ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Άρση ή παράταση lockdown: Ελήφθη η απόφαση για τις επόμενες 3 εβδομάδες

Το σχέδιο κυβέρνησης- λοιμωξιολόγων

Το σχέδιο κυβέρνησης- λοιμωξιολόγων

Μπορεί να ακούγεται κλισέ όμως είναι αλήθεια. Οι επόμενες 7 ημέρες είναι πολύ κρίσιμες καθώς οι λοιμωξιολόγοι υπολογίζουν ότι τότε θα φανούν τα αποτελέσματα του συνωστισμού των Θεοφανείων.

Αν το αρνητικό σενάριο επιβεβαιωθεί και ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβει, τότε υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος να δούμε εικόνες Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα.

Γι’ αυτό οι λοιμωξιολόγοι έχουν καταλήξει στο σύστημα με το οποίο θα πορευτούμε τις επόμενες 3 τουλάχιστον εβδομάδες. Θέμα ολικής άρσης του lockdown ασφαλώς δεν υπάρχει. Εκείνο που θα δούμε είναι ένα σύστημα- ακορντεόν με μέτρα και αποφάσεις που θα παίρνονται κάθε εβδομάδα.

Το ξεκίνημα θα γίνει αύριο με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Αν μετά από 10 μέρες δεν δούμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, τότε θα ληφθεί η απόφαση για το λιανεμπόριο.

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και με το σύστημα- ακορντεόν θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο να δούμε άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. Στο πιο ακραίο σενάριο μάλιστα υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν ξανά ως το τέλος της σεζόν, πρόταση που εκτός από τον καθηγητή Σαρηγιάννη υιοθετεί και μια πλειάδα επιφανών λοιμωξιολόγων.

Εκείνο που ξεκαθαρίζουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του υπουργείου υγείας είναι ότι πρόκειται για μια διαδικασία δυναμική. Αν δηλαδή το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων φέρει αύξηση κρουσμάτων λόγω της κινητικότητας των γονιών, τότε θα πάμε σε νέο κλείσιμο, δίχως δεύτερη κουβέντα.

Το προσεχές διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει το παραμικρό ρίσκο εν μέσω εμβολιασμού και οι όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονται στο τέλος κάθε εβδομάδας ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της στιγμής.

πηγή: instanews.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button