Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο «καυτός» Δεκέμβρης του Ολυμπιακού

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού «κρέμεται» σε μία αναμέτρηση.

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού «κρέμεται» σε μία αναμέτρηση. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν αύριο (11.12) τον Ερυθρό Αστέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θέλουν πάση θυσία νίκη, προκειμένου να συνεχίσουν στο Europa League.

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων γύρισε τον χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει τις τελευταίες 10 αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στην Ευρώπη στην 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όσες φορές έχει αγωνιστεί στην κορυφαία διοργάνωση από το 2005 μέχρι σήμερα, το τελευταίο ματς το έδωσε στην έδρα του!

Οι Πειραιώτες με βάση την στατιστική, αν εξαιρέσει κάποιος τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις που ηττήθηκαν είχαν εφτά νίκες και μόλις μια ισοπαλία. Οπερ σημαίνει ότι με σύμμαχο την Ιστορία και με προσοχή να μην τριτώσει το κακό ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη. Επομένως, κάλλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Δεκέμβριος είναι ένας «καυτός» μήνας για τον ευρωπαϊκό Ολυμπιακό!

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη ήταν το 2007 όταν είχε επικρατήσει με 3-0 της Βέρντερ Βρέμης. Τα περισσότερα γκολ είχε σημειώσει το 2014 όταν είχε νικήσει την Μάλμε με 4-2. Το αξιοσημείωτο είναι πως από τις 10 αγωνιστικές που είχε δώσει έως σήμερα την τελευταία αγωνιστική του Champions League τις τέσσερις έχει αντιμετωπίσει την Αρσεναλ, μετρώντας τρεις νίκες και μία ήττα.

Οι Πειραιώτες έχουν σημειώσει 19 γκολ σ’ αυτές τις αναμετρήσεις κι έχουν δεχτεί 12, εκ των οποίων τα πέντε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button