Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Στο ρελαντί πριν την Μπαρτσελόνα

Τη δέκατη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Α1 Ανδρών, πανηγύρισε ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός.

Τη δέκατη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Α1 Ανδρών, πανηγύρισε ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 87-74 του Ήφαιστου Λήμνου στο ΟΑΚΑ, υποχρεώνοντας τους νησιώτες στην πέμπτη ήττα τους.

Πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», που με τα 20 λάθη (!) κράτησε «ζωντανό» το όνειρο της υπέρβασης στον Ήφαιστο για τρία δεκάλεπτα, ο ΝτεΣόν Τόμας με 16 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Ταϊρίς Ράις με 14.

Άξια αναφοράς αποτελεί η απόφαση του Ρικ Πιτίνο να κρατήσει για 38 λεπτά στο παρκέ τον Ουέσλι Τζόνσον, με τον Αμερικανό να δικαιώνει τον προπονητή του, τελειώνοντας τον αγώνα με 11 πόντους (3/4 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 κλεψίματα. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Σον Έβανς με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Σε μία αναμέτρηση που ο Ρικ Πιτίνο δεν είχε στη διάθεσή του τον Γιώργο Παπαγιάννη (διάστρεμμα), ενώ κράτησε στον πάγκο τον Ιωάννη Παπαπέτρου, οι «πράσινοι» εξαργύρωσαν ευστοχία (30/64 σουτ εντός πεδιάς), έλεγχο των ριμπάουντ και δημιουργία.

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι βρισκόντουσαν σε απόσταση αναπνοής μέχρι το 30΄, αλλά στον… επίλογο του αγώνα έμειναν από δυνάμεις.

Τελευταία φορά που ο Ήφαιστος είδε τη διαφορά να βρίσκεται σε μονοψήφιο αριθμό ήταν στο 30΄ (66-57), καθώς στα πρώτα πέντε λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός απάντησε με επιμέρους σκορ 13-5, ξεφεύγοντας με +17 (79-62) και μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του αγώνα.

Πλέον το «τριφύλλι» επικεντρώνεται στη δύσκολη αποστολή που θα έχει αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη, απέναντι στην ισχυρή Μπαρτσελόνα (13/12), για την 13η αγωνιστική της Euroleague.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button