FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι αντικαταστάτες… έκαναν τη δουλειά!

Τον σημαντικότερο ρόλο στον χθεσινό αγώνα του ΠΑΣ Λαμία με τον Απόλλων Λάρισας, τον έπαιξαν οι αντικαταστάτες της ομάδας!

Οι Νίκος Τσούκαλος, Κωνσταντίνος Μπουλούλης και Λάζαρ Ρόμανιτς «αρίστευσαν» στις -εύκολες-εξετάσεις απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας κι έδειξαν «ζεστοί» ενόψει του β’ γύρου, όταν το ρόστερ της Λαμίας αναμένεται να απαλλαχθεί από βαρίδια και άπαντες να παίξουν το ρόλο τους.

Το τεστ αποδείχθηκε υπερβολικά εύκολο και ανέλπιστα πανηγυρικό για την ομάδα του Μάκη Χάβου, που απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας για την τρίτη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε με το εμφατικό 0-7 μια σπάνια νίκη στην ιστορία της.

Λίγο η αδιαφορία των Θεσσαλών για τον θεσμό, όπου εξάλλου δεν είχε ούτε μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, λίγο η αναβολή της 15ης αγωνιστικής, που αφαίρεσε λόγους συντήρησης δυνάμεων από πλευράς της, η Λαμία «ισοπέδωσε» τον Απόλλωνα και βρήκε μαζεμένα δίχτυα, μετά τις 27 Οκτωβρίου και τη νίκη επί του Λεβαδειακού για την 8η (!) αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σκόρερ ήταν τόσο οι «γνωστοί», όπως ο Μπαράλες, ο Ασίγκμπα και ο Βασιλαντωνόπουλος, που αγωνίζονται ως βασικοί υπό τις οδηγίες του Χάβου, όσο και… άγνωστοι, που ωστόσο τυγχάνουν εκτίμησης κι δήλωσαν παρόντες με την εμφάνισή τους.

Με δυο γκολ σε έξι λεπτά ο Νίκος Τσούκαλος υπενθύμισε την παρουσία του με την απόδοσή του. Ο 26χρονος Λαμιώτης επιθετικός μετράει φέτος μόλις 78′ συμμετοχής στη Super League, ωστόσο με την αποχώρηση του «ξεχασμένου» Εβγκέν Μπούντνικ και δεδομένου ότι αποτελεί το μόνο back-up του Μπαράλες, είναι στον «αφρό» διαρκώς κι αναμένεται να πάρει τις ευκαιρίες του. Τα γκολ άλλωστε είναι η «τροφή» των στράικερ και ο Τσούκαλος έδειξε… πεινασμένος το μεσημέρι της Πέμπτης, ικανοποιώντας τον Χάβο.

Δεύτερος διακριθείς στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ήταν ο Κωνσταντίνος Μπουλούλης, που επίσης βρήκε δίχτυα για το 0-2. Ο 25χρονος Έλληνας αμυντικός μέσος ξεκίνησε βασικός και έδειξε έτοιμος να εκμεταλλετεί την αποχώρηση του Οσμάν και την επικείμενη του Άντρονικ και να αυξήσει τις μόλις δυο συμμετοχές του ως τώρα στο πρωτάθλημα. Δεδομένου ότι η ενίσχυση στον άξονα δεν είναι προτεραιότητα για τη Λαμία τον Ιανουάριο, καθώς και ότι απομένουν ακόμα μίνιμουμ 18 παιχνίδια ως το φινάλε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Λαμιώτης μέσος οφείλει να δείξει την ίδια ετοιμότητα και να αποδειχθεί χρήσιμος στον Χάβο.

Τις εντυπώσεις εξάλλου κερδίζει μέρα με τη μέρα στη Νέα Άμπλιανη και ο Λάζαρ Ρόμανιτς, που σκόραρε το παρθενικό γκολ της καριέρας του στη Λαμία. Όσοι βλέπουν εν δράσει τον 20χρονο (23/03/98) αριστερό εξτρέμ κάνουν λόγο για ατόφιο ταλέντο, που υπολείπεται μόνο εμπειριών για να αποτελέσει μέρος του βασικού κορμού. Παρόλο μάλιστα που ο Μάκης Χάβος τον βρήκε στην ομάδα, ενώ είχε αποκτηθεί επί ημερών Τεννέ, τον έχει σε εκτίμηση και φαίνεται να θέλει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να του δώσει τις ευκαιρίες να δείξει τις ικανότητές του.

Δεδομένου ότι η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε κατά το ήμισυ, όλοι θα χρησιμεύσουν ενόψει της συνέχειας. Παρά τον ανύπαρκτο χαρακτήρα ανταγωνισμού του αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισα, η ψυχολογία των παικτών βελτιώθηκε κι αυτό μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει, ειδικά όταν πρόκειται για περιορισμένο αγωνιστικό χρόνο μέχρι σήμερα.

πηγή: gazzetta

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button