Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα 29 Δεκεμβρίου

Δείτε τα γεγονότα του "Σαν σήμερα" της Α' Εθνικής.

1969
Ο Εθνικός δεν πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα, αλλά όταν τον επισκέπτεται ο φορμαρισμένος Άρης τα δίνει όλα για τη νίκη.

Ωστόσο, μένει στο 1-1 (74’ κεφαλιά Κρητικόπουλος – 81’ σουτ Παπαϊωάννου), αφού ο Νίκος Χρηστίδης αναδεικνύεται σε ήρωα του Άρη, καθώς αποκρούει δύο πέναλτι, ένα του Κρεμμύδα και ένα του Λεβεντάκου.

1999
Η ΑΕΚ έχει ήδη τρεις ήττες στο πρωτάθλημα και η πίεση στον Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς είναι εμφανής. Υποδέχεται στο «Νίκος Γκούμας» τον Πανιώνιο, που με το Μάκη Κατσαβάκη στον πάγκο του έχει τέσσερις νίκες.

Και με ένα γκολ του Δημήτρη Ναλιτζή στο 84’ με σουτ, ο Πανιώνιος επικρατεί με 1-0. Είναι το πρώτο «διπλό» που κάνει στην ΑΕΚ μετά από 40 σχεδόν χρόνια. Είναι και το τελευταίο ματς του Τουμπάκοβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ.

2004
Ο Ηρακλής παίζει στην Καλλιθέα και έχει στον πάγκο του για πρώτη φορά τον Σάββα Κωφίδη.

Πεντέμισι χρόνια μετά το τέλος της μεγάλης ποδοσφαιρικής του καριέρας με τη φανέλα του «Γηραιού», ο Κωφίδης ξεκινά την προπονητική. Αν και στο ντεμπούτο του χάνει από την Καλλιθέα με 2-1, έκανε εξαιρετική δουλειά για δύο περίπου χρόνια.

2006
Αν και ο Τροντ Σόλιντ κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο το καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός αποφασίζει να τον αντικαταστήσει, μετά τον αποκλεισμό στο Champions League, όπου δεν κάνει νίκη στον όμιλο.

Αυθημερόν ανακοινώνεται η πρόσληψη του Τάκη Λεμονή, τέσσερα χρόνια και δύο μήνες μετά την προηγούμενη θητεία του στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης

Back to top button