ΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το «6άρι» από τη Σενεγάλη… που επέλεξε η Λαμία!(pics+vids)

Το who is who του Ιμπραχίμα Νιάσε, ο οποίος είναι ο πρώτος στόχος του ΠΑΣ Λαμία, για τη θέση του ανασταλτικού χαφ.

Όπως διαβάσατε και σε προηγούμενο άρθρο, ο Ιμπραχίμα Νιάσε θα είναι όπως όλα δείχνουν η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία, στη χειμερινή μεταγραφική περιόδο του Ιανουαρίου.

Στην εκπομπή του «Τρίο Μπελκάντο» στο «Ράδιο Λαμία», σας είχαμε αποκαλύψει για την περίπτωση του ποδοσφαιριστή από τη Σενεγάλη, ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος και να υπογράψει (αν όλα πάνε καλά) στην ομάδα της Λαμίας.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που είναι επιλογή του τεχνικού διευθυντή της ομάδας κ. Φαράντου αλλά και του Άκη Μάντζιου, οι οποίοι τον γνωρίζουν αρκετά καλά, από την κοινή του θητεία στον Λεβαδειακό.

Ο Νιάσε φαίνεται να διαθέτει όλα εκείνα που αναζητά ο Μάντζιος από την επιπλέον λύση στα χαφ της Λαμίας, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να έχει μεγάλη εμπειρία από αρκετά πρωταθλήματα και συλλόγους.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα, το «who is who» του Ιμπραχίμα Νιάσε:

Ο Μπάγιε Ιμπραχίμα Νιάσε έχει γεννηθεί στο Ντακάρ της Σενεγάλης, είναι 31 χρονών, έχει ύψος 1,88μ., είναι διεθνής με την Κ20 της χώρας του ενώ η φυσική του θέση είναι αυτή του αμυντικού χαφ.

Είναι δεξιοπόδαρος και εκτός από τη θέση του ανασταλτικού χαφ μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός αλλά και ως δημιουργικός μέσος.

Καριέρα:

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Ιμπραχίμα Νιάσε ξεκινάει από την AS Nancy B΄της Γαλλίας με την οποία έκανε 23 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ το 2008 έφυγε για την Ελβετία και την Xamax.

Εκεί έμελε να αγωνιστεί για τρία χρόνια, παίζοντας και στην πρώτη ομάδα με 73 συμμετοχές, 10 γκολ και 6 ασίστ, ενώ φόρεσε τη φανέλα και της ομάδας Β΄του συλλόγου με 10 συμμετοχές και 2 γκολ.

Το 2011 και όταν έφυγε από την Xamax, πήρε στο Αζερμπαϊτζάν για να αγωνιστεί με την Inter Baku (56  συμετοχές 6 γκολ) ενώ 2013 φοράει τη φανέλα της FK Qabala.

Με την Qabala αγωνίστηκε σε 34 αγώνες έχοντας 1 γκολ και 1 ασίστ.

Φεύγοντας από το Αζερμπαϊτζάν, ο Νιάσε έγινε κάτοικος Ρωσίας για λογαριασμό της Mordovia. Με τον ρωσικό σύλλογο αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια, έχοντας 1 γκολ και 1 ασίστ.

(Photo by Epsilon/Getty Images)

Η ποδοσφαιρική περιπέτεια του Σενεγαλέζου μέσου συνεχίστηκε στην Ρουμανία όπου τον Ιανουάριο του 2016 φόρεσε τη φανέλα της Concordia Chianja, σε 15 αγώνες δίνοντας και 1 ασίστ.

Μετά τη Ρουμανία, ήρθε το μακρινό ταξίδι για την Ινδία και την Delhi Dynamos, όπου έπαιξε μόνο σε 5 αγώνες…

Όταν αποχώρησε από την Ινδία, ήρθε στην Ελλάδα και τον Λεβαδειακό για να παίξει σε 36 αγώνες, πετυχαίνοντας μάλιστα και 4 γκολ.

Τη σεζόν 2017-2018 φόρεσε τη φανέλα της Raja Casablanca του Μαρόκου, όπου είχε 26 αγώνες για πρωτάθλημα και Κύπελλο ενώ σημείωσε 2 γκολ και 1 ασίστ.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο Νιάσε επέστρεψε στο Αζερμπαϊτζάν και την FK Qabala, στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης

Back to top button