Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η ακτινογραφία της 20ης αγωνιστικής στην SL2

Δύο στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου στη Super League 2 και ένα αποτέλεσμα της τελευταίας στιγμής άλλαξε τα δεδομένα στη μάχη της εξάδας.

Δύο στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου στη Super League 2 και ένα αποτέλεσμα της τελευταίας στιγμής άλλαξε τα δεδομένα στη μάχη της εξάδας.

Η Παναχαϊκή νίκησε με 3-2 την ΠΑΕ Χανιά και ανέβηκε στην έκτη θέση, αφήνοντας πίσω τον Διαγόρα Ρόδου, που γνώρισε μια ακόμα ήττα και για πρώτη φορά βρέθηκε στο κάτω μισό της βαθμολογίας.

Ξεκινώντας από την κορυφή όμως, ο Ιωνικός έκανε την έβδομη νίκη του στη σειρά. Μια επίδοση που είχε να κάνει από το 1997, τότε μάλιστα στην Α’ Εθνική, στο ξεκίνημα της σεζόν με προπονητή τον Γιάτσεκ Γκμοχ.

Ο Ιωνικός δεν το άφησε ούτε αυτή τη φορά για το τέλος. Πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όπως έκανε και στην Άρτα την περασμένη Τετάρτη και προηγήθηκε τελικά με 4-0 της Δόξας Δράμας, για να νικήσει με 4-2. Βάζοντας για πρώτη φορά φέτος τέσσερα γκολ, παίζει στην επόμενη αγωνιστική την πρώτη θέση στη Λιβαδειά. Και την εξασφαλίζει αν δεν χάσει.

Ο Λεβαδειακός με ένα φινάλε για γερά νεύρα στη Φιλιππούπολη της Λάρισας πήρε τη νίκη με 2-1 από τον Απόλλωνα Λάρισας, παρέμεινε δεύτερος και τώρα υποδέχεται τον Ιωνικό στην επόμενη αγωνιστική, θέλοντας να πλησιάσει και την κορυφή.

Ουσιαστικά οι δύο πρωτοπόροι το Σάββατο άφησαν τη Δόξα Δράμας και τον Απόλλωνα Λάρισας εκτός εξάδας. Βέβαια ο Απόλλων μαθηματικά ελπίζει ακόμα.

Απειλή για τον Ιωνικό, αλλά κυρίως για το Λεβαδειακό, εξακολουθεί να είναι η Ξάνθη, με τη νίκη της επί του Διαγόρα Ρόδου. Η Ξάνθη που περιμένει τώρα να εκμεταλλευθεί και τις απώλειες μιας ή και των δύο ομάδων που είναι μπροστά, καθώς παίζουν μεταξύ τους.

Ο Εργοτέλης συνήλθε την κατάλληλη στιγμή και σταμάτησε τη βαθμολογική του υποχώρηση. Επικράτησε 4-0 του ΟΦ Ιεράπετρας και πέρασε τέταρτος. Του αρκεί ένας βαθμός στα δυο τελευταία παιχνίδια, για να είναι στην εξάδα.

Σε εξαιρετική φόρμα ο Γιώργος Μανουσάκης πέτυχε κάτι που δεν έχει κάνει ούτε ο Ματίας Κάστρο. Ο 23χρονος Κρητικός σκόραρε και στα τρία τελευταία παιχνίδια. Μάλιστα πέτυχε τέσσερα γκολ και είχε και μια ασίστ σε αυτά.

Ο ΟΦ Ιεράπετρας δεν κατάφερε να αντισταθεί στο Ηράκλειο, αλλά η ισόβαθμός του ΑΕ Καραϊσκάκης πάλεψε στα Τρίκαλα, για να χάσει με 1-0. Από ένα γκολ που ακόμα αναζητείται ο δράστης του!

Και τέλος στην Πάτρα, από εκεί που ξεκίνησε η αναφορά μας, είχαμε το πιο σημαντικό παιχνίδι. Η Παναχαϊκή νίκησε την ΠΑΕ Χανιά και τον πρώην προπονητή της Νίκο Παπαδόπουλο, με γκολ του Χρήστου Αραβίδη στην εκπνοή του αγώνα. Αυτή η νίκη ήταν περιπετειώδης, αφού η Παναχαϊκή προηγήθηκε δύο φορές και η ΠΑΕ Χανιά ισοφάρισε ισάριθμες. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι, έμειναν με 10 παίκτες, για να καμφθούν τελικά.

Το αποτέλεσμα αυτό ανέβασε την Παναχαϊκή στην έκτη θέση, πάνω από τον Διαγόρα και το ενδιαφέρον για τα τελευταία εισιτήρια της εξάδας κορυφώνεται στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Οι επτά νίκες του Ιωνικού το 1997

31.08.1997 Απόλλων – Ιωνικός 0-2

14.09.1997 Ιωνικός – Παναχαϊκή 5-0

21.09.1997 Βέροια – Ιωνικός 0-1

28.09.1997 Ιωνικός – Εθνικός Πειραιώς 1-0

05.10.1997 Αθηναϊκός – Ιωνικός 0-1

19.10.1997 ΑΕΚ – Ιωνικός 0-2

26.10.1997 Ιωνικός – ΟΦΗ 5-0

Διαβάστε επίσης

Back to top button