ΑκαδημίεςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Superleague: Αυτές είναι οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων υποδομής

Με την 3η αγωνιστική θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Κ19. Εκτός με Ολυμπιακό ο ΠΑΣ Λαμία.

Με την 3η αγωνιστική θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Κ19. Εκτός με Ολυμπιακό ο ΠΑΣ Λαμία.

Εγκρίθηκαν οι ημερομηνίες έναρξης των τριών αναπτυξιακών πρωταθλημάτων Κ19, Κ17 και Κ15

Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα πρωταθλήματα υποδομής Κ19 και Κ17 της Superleague, ενώ ένα μήνα αργότερα θα αρχίσει η μικρότερη ηλικιακή κατηγορία, Κ15.

Οι ημερομηνίες έχουν εγκριθεί από το ΔΣ της Λίγκας:

Superleague K19: 2,3 Σεπτεβρίου

Superleague Κ17: 8,9 Σεπτεμβρίου

Superleague Κ15: 7,8 Οκτωβρίου

Το πρόγραμμα της Κ19 είναι ήδη γνωστό καθώς ακολουθεί αυτό των «μεγάλων». Έτσι, το πρωτάθλημα Νέων αρχίζει με την 3η αγωνιστική της Superleague ανδρών και συγκεκριμένα με τις αναμετρήσεις:

Άρης-Αστέρας Τρίπολης
Βόλος-ΑΕΚ
Κηφισιά-Ατρόμητος
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός-Λαμία
Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός

Όσον αφορά την Κ17, είναι θέμα ημερών να οριστικοποιηθούν οι συμμετοχές των συλλόγων. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει αρκετές ΠΑΕ της Superleague 2, μεταξύ των οποίων η ΑΕΛ, ο Απόλλων Σμύρνης και η Καλλιθέα.

Μέχρι στιγμής προκρίνεται το σενάριο να συμμετάσχουν μόνο οι σύλλογοι που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα της περιόδου 2022/23.

Ωστόσο τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα, πέραν του τρόπου διεξαγωγής που θα είναι ίδιος με τον περσινό, δηλαδή σε δύο φάσεις. Στην πρώτη που θα έχει τη μορφή κυπέλλου με ομίλους και νοκ άουτ παιχνίδια, θα κριθεί μία θέση στο Final Four.

Στη συνέχεια οι υπόλοιπες φιναλίστ θα προκύψουν από τη Β΄ φάση που θα περιλαμβάνει δύο ομίλους (Βορράς, Νότος) και αγώνες μπαράζ.

Τέλος, το θέμα της Κ15 θα απασχολήσει την επόμενη εβδομάδα τους ανθρώπους της λίγκας. Και εκεί, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί σύλλογοι μικρότερων κατηγοριών και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button