Άλλα αθλήματα

F1: Το καλοκαίρι οι συζητήσεις ανανέωσης Red Bull-Πέρεζ

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Σέρτζιο Πέρες και την Red Bull Racing για την επόμενη σεζόν, θα ξεκινήσουν στο καλοκαιρινό διάλειμμα.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Σέρτζιο Πέρες και την Red Bull Racing για την επόμενη σεζόν, θα ξεκινήσουν στο καλοκαιρινό διάλειμμα.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ έχει ξεκινήσει με ανάμεικτα συναισθήματα τη σεζόν του 2021 με τη Red Bull. Τα αποτελέσματά του δεν είναι τα αναμενόμενα, καθώς δεν έχει κατακτήσει ούτε ένα βάθρο, ενώ την ίδια ώρα ο Μαξ Φερστάπεν έχει νικήσει δύο φορές. Όμως σε πολλούς αγώνες έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο και καλό ρυθμό. Η μεγάλη του αδυναμία είναι οι κατατακτήριες δοκιμές, έχοντας μόλις ένα πλασάρισμα στις τέσσερις πρώτες θέσεις μετά από πέντε αγώνες.

Το συμβόλαιό του με την αυστριακή ομάδα είναι μονοετές και προς το παρόν το ποιος θα πλαισιώσει τον Φερστάπεν είναι άγνωστο. Ο σύμβουλος της ομάδας, Χέλμουτ Μάρκο, και δεξί χέρι του ιδιοκτήτη, Ντίτριχ Μάτεσιτς, μίλησε για το μέλλον του Πέρεζ στο Formel1.de.

«Θα ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε την ανανέωση συνεργασίας μας το νωρίτερο το καλοκαίρι. Δεν πιστεύω πως ένας οδηγός θα διαπραγματευτεί με άλλη ομάδα πριν προσπαθήσει να ανανεώσει μαζί μας. Έχουμε επικεντρωθεί στο Πρωτάθλημα και δεν βλέπουμε κάποιο πρόβλημα για το ποιος θα είναι μαζί με τον Φερστάπεν του χρόνου. Σίγουρα θα είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός οδηγός, αλλά έχουμε πολύ καιρό έως τότε».

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα

Στη συνέχεια ο Μάρκο αναφέρθηκε στις επιδόσεις του Μεξικανού: «Αν δούμε τα θετικά, η απόδοση του στον αγώνα είναι πολύ καλή. Είναι πολύ καλή, μερικές φορές στα επίπεδα του Μαξ. Το απέδειξε στο Μονακό πριν μπει για αλλαγή ελαστικών. Για τρεις, τέσσερις γύρους με πολύ φθαρμένα ελαστικά έκανε τους ταχύτερους γύρους. Ο τομέας που υστερεί ακόμα είναι οι κατατακτήριες και πρέπει να δούμε βελτίωση εκεί».

Ο Πέρεζ κατέκτησε τη 4η θέση στο GP Μονακό και σε συνδυασμό με τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν η Red Bull ανέβηκε στη 1η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Η Formula 1 ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα στο Μπακού για το GP Αζερμπαϊτζάν. Ο Πέρεζ στο συγκεκριμένο αγώνα έχει ανέβει δύο φορές στο βάθρο.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button