Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Επιστρέφει στα τατάμι ο Τζάνος

Έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να διεκδικήσει ξανά το δικαίωμα στο Ολυμπιακό όνειρο είναι ο Γιώργος Τζάνος.

Ένα από τα κορυφαία ονόματα στην Ιστορία του ελληνικού καράτε, ο 30χρονος πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης είχε τιμωρηθεί με εξάμηνο αποκλεισμό από την Ομοσπονδία (ΕΛΟΚ). Όμως, το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή την προσφυγή του, ακύρωσε την απόφαση της ΕΛΟΚ και ουσιαστικά σηματοδότησε την μεγάλη επιστροφή.

Σε επικοινωνία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωταθλητής της κατηγορίας -84kg υποστήριξε ότι η αρχική απόφαση της Ομοσπονδίας παρότι είχε ληφθεί νωρίτερα, τού κοινοποιήθηκε το Νοέμβριο και συγκεκριμένα στις 11/11/2019 ώστε να μην προλάβει να λάβει μέρος στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει από τις 8 έως τις 10 Μαϊου στο Παρίσι. Τώρα, όμως, με βάση την τελεσίδικη απόφαση του ΑΣΕΑΔ, ο Τζάνος επανέρχεται άμεσα στους αγώνες, με στόχο τόσο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (25-29 Μαρτίου στη Μπακού), αλλά κυρίως το Προολυμπιακό του Παρισιού που δίνει τρία εισιτήρια για το Τόκιο

Έτσι, η απουσία του διήρκεσε ουσιαστικά τρεις μήνες, από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα. Στο διάστημα αυτό διακόπηκε άδοξα το απίστευτο σερί του σε επίπεδο πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Σε μακροσκελές μήνυμά του στο Facebook, o Γιώργος Τζάνος επισημοποίησε την επιστροφή του στην ενεργό δράση και εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κατά της διοίκησης της ΕΛΟΚ:

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω κάποιους, που μου στέρησαν, την συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ώστε να ξεκουραστώ για τις επόμενες αγωνιστικές μου υποχρεώσεις και να προετοιμαστώ καλύτερα για το μέλλον.
Η προσπάθεια τους να με αποκλείσουν , έπεσε στο κενό…
Και γι’αυτό μεταξύ άλλων τιμωρήθηκαν !!! Για να γνωρίζουν επιτέλους όλοι οι άνθρωποι του χώρου .
Η απελθούσα διοίκηση, είχε διαγράψει τον σύλλογο που ανήκω από μικρό παιδάκι, δημιουργώντας προβλήματα στον προπονητή και την ομάδα μου .
Έναν δάσκαλο και έναν σύλλογο με τεράστια ιστορία.
Επειδή στήριξα την οικογένεια μου αλλά και τον 2ο πατέρα μου (τον δάσκαλο μου) , θέλοντας κάποιοι να με εκδικηθούν, προσπάθησαν να με αποκλείσουν από ένα άθλημα το οποίο αγαπώ και ασχολούμαι από 5 χρονών παιδάκι.
ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ .
ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ .
ΜΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 8 ΚΑΙ 10 ΜΑΙΟΥ:) ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ , ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΟΚ:) Αυτή λοιπόν είναι η απάντηση, στις πρακτικές του εκφοβισμού και της τυραννίας.
Οι πρακτικές αυτές, καταδικάστηκαν από την αθλητική δικαιοσύνη, από την παγκόσμια ομοσπονδία και από την συνείδηση του κόσμου του καράτε και όχι μόνο .
Αναμένω με μεγάλη μου χαρά, την επιστροφή μου στην εθνική ομάδα.
Δικαιούμαι 100% να συμμετέχω στο Ευρωπαϊκό ,στο προ Ολυμπιακό αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καθώς βρίσκομαι στο nο 15 στο Παγκόσμιο Ranking της κατηγορίας μου και ο επόμενος Έλληνας αθλητής βρίσκεται μετά το 240 !!! Επίσης θα διεκδικήσω , όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου , για τις πράξεις και τις παραλήψεις τους .
Τέλος ευχαριστώ μέσα απ την καρδιά μου , όλους τους αφανείς ήρωες που πάλεψαν, και με στήριξαν ώστε να μπορώ να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ και που δικαιούμαι.
Σας ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα συμπαράστασης.
Είμαι καλά και προετοιμάζομαι πυρετωδώς για να κάνω περηφανη την χώρα μου .

Με εκτίμηση

Γ. Τζάνος

Παγκόσμιος & Πανευρωπαϊκός πρωταθλητής»

Η δικαίωση του Γιώργου Τζάνου από το ΑΣΕΑΔ αποτελεί δεύτερο πλήγμα μέσα σε λίγες ημέρες για την διοίκηση της ΕΛΟΚ. Στις 30 Ιανουαρίου η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της ΕΟΕ, προεδρεύοντος του Γιώργου Λενού επέβαλε ποινή 18μηνης στέρησης της φίλαθλης ιδιότητας σε εννέα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας. Η συγκεκριμένη απόφαση κάνει λόγο για πράξεις που έγιναν «με δόλο, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση» όσον αφορά  τον «αποκλεισμό αθλητών και σωματείων από αγώνες και τη συμμετοχή στα όργανα της διοίκησης».
Γιώργος Μανταίος / AΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button