Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο πιο δημιουργικός τερματοφύλακας!

Ο τερματοφύλακας έχει αποστολή να αποσοβεί τα γκολ του αντιπάλου.

Ο τερματοφύλακας έχει αποστολή να αποσοβεί τα γκολ του αντιπάλου.

Αν μπορεί να δημιουργεί και προϋποθέσεις να σκοράρει η ομάδα του, τότε γίνεται ξεχωριστός. Όπως ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον, που έκανε κάτι πρωτόγνωρο στην ιστορία της Super League.

Στις 27 Οκτώβρη στο “Σπύρος Λούης” ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, από τη γωνία της μεγάλης περιοχής του με το χέρι πετάει τη μπάλα με τόση δύναμη, που στρώνεται στον Αμρ Ουάρντα στην αντεπίθεση. Ο Αιγύπτιος σκοράρει και η στατιστική αποφαίνεται… Ασίστ του Ισλανδού τερματοφύλακα.

Και το περασμένο Σάββατο στο 84′ του θεσσαλικού ντέρμπι, ένα βολέ του Κρίστινσον βγάζει τον Αμπιόλα Ντάουντα τετ α τετ με τον Μελίσσα, για να πετύχει το νικητήριο γκολ. Η στατιστική υπηρεσία λέει και πάλι ασίστ του Κρίστινσον.

Προέκυψε άμεσα ο προβληματισμός αν έχει ξανασυμβεί τερματοφύλακας να έχει δώσει δύο ασίστ σε μια σεζόν. Και η έρευνα έδειξε ότι πρόκειται για ρεκόρ. Όχι μόνο δεν βρέθηκε τερματοφύλακας με δύο ασίστ στην ίδια σεζόν, αλλά ούτε και με δύο ασίστ συνολικά στα χρόνια της Super League!

Έτσι ο Κρίστινσον έκανε ένα διπλό ρεκόρ. Έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας με δύο ασίστ στο ενεργητικό του και φυσικά και τις δύο στην ίδια σεζόν, σε διάστημα 34 ημερών!

Φέτος ασίστ έδωσε και ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, ο Όσκαρ Γουόλι στο μοναδικό παιχνίδι που αγωνίστηκε, με την ΑΕΛ. Τη σεζόν 2017-18 είχαμε επίσης δύο ασίστ τερματοφυλάκων, από τους Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Νταβίντ Επασί.

Διαβάστε επίσης

Back to top button