Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα 28 Δεκεμβρίου

Δείτε το «Σαν Σήμερα» της Α΄Εθνικής...

Δείτε το «Σαν Σήμερα» της Α΄Εθνικής…

1986
Προερχόμενος από έξι νίκες, ο Ολυμπιακός είναι σε φόρμα και δε δυσκολεύεται να νικήσει 3-1 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (71’ σουτ Τσιαντάκης – 9’ σουτ, 32’ σουτ, 40’ σουτ Αναστόπουλος).

Ο Νίκος Αναστόπουλος πετυχαίνει για πρώτη φορά χατ τρικ εναντίον της προηγούμενης ομάδας του, σε ένα γήπεδο, που δέκα χρόνια νωρίτερα είχε πετύχει το πρώτο του χατ τρικ ως παίκτης του Πανιωνίου.

1994
Αν και έχουν γίνει μόνο 12 αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός είναι ήδη οκτώ βαθμούς μπροστά από το δεύτερο ΟΦΗ, και παίζει με τον Ολυμπιακό, που είναι στους 14 από την κορυφή.

Έτσι, στο ντέρμπι στο Νέο Φάληρο οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που κυνηγούν τη νίκη. Ο Αλέξης Αλεξανδρής ανοίγει το σκορ μόλις στο 2’ με σουτ, αλλά ο Κριστόφ Βαζέχα ισοφαρίζει στο 18’ με τον ίδιο τρόπο. Το 1-1 είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

1999
Η Καλαμάτα είναι προτελευταία και καίγεται για βαθμούς, απέναντι στην Καβάλα, που και αυτή είναι χαμηλά.

Η ομάδα της Μακεδονίας προηγήθηκε δύο φορές, αλλά οι Μεσσήνιοι ισοφάρισαν ισάριθμες και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-2 (26’ σουτ Μπόατενγκ, 51’ σουτ Κουτσουρές, 77’ σουτ Σοάρες – 8’ σουτ Αθανασιάδης, 45’ σουτ Μάλλιος).

2011
Η καθυστερημένη είσοδος στο πρωτάθλημα του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας γίνονται αιτία να διεξαχθούν μετά από 12 χρόνια αγώνες πρωταθλήματος σε αυτή την ημερομηνία.

Για την 3η αγωνιστική ο Λεβαδειακός πετυχαίνει σπουδαία νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 1-0 (88’ σουτ Βασιλείου), ενώ ο Άρης επικρατεί εύκολα της Δόξας Δράμας με 2-0 (13’ σουτ Ούμπιδες, 79’ σουτ Καπετάνος).

Διαβάστε επίσης

Back to top button