Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κολοβός και Γκάλο τρέχουν με… 200!

Ο Δημήτρης Κολοβός έφτασε τους 200 αγώνες στην καριέρα του, ενώ ο Ροντρίγκο Γκάλο συμπλήρωσε 200 εμφανίσεις με τις φανέλες ελληνικών ομάδων.

Ο Δημήτρης Κολοβός έφτασε τους 200 αγώνες στην καριέρα του, ενώ ο Ροντρίγκο Γκάλο συμπλήρωσε 200 εμφανίσεις με τις φανέλες ελληνικών ομάδων.

Ενάντια στους τραυματισμούς…

Ο Δημήτρης Κολοβός βρέθηκε πολύ μικρός στον Πανιώνιο και έκανε το ντεμπούτο του στα δεκαεπτάμισι χρόνια του σε αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αν και χρειάζεται να ανακάμψει από μια ρήξη χιαστού, το 2012 γίνεται διεθνής με τις Ελπίδες και καθιερώνεται στην επίθεση του Πανιωνίου.

Οι εμφανίσεις του τον φέρνουν το 2014 στον Ολυμπιακό, αλλά πηγαίνει δανεικός στον Πανιώνιο, που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει. Παίζει στην Ανδρών και στον Ολυμπιακό, από όπου μεταγράφεται στη Μέχελεν του Βελγίου.

Κάνει εκπληκτική σεζόν, αλλά το Φεβρουάριο του 2017 τραυματίζεται πάλι και επιστρέφει σταδιακά μετά από αρκετούς μήνες. Πηγαίνει δανεικός στη Βίλεμ και τον Ιανουάριο του 2019, πηγαίνει στην Ομόνοια.

Από το καλοκαίρι αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και στο Βόλο έφτασε τους 200 αγώνες στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο.

Έχει 115 αγώνες Super League, με 22 γκολ και έξι ασίστ, 42 αγώνες στο Βέλγιο, 19 στην Κύπρο, τρεις στην Ολλανδία και 19 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ποιότητα δεξιά…

Το καλοκαίρι του 2013 τον έφερε ο Παναιτωλικός δανεικό από τη Μπράγκα και αμέσως ο βραζιλιάνος δεξιός μπακ χαφ Ροντρίγκο Μπρίτο Γκάλο καθιερώθηκε και έδειξε την ποιότητά του. Ήταν αναντικατάστατος στην ομάδα του Μάκη Χάβου.

Ο Γκάλο γύρισε στην Πορτογαλία, όπου έπαιζε άλλωστε από το 2008, και αγωνίστηκε στην Πάσος Φερέιρα. Το καλοκαίρι του 2015 εντάσσεται στην ΑΕΚ για να παίξει τέσσερα χρόνια και να πανηγυρίσει μαζί της ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο.

Μάλιστα έχει παίξει σε τέσσερις διαδοχικούς τελικούς Κυπέλλου.

Στα 33 χρόνια του βρέθηκε στον Ατρόμητο, έγινε βασικός στην 8η αγωνιστική και χθες στο παιχνίδι με τον Άρη συμπλήρωσε 200 αγώνες στην καριέρα του με ελληνικές ομάδες.

Οι 151 είναι στη Super League, με πέντε γκολ και 21 ασίστ, οι 31 στο Κύπελλο Ελλάδας με τέσσερα γκολ και  δύο ασίστ, ενώ έχει και 18 ευρωπαϊκά παιχνίδια με ένα γκολ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button