Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ολυμπιακός: O γρίφος με τους στόπερ, ο Εμβιλά και η πιθανή μεταγραφή

Ο τραυματισμός του Ρέτσου μειώνει τις επιλογές του Μίτσελ για τη θέση του στόπερ στον Ολυμπιακό, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να παίξουν εκεί. #slgr #olympiacosfc #Michel #Mvila #Ρέτσος #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία #season2022_2023

Ο τραυματισμός του Ρέτσου μειώνει τις επιλογές του Μίτσελ για τη θέση του στόπερ στον Ολυμπιακό, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να παίξουν εκεί.

Ο Ρέτσος είχε την ατυχία να υποστεί κάκωση στο γόνατό του και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γυρίσει σε 7 με 10 μέρες στον Ολυμπιακό. Αυτό μειώνει αυτομάτως τη δυνατότητα του Μίτσελ να τον έχει ως στόπερ ή ακραίο μπακ.

Ο Ολυμπιακός σε αυτή τη χρονική συγκυρία δεν αποκλείεται να αποκτήσει στόπερ από την αγορά των ελεύθερων μετά και την αποχώρηση του Μανωλά με μεταγραφή στη Σάρζα. Εάν αυτό δεν συμβεί, έχει τους Σισέ, Μπα και Σωκράτη Παπασταθόπουλο ως αυθεντικούς κεντρικούς αμυντικούς για τα επόμενα δύο ή τρία παιχνίδια.

Αν θα έπρεπε να αναζητηθεί εσωτερικά λύση, ο Γιαν Εμβιλά έχει παίξει ως στόπερ στον Ολυμπιακό και γενικά έχει χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη θέση και πριν πιάσει Λιμάνι. Ο Σαμασέκου αναφέρεται ως μία λύση για το κέντρο της άμυνας, όμως αν ανατρέξουμε στα στοιχεία του Wyscout θα διαπιστώσουμε ότι έχει παίξει μόνο ένα ματς ως στόπερ, στο Στουρμ Γκρατς – Σάλτσμπουργκ 1-0 τη σεζόν 2017-2018 και ένα ματς ως δεξιός μπακ το 2015-2016 στο 1-0 της Βιένερ Νιούσταντ με τη Λιέφερινγκ (ο Σαμασέκου έπαιζε σε Σάλτσμπουργκ και Λιέφερινγκ αντίστοιχα).

Ως στόπερ, ειδικά σε 3-5-2 διάταξη, θα μπορούσε να παίξει και ο Βρσάλικο. Πάντως στο σαββατιάτικο δίτερμα με τον Ολυμπιακό Β’ ο Μίτσελ ξεκίνησε με δίδυμο στόπερ τους Παπασταθόπουλο – Μπα και εν συνεχεία δοκίμασε το δίδυμο Χρυσόπουλος – Μπα. Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος; Παίκτης της β’ ομάδας με ημερομηνία γέννησης την 21η Μαΐου 2003.

Μετά από εννέα χρόνια στον Ποσειδώνα Καλαμαριάς πήρε μεταγραφή στον Άρη όπου αγωνίστηκε στους Νέους της ομάδας και στο πρωτάθλημα της Super League Κ19, ενώ φέτος το καλοκαίρι έλαβε μέρος και στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε για τον Ολυμπιακό Β’. Μ’ άλλα λόγια υπάρχουν και περιπτώσεις παικτών από τη Β’ ομάδα, αλλά δεν είναι καθόλου δεδομένο αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button