Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα, 17 Δεκεμβρίου

Διαβάστε τα γεγονότα του "Σαν σήμερα" της Α' Εθνικής!

Διαβάστε τα γεγονότα του “Σαν σήμερα” της Α’ Εθνικής!

1966
Το σαββατιάτικο παιχνίδι του πρωταθλήματος στο Στάδιο Καραϊσκάκη είναι χορταστικό. Αν και δεν έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα, ο Εθνικός επικρατεί με 5-3 του Πιερικού, με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Κρητικόπουλο, που πετυχαίνει το πρώτο χατ τρικ στην καριέρα του στην Α’ Εθνική (9’ κεφαλιά, 52’ σουτ, 59’ σουτ Κρητικόπουλος, 14’ σουτ, 74’ σουτ Τσοκαταρίδης – 50’ σουτ Φουλίδης, 80’ σουτ, 83’ σουτ Αμανατίδης).

1972
Το αθηναϊκό ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαϊδης» είναι σημαντικό, καθώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν μείνει πίσω από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι έχουν σε καλή μέρα τον Αντώνη Αντωνιάδη, που γίνεται ο δεύτερος παίκτης με χατ τρικ σε ντέρμπι των δύο, μετά τον Γιάννη Χολέβα, και επικρατούν με 3-1 (10’ κεφαλιά, 44’ σουτ, 77’ σουτ Αντωνιάδης – 62’ κεφαλιά Δανδέλης).

1989
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ όταν το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος κορυφώνεται, καθώς ισοβαθμούν στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ένα βαθμό πίσω. Ο Χρίστο Μπόνεφ δίπλα στους Σαμαρά και Δημόπουλο βάζει την επίθεση για πρώτη φορά το πρόσφατο απόκτημα των «πρασίνων», τον Πολωνό Κριστόφ Βαζέχα. Το ντέρμπι τελειώνει 0-0, με τον Πολωνό να αφήνει για το επόμενο ματς το πρώτο του γκολ.

2000
Αθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν έχουν το ξεκίνημα που θα ήθελαν και στις εξέδρες του Βύρωνα δεν είναι πολλοί οι θεατές για το παιχνίδι τους. Ωστόσο όσοι πήγαν αποζημιώνονται από ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Βέβαια όσοι άργησαν, έχασαν τα τρία από τα επτά γκολ, σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-3 (9’ πέναλτι Μπούις, 76’ πέναλτι, 87’ σουτ Παπανδρέου – 3’ σουτ, 5’ σουτ Κωνσταντινίδης, 41’ πέναλτι Φρούσος, 81’ σουτ Οκκάς).

Διαβάστε επίσης

Back to top button