Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Έγραψαν ιστορία Μίλερ και Νόιερ

Διπλά χάρηκαν τη νίκη της Μπάγερν Μονάχου στο Βερολίνο Μάνουελ Νόιερ και Τόμας Μίλερ, που κατέγραψαν δύο σημαντικά ρεκόρ στο χθεσινό 4-0, για απαραβίαστη εστία κι ασίστ αντίστοιχα.

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε… περίπατο στο Βερολίνο χθες το μεσημέρι, επικρατώντας της Χέρτα με το ευρύ 4-0 και τόσο ο Μάνουελ Νόιερ όσο και ο Τόμας Μίλερ είχαν επιπλέον λόγους για να χαμογελούν, μετά το ματς.

Για την ακρίβεια, ο μεν πρώτος διατήρησε ανέπαφη την εστία του για 15η φορά απέναντι στους «πρωτευουσιάνους» και ισοφάρισε το ρεκόρ του Όλιβερ Ρεκ στη Bundesliga!

Με τη διαφορά ότι εκείνος χρειάστηκε 25 παιχνίδια κόντρα στη Γκλάντμπαχ, ενώ ο Νόιερ το πέτυχε μετά από 21 αγώνες των Βαυαρών κόντρα στη Χέρτα…

Παράλληλα, μετά την εκπληκτική επέμβασή του στην προσπάθεια του Κέπκε στο 87′, αυτή ήταν η πέμπτη φορά φέτος όπου ο 33χρονος γκολκίπερ κράτησε το μηδέν για λογαριασμό της Μπάγερν και επαλήθευσε ότι ανήκει στους κορυφαίους τερματοφύλακες της λίγκας αλλά και του… κόσμου.

Από την άλλη, ο Μίλερ -που ειρήσθω εν παρόδω, άνοιξε το σκορ στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου και μαζί τον… δρόμο για το «διπλό» των νταμπλούχων Γερμανίας- έφταιξε το τέταρτο γκολ της ομάδας του, για τον Ιβάν Πέρισιτς.

«Σερβίροντας» έτσι την υπ’ αριθμόν 12 ασίστ του στο γερμανικό πρωτάθλημα φέτος! Κάτι που ουδείς άλλος ποδοσφαιριστής έχει καταφέρει μετά από 18 αγωνιστικές, από τη σεζόν 2004/05 που καταγράφονται οι στατιστικές επιδόσεις στη Bundesliga.

Παράλληλα, ο 30χρονος άσος έχει πλέον συμμετοχή σε 11 τέρματα στις οκτώ τελευταίες του εμφανίσεις σε παιχνίδια πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας τρία και δημιουργώντας άλλα οκτώ.

Επιβεβαιώνοντας πόσο σημαντικός είναι για τη Μπάγερν!

Διαβάστε επίσης

Back to top button