Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Συνεχίστηκε η δίκη των «28» με κατάθεση του Τοροσίδη

Με την ανάγνωση των εγγράφων και καταθέσεις των Βασίλη Τοροσίδη και του πρώην εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ, Χρήστο Υφαντή, συνεχίστηκε την Πέμπτη (3/9) η δίκη των «28». Δεν καταθέτει ο Ντάλας λόγω κορονοϊού.

Με τις καταθέσεις των Βασίλη Τοροσίδη και του πρώην εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ, Χρήστο Υφαντή, συνεχίστηκε η δίκη των «28». Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κατέθεσε πως στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Βέροια δεν υπήρξε καμία συνομιλία εντός του αγωνιστικού χώρου παικτών των Πειραιωτών με τον Νίκο Γεωργέα πριν από την έναρξη του β’ ημιχρόνου.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Υφαντής τόνισε πως στο παρελθόν υπήρξε  πρόεδρος που έπαιρνε σπίτι του και έφτιαχνε μόνος του τους πίνακες διαιτητών.

«Υπήρξε πρόεδρος που έπαιρνε σπίτι του και έφτιαχνε μόνος του τους πίνακες στο παρελθόν. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος τρόπος. Παλιότερα μόνο ο πρόεδρος της ΚΕΔ έφτιαχνε τους πίνακες. Αν είχε κάποιος αντίρρηση, έλεγε να δούμε την περίπτωση αυτή, μήπως δεν έχει τα προσόντα και πάνω στον πίνακα καταχωρείται η αντίρρηση. Περισσότερο προφορική συζήτηση γινόταν όπου υπήρχαν διαφωνίες. Ήταν μια πάγια διαδικασία», ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Υφαντής για να απαντήσει στις ερωτήσεις του Εισαγγελέα.

Εισαγγελέας: «Είπατε κάτι που δεν περίμενα να το ακούσω. Ποια χρονιά και ποιος πρόεδρος ΚΕΔ έφτιαξε μόνος του στο σπίτι του;»

Υφαντής: «Ήταν πριν 20 χρόνια, πριν αναλάβει στην ΚΕΔ ο Μποροβήλος».

Εισαγγελέας: «Η ΚΕΔ ήταν συλλογικό όργανο τότε όπως και σήμερα;»

Υφαντής: «Ναι»

Εισαγγελέας: «Αυτή η συλλογικότητα τηρήθηκε;»

Υφαντής: «Ναι».

Για τις αντιρρήσεις του Κύρου Βασσάρα για τους πίνακες της περιόδου 2012-13, ο πρώην εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ είπε: «Οι πίνακες διαιτησίας συντάχθηκαν με νόμιμο τρόπο όπως τις προηγούμενες και επόμενες χρόνιες. Ίσως είχε κάποιες διαφωνίες στο διαδικαστικό μέρος, αλλά 5-6 μερες μετά υπέγραψε κανονικά τους πίνακες. Δεν εξέφρασε κάποια αντίρρηση επί της ουσίας για πρόσωπα».

Δεν καταθέτει ο Χιού Ντάλας 

Ο πρώην αρχιδιαιτητής, Χιού Ντάλας, ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει στην δίκη την επόμενη Τρίτη (8/9) κάτι όμως που δεν θα γίνει. Ο ίδιος ενημέρωσε πως δεν θα βρεθεί στην Ελλάδα λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό στη χώρα του και την 14ημερη καραντίνα. Έτσι, το δικαστήριο θα λάβει υπόψη του την κατάθεση του στις ανακριτικές αρχές.

Επόμενη δικάσιμος για την Πέμπτη (10/9) με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων υπεράσπισης και στις 15/9 αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των 28 κατηγορουμένων.

πηγή: Gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button