Άλλα αθλήματα

Τόκιο 2020: Παραμένει ο προβληματισμός για την ποιότητα νερού

Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη ότι το νερό στο υδάτινο πάρκο Ονταϊμπα, όπου πρόκειται να διεξαχθούν τα αγωνίσματα της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα και του τριάθλου (το κολυμβητικό σκέλος) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παρουσιάζει κατά περιόδους πολύ αυξημένη συγκέντρωση μικροβίων, οι διοργανωτές δεν έχουν καταφέρει να βρουν ικανοποιητική λύση. Την ανησυχία του για το γεγονός αυτό εξέφρασε ο Τζον Κόουτς, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ για τους Αγώνες του Τόκιο, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ειδικά η διεθνής ομοσπονδία τριάθλου (τα όρια της οποίας είναι αυστηρότερα από τα αντίστοιχα της FINA για το open water), παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανήσυχη για την προστασία της υγείας των αθλητών, δεδομένου ότι, κατά την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων, η συγκέντρωση του βακτηρίου Escherichia coli είναι ως και 20 φορές μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο. «Το τρίαθλο είναι ακόμη προβληματισμένο σχετικά με την ποιότητα του νερού. Λάβαμε μία παρουσίαση για κάποια πειράματα που γίνουν φέτος και του χρόνου, με καλύτερο φιλτράρισμα του νερού και τοποθέτηση παραπετασμάτων» επισήμανε ο Κόουτς.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ ανέφερε επίσης ότι υπάρχει κάποιος προβληματισμός σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις των ιστιοπλόων και το κατά πόσον αυτές θα παρεμποδιστούν από τους τοπικούς ψαράδες, ενώ έκανε λόγο και για κάποια διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν το τζούντο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button