ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Χρόνια πολλά Λουκά!(pics+vids)

Γενέθλια έχει σήμερα ο αμυντικός του ΠΑΣ Λαμία... Λουκάς Βύντρα! Ήξερες όμως ότι έχει γραφτεί τραγούδι για τον 39χρονο ποδοσφαιριστή;

Σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια, γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές (βάση καριέρας) που φόρεσε και φοράει τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία.

Ο λόγος για τον Λουκά Βύντρα!

Το LamiaSports, εύχεται στον ποδοσφαιριστή της Λαμίας χρόνια πολλά με υγεία και πάντα επιτυχίες!

Και μιας και έχει γενέθλια ο Βύντρα, είπαμε να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στην τεράστια καριέρα του Έλληνα κεντρικού αμυντικού, πρωτού όμως σας παρουσιάσουμε το αφιέρωμά μας, θα σας θυμίσουμε πως έχει γραφτεί τραγούδι ειδικά φτιαγμένο για τον άλλοτε σταρ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος!

Για τσεκάρετε!

Στίχοι-Ηλίας Καβράς

Λουκάς Βύντρα… μία πλούσια καριέρα!

Ο Λουκάς Βύντρα γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1981 στο Μέστο Αλμπρεχτίτσε της Τσεχίας, είναι 38 ετών, έχει ύψος 1,84μ. και αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας.

Ο 38χρονος αμυντικός είναι δεξιοπόδαρος, ενώ μπορεί εκτός από σέντερ μπακ να αγωνιστεί και ως αριστερός και δεξιός οπισθοφύλακας.

O Βύντρα ξεκίνησε το ποδόσφαιρο για τον Αλμωπό Αριδαίας ενώ τον Ιούλιο του 1999 παίρνει την πρώτη του μεταγραφή για τον Πανηλειακό.

Εκεί έμεινε για πέντε χρόνια, όπου και αγωνίστηκε σε 71 παιχνίδια, έχοντας και 5 γκολ.Επίσης, δόθηκε δανεικός για έναν χρόνο στη Βέροια, με την οποία δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες συμμετοχές.

Μετά τον Πανηλειακό και τις καλές του εμφανίσεις εκεί, ο Παναθηναϊκός έδωσε 500χιλ€ για να τον κάνει δικό του και εκεί έμελλε να γίνει κομμάτι της ιστορίας των «πρασίνων».

Έκατσε στην ομάδα του Παναθηναϊκού για 9 χρόνια, από το 2004 έως το 2013. Αγωνίστηκε σε 327 παιχνίδια, έβαλε 14 γκολ ενώ μοίρασε και άλλα 15.

Με την πράσινη φανέλα αγωνίστηκε εκτός από το ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, μετρώντας 23 παιχνίδια στο Champions League, 16 στα προκριματικά και 16 παιχνίδια στο Europa League.

Επίσης, με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε δύο ντάμπλ, το πρώτο ήρθε το 2004 ενώ το 2010 ήταν μέλος εκείνης της εξαιρετικής αθηναϊκής ομάδας που πήρε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Το 2013 αποφάσισε να αποχωρήσει από τον σύλλογο όπου έγινε γνωστός πανελλαδικά και να δοκιμάσει την καριέρα του εκτός Ελλάδος.

Πρώτη του στάση η Ισπανία και η Λεβάντε στην οποία έκατσε δύο χρόνια συμπληρώνοντας 80 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ.

Μετά την Λεβάντε, αποχώρησε από την Ισπανία για να παίξει μπάλα στη Χάποελ Τελ Αβίβ και στο Ισραήλ. Στην ομάδα του Τελ Αβίβ παρέμεινε για έναν χρόνο, έπαιξε σε 25 ματς και αναχώρησε και πάλι αλλά αυτή τη φορά είχε προορισμό την Κύπρο.

Το 2016 φοράει τη φανέλα της Ομόνοιας με την οποία έπαιξε σε 70 ματς, έχοντας 4 γκολ και 1 ασίστ και πολύ καλές εμφανίσεις στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Εκτός από την καριέρα του σε συλλόγους, ο Βύντρα έχει αγωνιστεί και στην Εθνική Ελλάδος. Ο Ελληνοτσέχος σέντερ μπακ μετράει 20 συμμετοχές και 3 γκολ με την Εθνική Κ21 ενώ στην ανδρική ομάδα έχει βρεθεί 57 φορές κάνοντας ντεμπούτο το 2005.

Πλέον, ο Βύντρα φοράει τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία, από το καλοκαίρι του 2019 έχοντας σημειώσει συνολικά 20 συμμετοχές στη SuperLeague 1 και 3 για το Κύπελλο Ελλάδος!

Διαβάστε επίσης

Back to top button