Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Καθάρισε την πρόκριση στο τέλος ο Απόλλωνας Λεμεσού (vids)

Ο Απόλλωνας Λεμεσού κέρδισε με 2-0 τον Οθέλλο, ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου αγώνα και πέρασε στους «8» του Κυπέλλου.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ-ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Απόλλωνας Λεμεσού-Οθέλλος Αθ.: 2-0 (0-1)

(Μαγκλίτσα 34’, Ζελάγια 82’)

Ο Οθέλλος έβαλε και στη ρεβάνς δύσκολα στον Απόλλωνα, αλλά οι “γαλάζιοι” πήραν τελικά την πρόκριση με το γκολ του Ζελάγια στο 82′. Είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα ο Μάγκλιτσα στο 33′, αλλά ο Τζιακουρής κράτησε την ομάδα της Αθηαίνου στο παιχνίδι της πρόκρισης μέχρι το τέλος.

Νέα Σαλαμίνα-Ολυμπιακός Λ.: 0-0 (3-3)

Μεγάλη πρόκριση για την Νέα Σαλαμίνα στους «8» του κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το ΑΠΟΕΛ, μετά το σημερινό  0-0 με τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος αγώνα έληξε 3-3.

ΑΕΚ-ΠΑΕΕΚ: 7-0

(Τριτσκόβσκι 6’, 80’, Γιάννου 9’, Κάσες 29’, Χέβελ 45+1’, Λαρένα 60’, Ρουσιάς 75’)

Η ΑΕΚ νίκησε με 7-0 ΠΑΕΕΚ στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου και πλέον στρέφεται στους αγώνες των πλέι οφ και της… ημιτελικής φάσης του κυπέλλου.

Η ΑΕΚ υλοποίησε το πλάνο της από το πρώτο ημίχρονο. Οι Λαρνακείς ήταν απόλυτα κυρίαρχοι κόντρα στην ΠΑΕΕΚ και κατάφεραν να βάλουν τα θεμέλια για την πρόκριση. Μόλις στο 6′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λαρένα ο Τριτσκόφσκι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ ενώ τρία λεπτά αργότερα ο δεύτερος από εκτελεστής έγινε δημιουργός τροφοδοτώντας τον Γιάννου ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0 στο 9′.

Ένα λεπτό πριν το 30′ ο Αντωνιάδης έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Κάσες  με κεφαλιά έκανε το 3-0 ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χέφελ μετά από πάσα του Μαλόκου έκανε το 4-0 με σουτ εντός περιοχής.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους γηπεδούχους που πήραν ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με την ΑΕΚ να διευρύνει το υπέρ της σκορ. Στο 59′ ο Χόρχε Λαρένα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 5-0 ενώ ο Ρουσιάς μετά από ωραία ατομική ενέργεια και αριστερό πλασέ έκανε το 6-0 στο 74′.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Τριτσκόφσκι… ζωγράφισε όταν ο Νέλσον έκανε το σουτ με τον Σκοπιανό να κάνει το κοντρόλ σκοράροντας με ψαλιδάκι βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της… πρόκρισης!

Δόξα Κατ.-Πάφος: 2-2

(Παπαφώτης 45+1’, Ασαμόα 76’-Μπεριγκό 54’, Γιαγκουδάκης 90+4’)

Ισόπαλο 2-2 ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας Μακάρειο μεταξύ Δόξας και Πάφου, οπότε όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό που θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Η Πάφος ξεκίνησε επιθετικά την αναμέτρηση και προσπάθησε να πιέσει την εστία της Δόξας. Στο 4′ ο Ρόγκουλιτς σκόραρε αλλά σωστά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στο 26′ είχε τεράστια χαμένη ευκαιρία με τον Μπρουλς που βρέθηκε απέναντι στον Γκρεμσλ αλλά δεν τέλειωσε τη φάση.

Η Δόξα κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 45+1′ σε μια αντεπίθεση, με σκόρερ τον Παπαφώτη με ωραίο σουτ.

Η Πάφος κατάφερε να ισοφαρίσει νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, στο 54′ με πλασέ του Μπεριγκό.

Μετά την ισοφάριση είδαμε ένα ανοικτό παιχνίδι, με εναλλασσόμενη υπεροχή και εκατέρωθεν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 75′ ο Ασαμόα έδωσε προβάδισμα στην Δόξα με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως στο 90+4′ ο Γιαγκουδάκης έπιασε δυνατό σουτ, ο Γκρεμσλ έχασε τη μπάλα και δέχθηκε ένα εύκολο γκολ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button