ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Αμανατίδης: «Η Λαμία είναι μία πολύ καλή ομάδα της SuperLeague!»

O προπονητής του ΑΟ Τρίκαλα, Περικλής Αμανατίδης, σχολίασε την κλήρωση της ομάδας με τον ΠΑΣ Λαμία, στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

O προπονητής του ΑΟ Τρίκαλα, Περικλής Αμανατίδης, σχολίασε την κλήρωση της ομάδας με τον ΠΑΣ Λαμία, στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή “Πριν τα σαλόνια” με τον Μπάμπη Πλάγο, μίλησε σήμερα ο προπονητής του ΑΟ Τρίκαλα, Περικλής Αμανατίδης σχολιάζοντας την κλήρωση με τον ΠΑΣ Λαμία αλλά και γενικότερα την πορεία των Τρικάλων στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Για το κύπελλο:

«Η φετινή κλήρωση του κυπέλλου είναι κομμένη και ραμμένη κυρίως για τις 8 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Μπαίνουν στο τέλος ξεκούραστες με ένα παιχνίδι Με πολλά ακόμη που είναι μέσα σε εισαγωγικά.

Εμείς έχουμε ένα κανονισμό ότι εμείς πρέπει να έχουμε δύο παίκτες κάτω των 20 κατι που δεν ισχύει για την ομάδα που έρχεται από πάνω για την ίδια διοργάνωση. Έχουμε κάνει μια καλή παρουσία σαν ομάδα Γ΄Εθνικής.

Τώρα κληρωθήκαμε με την Λαμία. Είναι μια πολύ καλή ομάδα της Superleague. Και θα κοιτάξουμε να πάρουμε ότι οφέλη μπορούμε από αυτό το παιχνίδι . Το στοιχείο της έκπληξης σχεδόν εκμηδενίζεται (λόγω. Βέβαια στο ποδόσφαιρο ο καθένας έχει δικαίωμα να ονειρεύεται, εμείς όμως πατάμε στη γη και επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα μας»

Για το αν η ομάδα έχει στόχο την άνοδο:

«Δεν ήταν κάτι που κρύψαμε από την αρχή της χρονιάς. Αυτά όμως δεν κανονίζονται με μαντικές ικανότητες. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να το πετύχεις.

Δεν έχει τόση σημασία να είσαι φαβορί αλλά να το υλοποιήσεις. Θέλει συνέπεια αγωνιστική, συνεχόμενη προσπάθεια, πίστη σε ένα αγωνιστικό πλάνο που πιστεύεις ότι σου πάει και μέχρι στιγμής αποδίδει, όλα αυτά μαζί.

Δεν υπάρχει καθόλου εφησυχασμός. Υπάρχει μια διαφορά η οποία σαφώς και καλύπτεται. Και έχουμε παραδείγματα στην κατηγορία ομάδων που κάνανε και τρεις και τέσσερις νίκες και στην συνέχεια κάνανε δύο και τρεις και τέσσερις ήττες. Σαν γεγονός έχει εμφανιστεί. Το θέμα είναι εσύ να μην μπεις σε αυτό το μονοπάτι.»

Για το πρωτάθλημα της FL και αν θα υπάρξει ενίσχυση:

Είναι ένα πρωτάθλημα δύσκολο έχει αγωνιστικές ακόμη αλλά δεν είναι και πολύ πολύ μεγάλο. Ένα πρώτο συμπέρασμα σίγουρα έχει βγει. Μένει να δούμε ένα καινούργιο δεύτερο γύρο με την έννοια ότι θα υπάρχει μια ενίσχυση των ομάδων και θα παρουσιάσουν αρκετές ομάδες ένα διαφορετικό πρόσωπο, κυρίως βελτιωμένο από την στιγμή που θα πάνε να ενισχυθούν η θα γίνει μια προσπάθεια τέτοια.

Ναι θα ενισχυθούμε . Και αυτό γιατί μπορεί να μην προκύπτει απο την θέση της ομάδας, προκύπτει όμως από μια αληθινή εικόνα που έχει να κάνει ότι πάντα οι ομάδες πρέπει να κοιτάνε πιο ψηλά. Αν είσαι πρώτος μπορείς να σκεφτείς ότι μπορείς να παρουσιαστείς καλύτερος από αυτό που έχεις δείξει μέχρι τώρα. Πάντα πρέπει να υπάρχει ένα κίνητρο.

Οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Το δείχνουν τα περισσότερα σκορ των παιχνιδιών αλλά και η εικόνα των παιχνιδιών. Τα περισσότερα παιχνίδια είναι αμφίρροπα. Τα περισσότερα σκορ είναι πλασματικά και οριακά και απέχουν από την πραγματική εικόνα.

Είναι πάντα σημαντικό το πρώτο γκολ διότι μετά υπάρχουν ομάδες που ίσως μέσα από μια διαδικασία βιασύνης, ανοίγονται και κλειδώνουν πιο εύκολα μετά τα παιχνίδια. Σε αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό το πως θα προσεγγίσεις το παιχνίδι. Όταν θα μπεις στο γήπεδο να έχεις καθαρό πλάνο για αυτό που θες να κάνεις. Αυτό σου δείχνει ένα δρόμο και μια λύση καλύτερη για την έκβαση των παιχνιδιών.

Για το γεγονός ότι γίνεται σκάουτινγκ για παίκτες του:

Αυτό ήταν εύκολο το παιχνίδι γιατί βάλαμε νωρίς τα γκολ (για τον Ιάλυσο). Μέχρι το 20΄βάλαμε τα δύο γκολ. Εμείς έχουμε παρουσιάσει και στα παιχνίδια του κυπέλλου και 3-4 καινούργιους παίκτες οι οποίοι έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον. Δεν θα πω την δουλειά των σκάουτερ. Νομίζω ότι Θα έρθουν και στα εύκολα και στα δύσκολα παιχνίδια και στα εντός και στα εκτός έτσι ώστε να έχουνε μια συνολική εικόνα από την αγωνιστική συμπεριφορά ενός ποδοσφαιριστή.

Πιστεύω ότι πρωταθλητισμός εύκολος και διαχείριση απλά των καλών παικτών δεν υπάρχει . Αν κάνεις ένα συνδυασμό είναι ένα ισχυρό κίνητρο για την πορεία σου και σαν προπονητής. Άλλες φορές παίζουν 3, άλλες φορές 4, έχουμε βάλει και 5 (σ.σ απάντηση σε ερώτηση για το αν χρειαστεί νεαρούς ποδοσφαιριστές).

Για τις αμφισβητούμενες φάσεις του πρωταθλήματος:

Γίνεται μια κομπίνα φάουλ, θα συνιστούσα στο φίλο να το δει προσεκτικά και θα δει ότι ήταν μια δύσκολη και αμφιλεγόμενη φάση και νομίζω ότι δεν είναι πέντε παίκτες οφσάιντ. Σε άλλες φάσεις μπορεί για λίγο να αδικηθεί η ομάδα σου.

Την προηγούμενη αγωνιστική βάλαμε ένα γκολ πέναλτι στην Καλαμάτα στο τελευταίο λεπτό. Ήταν πέναλτι. Επίσης στο τελευταίο λεπτό φάγαμε ένα γκολ με τον Ολυμπιακό Βόλου στην έδρα μας. Είναι σημαντικό αν θέλουμε να δούμε την αλήθεια στο ποδόσφαιρο και μια επόμενη στιγμή που θα μας έρθει μπροστά να εκπαιδευτούμε σαν οργανισμός και να εκπαιδεύσουμε και τους παίκτες μας για τέτοιες στιγμές.

Διαβάστε επίσης

Back to top button