Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής η Ντόρτμουντ

Οι Βεστφαλοί με το Σωκράτη Παπασταθόπουλο βασικό και αρχηγό αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 3′ άνοιξαν το σκορ με μία εξαιρετική έμπνευση του Γιαρμολένκο ο οποίος με τακουνάκι έδωσε προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους» πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ με την γερμανική ομάδα στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Μετά το αρχικό σοκ, η Άουγκσμπουργκ σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι, έδειξε επιθετικές πρωτοβουλίες και δικαιώθηκε άμεσα. Στο 11′ ο Καϊούμπι με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μαξ έφερε το ματς στα ίσια.

Η Ντόρτμουντ ωστόσο ήθελε να κλείσει προηγoύμενη και τα κατάφερε με τον Σίνζι Καγκάβα στο 23′ να σημειώνει το 1-2 και με αυτό τον τρόπο να ολοκληρώνεται ένα πρώτο 25λεπτο με τρία γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άουγκσμπουργκ πλησίασε πλησίασε σε πολλές περιπτώσεις στην ισοφάριση, αλλά ο Μπίρκι κρατούσε το προβάδισμα για την ομάδα του Πίτερ Μπος. Μάλιστα, στο 80ο λεπτό ο Ομπαμεγιάνγκ είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη αλλά αστόχησε σε πέναλτι που υποδείχθηκε κατόπιν υπόδειξης από το βίντεο.

Η Ντόρτμουντ τελικά δεν το «πλήρωσε» και στο φινάλε του παιχνιδιού πήρε μια αγχωτική νίκη με 2-1 που την διατηρεί στην κορυφή και τους 19 βαθμούς. Δεν αγωνίστηκε ο Σταφυλίδης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button