Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Μπενζιά: «Πάμε στη Λαμία για τη νίκη»

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova, έθεσε τον ξεκάθαρο στόχο της ομάδας του για τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΣ Λαμία.

Ο Γιασίν Μπενζιά τόνισε ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να του δώσουν το πρωτάθλημα.

Συνέντευξη στην κάμερα της Nova παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιασίν Μπενζιά. Αναφέρθηκε στην απόδοσή του στο ματς με την Καλαμάτα και τον Παναθηναϊκό, στον στόχο του Ολυμπιακό, ενώ μίλησε και για τον αγώνα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπενζιά:

Για το πως νιώθει για την απόδοσή του στον αγώνα με την Καλαμάτα: «Πράγματι είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα έναν καλό αγώνα και κατάφερα να σκοράρω. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με άσχημο αγωνιστικό χώρο. Ευτυχώς επιστρέψαμε όλοι χωρίς τραυματισμό. Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι και που καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Πλέον η συγκέντρωσή μας αφορά την αναμέτρηση με τη Λαμία».

Για το πότε πιστεύει ότι θα φτάσει στο 100% της απόδοσής του: «Ήδη νιώθω πολύ καλά προετοιμασμένος. Στον αγώνα με την Καλαμάτα απέδειξα ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά και έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Και στα λεπτά συμμετοχής που είχα με τον Παναθηναϊκό νομίζω ότι είχα καλή απόδοση. Από εκεί και έπειτα είναι στην κρίση του προπονητή το πότε θα αποφασίσει να με χρησιμοποιεί. Εγώ ήδη νιώθω πανέτοιμος».

Για το αν τον βοήθησε να αποδώσει καλύτερα με τον Παναθηναϊκό επειδή ήταν ντέρμπι: «Πάντα ένα ντέρμπι βοηθάει τους παίκτες, να έχουν κίνητρο και να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι για να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι ένας αγώνας που όλοι θέλουν να παίξουν. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα στα λεπτά που αγωνίστηκα να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι πάντα εδώ για να βοηθάω. Ήταν σημαντικό να κερδίσουμε στο πρώτο ματς της χρονιάς και να επιστρέψουμε στην κορυφή της βαθμολογίας. Είμαστε πρώτοι ξανά και είμαστε χαρούμενοι».

Για το πως περιμένει τον αγώνα με τη Λαμία: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλούς αντιπάλους. Η Λαμία είναι ομάδα που θα παίξει αμυντικά και κλειστά. Το γεγονός ότι δεν είναι ντέρμπι, αλλά με έναν μικρότερο αντίπαλο, ίσως να μην δίνει το ίδιο κίνητρο στους παίκτες, αλλά και το ότι παίζουμε εκτός έδρας δυσκολεύει τα πράγματα. Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις μακριά από την έδρα σου. Πάμε στη Λαμία με μοναδικό στόχο τη νίκη. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ματς και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το τι πρέπει να έχει στη συνέχεια ο Ολυμπιακός για να μείνει στην κορυφή: «Είναι σημαντικό να μείνουμε στην κορυφή μέχρι το τέλος. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τους αγώνες μας. Έχουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες που είναι ικανοί να το καταφέρουν αυτό. Πρέπει να μένουν όλοι 100% συγκεντρωμένοι και ο καθένας όταν αγωνίζεται να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του».

Για το μινι πρωτάθλημα που θα βγάλει τον πρωταθλητή: «Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω σε play off και μου φαίνεται κάπως παράξενο. Είναι πολύ σημαντικό να φτάσουμε εκεί ως πρώτοι στην κανονική περίοδο. Να ξεκινήσουμε ως πρώτοι γιατί εκεί τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα. Έχω αυτοπεποίθηση και πιστεύω στην ομάδα μου και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα και πόσο τον επηρέασε ψυχολογικά: «Μετά τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα ήμουν αρκετά απογοητευμένος με την κόκκινη κάρτα γιατί θεωρώ πως δεν ήταν κόκκινη. Δεν την άξιζα. Αυτή η απογοήτευση μπορεί να κράτησε μια βδομάδα περίπου, αλλά από εκεί και πέρα ένιωθα καλά. Είχα μιλήσει αρκετά με τον προπονητή μου, είχα δηλώσει παρών. Αποδείκνυα καθημερινά στις προπονήσεις ότι ήμουν καλά και έτοιμος. Όποτε αποφασίζει ο προπονητής να με βάλει στο γήπεδο είμαι έτοιμος να δώσω το 100%».

Για το αν θα παίξει ρόλο για τον Ολυμπιακό τα παιχνίδια που έχει στην Ευρώπη, καθώς οι αντίπαλοί του δεν έχουν: «Ανάμεσα στα παιχνίδια με την Άρσεναλ έχουμε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Όλη μας η συγκέντρωση πρέπει να βρίσκεται εκεί. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο βασικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ, να μείνουμε στην κορυφή της βαθμολογίας και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Φυσικά και οι δύο αγώνες με την Άρσεναλ μας ενδιαφέρουν πολύ και θέλουμε να πάμε μακριά στην Ευρώπη. Κυρίως όμως θα είμαστε συγκεντρωμένοι στον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε πολλούς παίκτες και μπορούμε να τα καταφέρουμε και στις δύο διοργανώσεις».

Διαβάστε επίσης

Back to top button