Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα, 16 Δεκεμβρίου

Διαβάστε το "Σαν σήμερα" της Α' Εθνικής.

Διαβάστε το “Σαν σήμερα” της Α’ Εθνικής.

1963
Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη επίθεση, η ΑΕΚ την καλύτερη άμυνα, ενώ οι δύο τους και ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία. Έτσι το ντέρμπι της Λεωφόρου είναι κρίσιμο. Ο Δημήτρης Θεοφάνης χάνει πέναλτι και έτσι ο αγώνας βρίσκει τις δύο αθηναϊκές ομάδες ισόπαλες 1-1 (22’ κεφαλιά Λινοξυλάκης – 21’ στο Κρυστάλλης).

1973
Εννέα αγώνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής και σε όλους επικρατούν οι γηπεδούχοι. Μάλιστα από τις εννέα φιλοξενούμενες σκοράρει μόνο μια, η Καβάλα. Τα αποτελέσματα: Πανιώνιος – Αιγάλεω 1-0, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0, Απόλλων – Απόλλων Καλαμαριάς 2-0, Άρης – ΑΕΚ 1-0, Παναθηναϊκός – Καβάλα 3-1, Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου 1-0, ΑΕΛ – Εθνικός 1-0, Ηρακλής – Παναχαϊκή 1-0, Φωστήρας – ΑΠΟΕΛ 2-0.

1996
O Ολυμπιακός παίζει στη Βέροια έχοντας κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες. Εκεί όμως θα γνωρίσει την πρώτη του ήττα με 1-0, ένα αποτέλεσμα που έχει τη δική του ιστορία. Γιατί η ήττα ήλθε από μια κεφαλιά στο 26’ του αγώνα από τον Τάσο Μητρόπουλο, έναν άνθρωπο που έκανε μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό. Η ήττα πάντως δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά δεν στέρησε και στον Μητρόπουλο να επιστρέψει και να κλείσει την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους».

2007
Η ΑΕΚ είναι μπροστά στη βαθμολογία και την υποδέχεται ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που μαζί με τον Παναθηναϊκό είναι τρεις βαθμούς πίσω της. Ο αγώνας πλησιάζει στο τέλος, αλλά στο 83’ με μια σέντρα του Τοροσίδη και με κεφαλιά του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, σκοράρει. Ο Σέρβος πετυχαίνει γκολ για έβδομο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος εντός έδρας και χαρίζει τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης

Back to top button