρσι (2021/22) όταν όχι μόνο γύρισε στους «κιτρινόμαυρους» αλλά ήταν και «κολώνα» της Β’ ομάδας τους στο πρωτάθλημα της Super League 2, όπου κατέγραψε 26 εμφανίσεις και δύο γκολ.

Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Ενωσης έκανε στο φινάλε της περασμένης περιόδου, όταν αντικατέστησε τον τραυματία Μήτογλου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τη 10η αγωνιστική των play offs. Προφανώς και είναι κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ του.

Εκτός από το ποδόσφαιρο είναι και φοιτητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ζητούμενο πλέον για εκείνον; Να πάρει «γεμάτες» χρονιές και έτσι το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Λαμία όπου με το «καλημέρα» έγινε βασικός.

Ο ελεύθερος χρόνος κυλά με την κοπέλα του, ενώ του αρέσουν αρκετά τα παιχνίδια στους υπολογιστές.

Συνολικά στην καριέρα του μετρά 117 εμφανίσεις στις τρεις πρώτες κατηγορίες, όπου έχει σημειώσει πέντε γκολ, ενώ το «παρθενικό» του στη Super League ήταν το φετινό στο 1-1 με τον Ατρόμητο. Στα 25 του έχει ακόμη πολλά χρόνια μπάλας μπροστά του, αλλά αν τον ρωτήσει κάποιος πώς σκέφτεται το μέλλον θα πει αφοπλιστικά. «Να είμαστε καλοί άνθρωποι και μετά ποδοσφαιριστές. Ετσι αξίζει να μας θυμούνται».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Back to top button