ΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λαμία: Tο παζλ του ρόστερ, το status με τον Κλωναρίδη και τα επόμενα «θέλω»

Λαμία: Tο παζλ του ρόστερ, το status με τον Κλωναρίδη και τα επόμενα «θέλω».

Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τόσιτς κόντρα στον Ιωνικό στη Νίκαια, κράτησε τη Λαμία στα μεγάλα σαλόνια (2-2) και από την επόμενη μέρα, άπαντες στην ομάδα ξεκίνησαν το χτίσιμο της νέας σεζόν. Ο Πίτι μαζί με τον προπονητή του κλαμπ, Λεωνίδα Βόκολο (που ανανέωσε το συμβόλαιό του) και τον βοηθό του, Νίκο Ίσσαρη έβαλαν κάτω τα πλάνα τους και άρχισαν τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά.

Σε πρώτη φάση, έγινε ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα στο ρόστερ με το ποιοι φεύγουν και το ποιοι θα μείνουν από τους παίκτες που υπήρχαν στη σεζόν.

Αυτοί που έφυγαν…

Έχουμε και λέμε… Ο Μανούσος είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από την ομάδα όπως και ο Μπεχαράνο που αποχαιρέτησαν την ομάδα της Φθιώτιδας.

Έπειτα, ήρθε η αποχώρηση των Γιάννη Νικοπολίδη, Λάζαρ Ρόμανιτς, Θανάση Γκαραβέλη, Κώστα Προβυδάκη, Τάσο Καραμάνο και Θοδωρή Βασιλακάκη που ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο τους και αποφασίστηκε να μην συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Από εκεί και πέρα, ο Τζέισον Μεδίνα, αν και αρχικά φαινόταν ότι θα έμενε, επέλεξε να αρνηθεί την πρόταση του συλλόγου και υπέγραψε σε ομάδα του Εκουαδόρ έπειτα από έξι μήνες παραμονής. Παράλληλα, η θέση του φορ έμεινε… ορφανή καθώς δεν βρέθηκε η χρυσή τομή ούτε με τον Νίκο Βέργο, ο οποίος κατάφερε να μείνει ελεύθερος από τη Βόλφσμπεργκερ αλλά εν τέλει κατέληξε στον Ατρόμητο.

Τέλος, ένας ακόμα παίκτης που ήθελαν να κρατήσουν στη Λαμία ήταν ο Λερόι Αμπαντά, ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση της ομάδας για να παραμείνει και τελικά υπέγραψε στον ΟΦΗ παραμένοντας στην Ελλάδα.

Οι άμεσες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ

Σχεδόν παράλληλα με τις αποδεσμεύσεις και τις ανανεώσεις, η Λαμία προχώρησε και σε προσθήκες που θα αναβαθμίσουν το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, ρίχνοντας και τον μέσο όρο ηλικίας. Αρχικά, δίπλα στον Κοσέλεφ ως παρτενέρ, επέλεξε τον Γκεργκέλι Νάγκι που έπαιζε πιο παλιά στην ΑΕΛ ενώ είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και η απόκτηση του Βασίλη Χατζηεμμανουήλ από την ΑΕΚ για να ολοκληρωθεί η τριάδα στα καρέ.

Ως αντί-Αμπαντά για το αριστερό άκρο της άμυνας, παρότι ακούστηκε η περίπτωση του Κώστα Μπαλογιάννη, η ομάδα επέλεξε τον Γιώργο Γιαννούτσο, ο οποίος βγήκε από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και αποτελεί και το «στοίχημα» του τιμ.

Και πάμε στο επιθετικό κομμάτι, όπου ο Άλεξ Μούλα άφησε την Βίσλα Κρακοβιάς για να ενισχύσει τα «φτερά» του κλαμπ και έπειτα, για την κορυφή της επίθεσης αποκτήθηκε ο Ματίας Ακούνια που έχει περάσει και εκείνος από την ΑΕΛ στο παρελθόν.

Τέλος, «πακέτο» από την Athens Kallithea ήρθαν ο Φλοσάρντ Μάλτσι που μπορεί να παίξει ως εξτρέμ και ως 10άρι και ο Ομάρ Σαντάνα (μεσοεπιθετικός), για τον οποίο απομένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί.

Έτσι, πέρα από τον Μούλα, όλοι οι άλλοι γνωρίζουν από την ελληνική πραγματικότητα καθώς έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Συνοψίζοντας:

Γκερκέγλι Νάγκι (τερματοφύλακας)
Γιώργος Γιαννούτσος (αριστερό μπακ)
Άλεξ Μούλα (αριστερό εξτρέμ)
Φλοσάρντ Μάλτσι (μεσοεπιθετικός)
Ματίας Ακούνια (φορ)

Βασίλη Χατζηεμμανουήλ (τερματοφύλακας)
Ομάρ Σαντάνα (μεσοεπιθετικός)

Η τριάδα των ανανεώσεων και οι «κομμένοι»

Ο Βόκολος επέλεξε να κρατήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές από εκείνους που εμπιστεύθηκε στο εξάμηνο που έμεινε στην ομάδα, οι οποίοι βοήθησαν στα μέγιστα για την παραμονή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια. Τέτοιες περιπτώσεις ήταν ο Αλεξέι Κοσέλεφ, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Νταβίντ Σιμόν που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να αντιστραφεί η κατάσταση στο τέλος.

Συγκεκριμένα ο πρώτος μέτρησε πέντε συμμετοχές με τέσσερα γκολ παθητικό και δύο clean sheets, ο δεύτερος έπαιξε σε δέκα ματς ενώ ο τρίτος, που ήταν από την αρχή της σεζόν, έπαιξε σε 37 ματς με τέσσερις ασίστ στο ενεργητικό του. Παράλληλα «έδεσε» και τους Τσούκαλο και Τρόπουλο, με τον πρώτο να αποτελεί μία φυσιογνωμία των αποδυτηρίων και τον δεύτερο να είναι ένα από τα project της Κ19.

Από την άλλη πλευρά, πέρα από τους παραπάνω που αποχώρησαν καθώς δεν υπολογίζονταν, εκτός πλάνων είναι και οι Τόμας Ντε Βινσέντι, Ντάνιελ Αντέτζο, Στέφαν Ασκόφσκι και Γκουστάβο Μαρμεντίνι οι οποίοι αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η περίπτωση του Κλωναρίδη και ο φορ

Έπειτα από έναν μήνα γεμάτο εξελίξεις, σιγά-σιγά το ρόστερ της νέας σεζόν παίρνει μορφή ωστόσο υπάρχουν θέσεις που παραμένουν ανοιχτές. Συγκεκριμένα, στη Λαμία έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην απόκτηση ενός δεξιού ακραίου επιθετικού και ενός φορ.

Για τη θέση του πρώτου, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης είναι σε πρώτο πλάνο, με τους ανθρώπους του κλαμπ να παλεύουν την περίπτωσή του καθώς πρόκειται για μία λύση που θα αναβαθμίσει την ομάδα. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις και απομένει η τελική απάντηση του ποδοσφαιριστή.

Από εκεί και πέρα, στο κομμάτι της κορυφής της επίθεσης, η ομάδα έχει μία έτοιμη λίστα με κάποια ονόματα ωστόσο δεν υπάρχει βιασύνη από τους ανθρώπους της ομάδας που επιθυμούν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό.

Πάμε συνοπτικά να δούμε πως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ έως τώρα (χωρίς τους «κομμένους»)

Τερματοφύλακες:

Αλεξέι Κοσέλεφ
Γκεργκέλι Νάγκι
Βασίλης Χατζηεμμανουήλ (απομένει η ανακοίνωση)
Νίκος Τρόπουλος

Στόπερ:

Γιώργος Κορνέζος
Κυριάκος Παπαδόπουλος
Αλεξάντρ Πάβλοβετς
Άνταμ Τζανετόπουλος
Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

Ακραία μπακ:

Γιώργος Γιαννούτσος (αριστερά)
Γιώργος Σαραμαντάς (αριστερά)
Νταβίντ Σιμόν (δεξιά)
Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος (δεξιά)

Μέσοι:

Κάλεμπ Στάνκο
Φάνης Τζανδάρης
Βίκιντας Σλίβκα
Κρίστοφερ Νούνιες
Φλοσάρντ Μάλτσι

Μεσοεπιθετικοί:

Άλεξ Μούλα
Σωτήρης Τσιλούλης
Ζόραν Τόσιτς
Ρούμπεν Μαρτίνεθ
Ομάρ Σαντάνα (απομένουν οι ανακοινώσεις)

(Δεξί εξτρέμ)

Επιθετικοί:

Ματίας Ακούνια
Βασίλης Κοντονίκος
Νίκος Τσούκαλος

(Φορ)

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button