ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΚ: Πολλά τα μεταξύ τους παιχνίδια… την τελευταία τριετία!(vids)

Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, στο ΔΑΚ της πόλης με στόχο τη νίκη! Δείτε την προϊστορία των τελευταίων χρόνων.

Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, στο ΔΑΚ της πόλης με στόχο τη νίκη!

Δείτε την προϊστορία των τελευταίων χρόνων.

Το Σάββατο 21/12 στις 19:30 ο ΠΑΣ Λαμία θα παίξει εντός έδρας με την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 με στόχο να πάρει την πρώτη του νίκη μετά από 10 αγώνες τα τελευταία 3 χρόνια.

Ρίχνοντας λοιπόν μία ματιά στην προϊστορία των δύο συλλόγων θα δούμε πως από τη σεζόν 2016-2017 Λαμία και ΑΕΚ έδωσαν 10 παιχνίδια από τα οποία η ομάδα της Αθήνας έχει κερδίσει τα 8 ενώ μόλις τα 2 έχουν λήξει ισόπαλα.

Η ομάδα της Φθιώτιδας δεν έχει καταφέρει να κερδίσει…

Πριν πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα, θα πρέπει να σημειώσουμε πως παλαιότερα η Λαμία έχει καταφέρει να κερδίσει και να αποκλείσει την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, όμως τώρα θα αναλύσουμε τα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων!

Πάμε τώρα να δούμε την προϊστορία:

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Κύπελλο Ελλάδος – Φάση ομίλων

ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΚ 0-0

Ο αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδος ήταν το πρώτο παιχνίδι για τις δύο ομάδες μετά από αρκετό καιρό. Το αποτέλεσμα ήταν το 0-0 με τη Λαμία να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, παίρνοντας τον 1 σημαντικό βαθμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Τσέναμο, Σπυρόπουλος, Κοτσώνης, Αναστασιάδης, Παπαργυρίου, Αυγενικού, Όμο, Βασιλόγιαννης, Μπουλούλης, Βάντερσον, Ντουρμισάι.

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ντίας, Γιόχανσον, Τσέλιος, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αλμέιδα.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

4η αγωνιστική SuperLeague 

ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΚ 0-1

Στο πρώτο ματς των δύο αγώνων για το πρωτάθλημα της SuperLeague η Λαμία υποδέχθηκε στο γήπεδο του Περιστερίου (το ΔΑΚ ήταν υπό κατασκευή) για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος την ΑΕΚ.

Το τελικό σκορ ήταν το 0-1 με ένα εξαιρετικά αμφίβολο πέναλτι του Αναστασιάδη στον Λιβάγια, το οποίο ανέλαβε ο Χριστοδουλόπουλος να εκτελέσει και δεν αστόχησε δίνοντας στην Ένωση τη νίκη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Όμο, Πίτι, Βασιλαντωνόπουλος, Ακόστα, Βάντερσον.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσόσιτς, Βράνιες, Έλντερ Λόπες, Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Αραούχο

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Κύπελλο Ελλάδος – Φάση ομίλων

ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία 2-0

Στο πλαίσιο του Κυπέλλου και πάλι, η ΑΕΚ υποδέχθηκε στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» τη Λαμία, την οποία και κέρδισε και πάλι με 2-0 σκορ.

Η Λαμία είχε τις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, όμως η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε με τα γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 49΄και του Μάνταλου στο 80΄ να φύγει με τη νίκη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς, Τζανετόπουλος, Βινίσιους, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Τρίνστανσον, Λιβάγια

ΠΑΣ Λαμία(Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Κουτρομάνος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Παπαργυρίου, Αναστασόπουλος, Μπουλούλης, Λινάρδος, Φράγκος, Καραγιάννης, Βουό.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

19η αγωνιστική SuperLeague 

ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία 2-0

Ίδιο σκορ και με παραλίγο τους ίδιους σκόρερ είχαμε και στο επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα.

Ο Χριστοδουλόπουλος, όπου βρει τη Λαμία την «χτυπάει» και έτσι έκανε και σε αυτό το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής SuperLeague 2017-2018. Στο 40΄ο Έλληνας εξτρέμ κάνει το 1-0 ενώ ο Λιβάγια στο 63΄έγραψε το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Έλντερ Λόπες, Μοράν, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας, Λιβάγια.

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Μπουλούλης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Όμο, Παπαργυρίου, Ακόστα, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα, Τσούκαλος, Καραγιάννης

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Κύπελλο Ελλάδος – Φάση των ομίλων 

ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία 2-1

Ένα ακόμη παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Λαμία και μία ακόμη νίκη για την ομάδα της Αθήνας. Μπορεί ο Ντένις Επστάιν να έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, όμως ο Γιακουμάκης στο 73΄και ο Γκάλο στο 87΄ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έκαναν την ανατροπή δίνοντας μία ακόμη νίκη στην ομάδα τους.

Και σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα που είχε καλύτερη εικόνα στο παιχνίδι ήταν ο ΠΑΣ Λαμία, όμως η νίκη κατέληξε στα χέρια της ΑΕΚ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μοράν, Τσόσιτς, Αϊντάρεβιτς, Γιαννιώτας, Μπότος, Γιακουμάκης.

ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Σκόνδρας, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα, Οσμάν, Δημούτσος,Βασιλαντωνόπουλος, Μαστούρ, Επστάιν, Καραμάνος

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

13η αγωνιστική SuperLeague 

AEK – ΠΑΣ Λαμία 2-0

Και συνεχίζουμε με μία ακόμη ήττα της Λαμίας και πάλι με 2-0 στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά το ματς.

Το γκολ του Εζεκιέλ Πόνσε στο 13΄έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Λαμίας στο «σπίτι» της ΑΕΚ ενώ ο Αναστασιάδης στο 47΄με αυτογκόλ έκανε το 2-0, «βάζοντας» ταφόπλακα στα όνειρα της ομάδας του για κάτι θετικό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης):Τσιντώτας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Μπογέ, Πόνσε

ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα, Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Επστάιν, Μπαράλες

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Κύπελλο Ελλάδος – Ημιτελική φάση (1ος αγώνας)

ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία 2-0

Ίσως στην μεγαλύτερη εκδρομή οπαδών της Λαμίας στην Αθήνα, ήταν ο αγώνας του ΠΑΣ με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ομάδα της Λαμίας είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στην προηγούμενη φάση του Κυπέλλου και πήγαινε να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ για μία ακόμη έκπληξη.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως τα περιμέναμε. Για 63΄η άμυνα της Λαμίας κρατούσε γερά, όμως κάπου εκεί ο Πόνσε έκανε το 1-0 και δυσκόλεψε την αποστολή της φθιωτικής ομάδας.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο Κρίστισιτς έκανε το 2-0 και ο επαναληπτικός αγώνας έμοιαζε ακόμη πιο δύσκολος!

Οι συνθέσεις των δύο ομαδών:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Τσόσιτς, Μπακάκης, Οικονόμου, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Σιμόες, Γκάλο, Χουλτ, Λιβάγια, Πόνσε

ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Πλιάτσικας, Καρυπίδης, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Μπλάζιτς, Καραμάνος, Τομάς, Μπαράλες

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

28η αγωνιστική SuperLeague

ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΚ 2-2

Λίγες ημέρες πριν πραγματοποιηθεί ο δεύτερος αγώνας της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, η Λαμία υποδέχθηκε την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και μετά από αρκετό καιρό η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε ισοπαλία από τους «κίτρινους».

Το τελικό σκορ 2-2 με τον Μάνταλο να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4΄ ενώ λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, ο Μπαράλες με εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Μπεχαράνο έφερε το ματς στα ίσια.

Ο Αργεντινός «μπόμπερ» με την έναρξη του ημιχρόνου και στο 53΄με δυνατό δεξί σουτ έκανε το 2-1 δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΣ Λαμία!

Δυστυχώς, περίπου δέκα λεπτά αργότερα ο Μπογιέ με σουτ έγραψε το τελικό 2-2!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Καρυπίδης, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ασούμπρε, Μπαράλες.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμόες, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πόνσε

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Κύπελλο Ελλάδος – Ημιτελικός (2ος αγώνας)

ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΚ 0-4

Και φτάνουμε ίσως στον κρισιμότερο αγώνα των δύο ομάδων, τουλάχιστον όσο αφορά τη Λαμία και την ιστορία της!

Αν κέρδιζε εκείνο το παιχνίδι ο ΠΑΣ, τότε περνούσε στην επόμενη φάση, πράγμα που από την αρχή ήταν δύσκολο μιας και είχε ηττηθεί με 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Όμως, το τελικό σκορ 0-4 δεν μας δίνει την δυνατότητα να σχολιάσουμε κάτι περισσότερο!

Τα γκολ πέτυχαν οι Πόνσε στο 36΄, Οικονόμου στο 41΄, Μπακασέτας στο 53΄και ο Βάντερσον με αυτογκόλ στο 66΄.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος): Κατσίκας, Βάντερσον, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπερτόλιο, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Ασούμπρε, Μπαράλες Καραμάνος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Κρίστισιτς, Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

3η αγωνιστική SuperLeague 1

ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία 2-0

Τελευταίος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν για το φετινό πρωτάθλημα και αφορούσε τον πρώτο γύρο.

Και πάλι ήττα για τη Λαμία και πάλι με το ίδιο σκορ… 2-0!

Όλα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο Πλιάτσικας με αυτογκόλ «έλυσε τον γόρδιο δεσμό» της άμυνας της ομάδας του έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα του Λιβάγια, ενώ ο Βράνιες στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου έγραψε το τελικό 2-0…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμόες, Ζεράλδες, Λιβάγια, Αλμπάνης, Γιακουμάκης

ΠΑΣ Λαμία (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Σάλιακας, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βύντρα, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Δημούτσος, Καραμάνος, Ρόμανιτς

Διαβάστε επίσης

Back to top button