FeaturedΑφιερώματαΝέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από την ιστορική ισοπαλία… στην «οδυνηρή» ήττα του ΔΑΚ Λαμίας!(pics+vids)

Επιστρέφει στο ΔΑΚ Λαμίας ο ΠΑΣ Λαμία μετά από έναν μήνα σχεδόν και η Ξάνθη θα είναι η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει στο ανανεωμένο γήπεδό του. Το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα της αναμέτρησης με pre game αφιερώματα.

Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία τη Δευτέρα 1/10 θα υποδεχθεί την Ξάνθη σε ένα πολύ κρίσιμο αλλά και δύσκολο παιχνίδι.

Ο Μάκης Χάβος και η ομάδα του επιστρέφουν στο ΔΑΚ Λαμίας μετά από έναν μήνα περίπου και θέλουν να συνοδεύσουν την επσιτροφή αυτή με μία νίκη, η οποία αν έρθει θα είναι πραγματικός χρυσός…

Το LamiaSports τώρα, ξεκινάει το pre game show με αφιερώματα, προϊστορία, παίκτες ορόσημα, στοιχηματικές αποδόσεις, μπάτζετ αλλά και ποδοσφαιριστές που συνδέουν τις δύο ομάδες..

Σήμερα θα δούμε τι είχε γίνει στα περσινά παιχνίδια των δύο ομάδων στη SuperLeague, τα οποία έχουν τη δική τους ιστορία. Ας ξεκινήσουμε!

ΞάνθηΠΑΣ Λαμία

Το πρώτο παιχνίδι της Λαμίας στη SuperLeague έμελλε να είναι και η αναμέτρηση με την Ξάνθη. Μία ομάδα πραγματικά «κατσαρίδα» της πρώτης κατηγορίας καθώς έχει αρκετά χρόνια παρουσίας στη Superleague.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πήγε τότε στα «Πηγάδια» με μοναδικό σκοπό το θετικό αποτέλεσμα… Και έτσι έγινε!

Η Λαμία κατάφερε στον πρώτο της αγώνα να πάρει τον πρώτο της ιστορικό βαθμό στην πρώτη κατηγορία και λέμε ιστορικό μιας και ήταν η πρώτη της παρουσία στη κορυφαία κατηγορία. Το σκορ ήταν το 0-0 και πάμε να δούμε αναλυτικά τι είχε γίνει στο παιχνίδι…

Ο ιστορικός βαθμός!

«Έμεινε» όρθιος στην Ξάνθη ο ΠΑΣ Λαμία παίρνοντας μια ιστορική ισοπαλία στην παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League.

Με μια ιδιαίτερη ευκολία η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία κατάφερε και πήρε έναν ιστορικό βαθμός απέναντι στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, με πρωταγωνιστές τους Νόε Ακόστα και Νίκο Παπαδόπουλο, έμεινε όρθια στα «Πηγάδια» πανηγυρίζοντας μια σπουδαία ισοπαλία.

Το ματς:

Η Ξάνθη είχε την πρώτη φάση του αγώνα, με τον Μπρίτο στο 3΄ να κάνει το σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος, μπλόκαρε την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ακόστα είχε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα της Λαμίας, όταν έπιασε το σουτ, αλλά ο Ζίβκοβιτς έσωσε την ομάδα της Ξάνθης. Στη συνέχεια της φάσης, ο Πίτι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Όμο έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Καμαρά έσωσε πάνω στην γραμμή, την ομάδα πριν δεχθεί το γκολ.

Στο 21΄ ο Ορφανίδης, έπιασε το σουτ από μακριά αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα. Η επόμενη μεγάλη φάση ήταν στο 35΄ όταν ο Λισγάρας δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, όμως ο τερματοφύλακας της φθιωτικής ομάδας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς απείλησε μόνο με μακρινά σουτ και με εκτελέσεις κόρνερ στις οποίες ο Παπαδόπουλος ήταν αυτός που «έσωσε» τη Λαμία. Τίποτα το ιδιαίτερο στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, με το 0-0 να είναι το σκορ.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος με πέντε συνολικά αποκρούσεις έχει κρατήσει το 0 για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης να διαμαρτύρονται για πέναλτι από τον Ασίγκμπα πάνω στον Μπρίτο, όμως ο διαιτητής Σέζος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι κανονικά.

Οι γηπεδούχου μπήκαν πιο φορτσάτοι και θέλησαν να πετύχουν ένα γκολ, μέσα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όμως τα σουτ των Ορφανίδη και Μπρίτο δεν απείλησαν τον Παπαδόπουλο.

Οι ποδοσφαιριστές της φθιωτικής ομάδας, κρατήσουν εύκολα το μηδέν στην άμυνα, το οποίος ήταν και το ζητούμενο, παίζοντας μεστό ποδόσφαιρο, χωρίς πολλές φάσεις μεν, αλλά με σταθερό ρυθμό και χωρίς λάθος.

Στο 63΄ ο Λουσέρο έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 70΄ υπήρξε ένα πρόβλημα στο «Ξάνθη Arena», καθώς ο φωτισμός του γηπέδου έσβησε με τον διαιτητή να καλεί τους ποδοσφαιριστές των ομάδων να οδηγηθούν στους πάγκους των ομάδων τους.

Έπειτα από πέντε λεπτά διακοπής, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά, με τον Κακάσο στο 80΄ να κάνει το σουτ, αλλά ο πορτιέρο της Λαμίας, έδιωξε με τα πόδια. Η ομάδα του Ράσταβατς, αν και συνέχισε να είναι πιο επιθετική, δεν μπορούσε να απειλήσει άμεσα την άμυνα του ΠΑΣ Λαμία.

Χωρίς κανένα απρόοπτο συνεχίστηκε το παιχνίδι, για τον ΠΑΣ Λαμία, καθώς στα 8 λεπτά καθυστερήσεις που έδωσε ο διαιτητής, δεν υπήρξε καμία φάση στο παιχίδι, με το 0-0 να παραμένει.

Ο ΠΑΣ κατάφερε και πήρε έναν ιστορικό βαθμό, καθώς είναι ο πρώτος του βαθμός στην SuperLeague και μάλιστα με αντίπαλο μια μεγάλη ομάδα και ιστορική, όπως είναι αυτή της Ξάνθης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ξάνθη:

ΠΑΣ Λαμία:

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού:

 

Μία οδυνηρή ήττα…

Στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων στη SuperLeague, ΠΑΣ Λαμία και Ξάνθη παίξανε για την 16η αγωνιστική σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν το πρώτο παιχνίδι για το 2018 στο ΔΑΚ Λαμίας.

Όμως, δεν συνοδεύτηκε και με την ανάλογη νίκη, καθώς η Ξάνθη έχοντας ελάχιστες φάσεις στο παιχνίδι κατάφερε και πήρε μία νίκη με γκολ φάουλ του Αλβάρο Μεχία στο 34΄του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Τεννέ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, παρόλο αυτά η ομάδα της Βορείου Ελλάδας κατάφερε και «απέδρασε» με το τρίποντο.

Το ματς:

Ένα καταπληκτικό απευθείας φάουλ του Μεχία, έκανε την διαφορά στην Λαμία, όπου η Ξάνθη πέρασε νικηφόρα με 0-1 κόντρα στην τοπικη ομάδα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας εξαρχής να πιέσουν και να δημιουργήσουν. Αυτό φάνηκε κι από το σχηματισμό και τα πρόσωπα που επέλεξε ο Μπάμπης Τεννές στην αρχική 11άδα, με τον Τσούκαλο να πλαισιώνει τον Βουό στην επίθεση και τον Πίτι με τον Βάντερσον πίσω τους, σε ένα αρκετά επιθετικό 4-2-3-1. Αντίθετα, η Ξάνθη έδειξε τη διάθεση να περιμένει και να εκμεταλλεύεται τις κόντρες, προσπαθώντας παράλληλα να καλύπτει τους χώρους.

Αυτό κατάφερε σχεδόν σε όλο το πρώτο 20λεπτο, αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα και τον Ντε Λούκας να «κλειδώνει» τους χώρους μπροστά από την αμυντική τετράδα των Ακριτών.

Στο 25’ ήρθε η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή των Φθιωτών, με τον Τσούκαλο να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον Ζίβκοβιτς να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να αποκρούει.

Στο 32’ ο Λουσέρο «έστειλε» το μήνυμα στην άμυνα της Λαμίας, περνώντας υπέροχα τον Αναστασιάδη και σεντράροντας, με τον Γέντρισεκ και τον Τριάδη να βρίσκονται σε λάθος θέση και να μην προλαβαίνουν. Η φάση δεν καρποφόρησε, αλλά ο Μίλαν Ράσταβατς δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ ώρα για να πανηγυρίσει.

Στο 34’ ο Μεχία εκτέλεσε υποδειγματικά φάουλ σε πολύ καλή θέση έξω από την περιοχή, με τον Μελίσσα να εκτινάσσεται ψηλά δεξιά, αλλά να μην μπορεί να αποσοβήσει το 0-1! Με το δεύτερο γκολ του μέσου από τις Ονδούρες, η Ξάνθη πήρε το προβάδισμα κι έκανε ακόμη ευκολότερο το έργο της στο γήπεδο, που περιείχε αναμονή και προσεκτικές, αλλά επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Ο Όμο είχε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 41’, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Πίτι στη μικρή περιοχή, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, δίπλα στο αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Ως το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα, με τον Μπάμπη Τεννέ να δίνει οδηγίες στους παίκτες του και να προβληματίζεται για το β’ μέρος.

Στην επανάληψη το έργο δεν άλλαξε, παρά τις αλλαγές των γηπεδούχων στο 46’, με τον Αναστασόπουλο να αντικαθιστά τον αρνητικό Όμο και τον Ακόστα τον «άφαντο» Βουό. Με μεγαλύτερη κατοχή, αλλά δίχως κάποια μεγάλη φάση, έπρεπε να φτάσει το παιχνίδι στο 71’ για να δοκιμαστεί εντατικά ο Ζίβκοβιτς, έστω και σε μη γενόμενη φάση, όταν ο Πίτι έπιασε την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο Καραγιάννης ήταν το τελευταίο «χαρτί» του Τεννέ στο 72’ στη θέση του Βάντερσον, ενώ ο Ράσταβατς  «γέμισε» με αμυντικούς το παιχνίδι, βάζοντας τον Σιλά, τον Μελιόπουλο, αλλά και τον Ντουρίτσκοβιτς, που έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία.

Το 0-1 δεν άλλαξε ως το τέλος, παρά τις προσπάθειες του Πίτι να απειλήσει και την πίεση όλων των παικτών της Λαμίας απέναντι στην εξαιρετικά καλοστημένη Ξάνθη.

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Τεννές): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ομο (46’ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον (72’ Καραγιάννης), Τσούκαλος, Βουό (46’ Ακόστα)

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (80’ Μελιόπουλος), Λουσέρο, Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Φασίδης (74’ Σιλά), Φλίσκας, Τριάδης (56’ Ντουρίτσκοβιτς)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button