Τοπικά Σπορ

Εκδήλωση Rally Acropolis 2023 στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας

Εκδήλωση Rally Acropolis 2023 στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Μαυρολιθαριτών

 ·        Εκδήλωση Rally Acropolis 2023 στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας

·        Στο γραφικό ιστορικό χωρίο ο τερματισμός της ειδικής διαδρομής «Παύλιανη-Μαυρολιθάρι».

·        Πωλητήριο με επίσημα αναμνηστικά του Rally Acropolis 2023 στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας

Η ώρα του Rally Acropolis 2023 πλησιάζει και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδικές διαδρομές  – και λόγω υψηλής δυσκολίας αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους – είναι αυτή που ξεκινά από την Παύλιανη και καταλήγει στο Μαυρολιθάρι.

Η ειδική διασχίζει  το μαγευτικό οροπέδιο της Καταβόθρας στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού της Οίτης, με τα αλπικά λιβάδια, τον αρχαίο Ναό της Πυράς του Ηρακλέους αλλά και το ιστορικό Μονοπάτι της Αντίστασης.

 Η γιορτή

Στην ανάπαυλα ανάμεσα στις δύο επαναλήψεις αυτής της ειδικής διαδρομής του Rally Acropolis 2023, το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου διοργανώνει το Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2023 Γιορτή Υποδοχής Rally Acropolis 2023 στην Πλατεία Μαυρολιθαρίου, ακριβώς μετά το σημείο τερματισμού, για να τιμήσει αυτό το παγκόσμιας ακτινοβολίας γεγονός με πραγματική ρουμελιώτικη φιλοξενία για τους χιλιάδες φίλους του Rally Acropolis που αναμένονται και φέτος από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Πωλητήριο με επίσημα αναμνηστικά του Rally Acropolis 2023 στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εξασφάλισε τη λειτουργία πωλητηρίου με επίσημα αναμνηστικά του Rally Acropolis 2023 (https://www.acropolisrally.gr/2023/el/). Επιπλέον, θα παρέχουν φαγητό και ποτό στην Πλατεία οι επαγγελματίες εστίασης του χωριού.

Το Μαυρολιθάρι

Το σημείο συνάντησης στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας είναι ήδη γνωστό από προηγούμενα χρόνια στους λάτρεις του Rally Acropolis.

Αμφιθεατρικά χτισμένο στις πλαγιές της Οίτης στα 1.140 μέτρα υψόμετρο, με πανοραμική θέα προς τις κορυφές της Γκιώνας και των Βαρδουσίων, το Μαυρολιθάρι είναι προικισμένο με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, καθώς πλαισιώνεται από πυκνό ελατόδασος, πλατάνια, βελανιδιές, αγριολούλουδα και βότανα, ενώ μέσα στο χωριό οι πηγές με τα κρύα τρεχούμενα νερά συμπληρώνουν την όμορφη εικόνα του.

Η «Γιορτή Rally Acropolis 2023» θα γίνει στην πανέμορφη Πλατεία Μαυρολιθαρίου κάτω από τον ίσκιο του υπεραιωνόβιου Πλατάνου που έχει ανακηρυχθεί επίσημα σε “Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης”.

Ακούστε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μαυρολιθαριτών κ. Τζούφλα ο οποίος μίλησε στο LamiaPolis 87,7:

Διαβάστε επίσης

Back to top button