Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Καράτε: απόφαση – σοκ της ΕΦΙΠ για εννέα μέλη του ΔΣ (pic)

Η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της ΕΟΕ στερεί τη φίλαθλη ιδιότητα για 18 μήνες σε εννέα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Καράτε.

Η Επιτροπή Φίλαθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μετά από καταγγελίες αθλητών (και γονέων αθλητών), σωματείων και παραγόντων του αθλήματος, στερεί τη φίλαθλη ιδιότητα για 18 μήνες σε 9 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Καράτε.

Η απόφαση αναφέρεται σε παράνομη άσκηση εξουσίας (καθήκοντος), συνδυαστικά με δόλιες μεθοδεύσεις, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, προκειμένου το ΔΣ της Ομοσπονδίας να αποκλείει σωματεία και αθλητές από αθλητικές διοργανώσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες προκειμένου να ορισθεί προσωρινή διοίκηση στην Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛΟΚ)

Οι καταγγελίες είχαν γίνει τον Ιούνιο του 2018 από μέλη της αντιπολίτευσης του καράτε στην Ε.Φ.Ι.Π. (Επιτροπή Φίλαθλου Ιδιότητας) για θέματα που αφορούσαν την Ε.Λ.Ο.Κ (ομοσπονδία Καράτε) και αφορούσαν τον τρόπο διοίκησης, παράνομες διαγραφές συλλόγων, παράνομες εκπτώσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου, αδικαιολόγητους αποκλεισμούς διακριθέντων αθλητών, μη έκδοσης πιστοποιητικών για λήψη ευεργετημάτων σύμφωνα με τον νόμο περί διακριθέντων αθλητών, θέματα που αφορούσαν οικονομικές ατασθαλίες.

Στο σκεπτικό 13 σελίδων αναφέρεται ότι «οι πράξεις που τελέστηκαν για τον αποκλεισμό αθλητών και σωματείων από αγώνες και τη συμμετοχή στα όργανα διοίκησης έγιναν με δόλο, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση» και «επιβάλλεται η ποινή της 18μηνης στέρησης της φιλάθλου ιδιότητας στους Χονδροματίδη Παναγιώτη, Λαζαρίδη Στεφάνου, Εμμανουέλας Ποντίδα, Καραπλιάγγου Αθανάσιου, Μπαλασόπουλου Δημήτριου, Σαγιά Γεωργίου, Ζυνάρη Θέκλας, Τσαρτσιταλίδη Κίμωνα και Μπουλούμπαση Χρήστου, για παραβίαση των διατάξεων του αρ 22. Ν. 4639/2019 παρ. 2 περ. δ & στ. συνδυαστικά με τις διατάξεις του Ν2725/199 αρ. 30 με δόλο κατά συρροή και κατ. εξακολούθηση για τον αποκλεισμό των σωματείων Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Μακεδονία και το Παραδοσιακό Καράτε Αγρίας ο Μαχητής και των αθλητών αυτών».

Διαβάστε επίσης

Back to top button