Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Προτάθηκε στην ΑΕΚ και εξετάζεται ο Μπαρέκα!

Ο 26χρονος Ιταλός αριστερός μπακ ίσως αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την Ένωση.

Ο 26χρονος Ιταλός αριστερός μπακ ίσως αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την Ένωση.

Η ΑΕΚ έχει στον σχεδιασμό της ως ένα από τα βασικά ζητούμενα την ενίσχυση και στα αμυντικά άκρα. Μπορεί να μην είναι στο επίκεντρο του ρεπορτάζ το τελευταίο διάστημα οι συγκεκριμένες θέσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν απασχολούν πολύ τους ανθρώπους της Ένωσης. Υπάρχουν επιλογές που έχουν ξεχωρίσει εδώ και καιρό και προστίθενται και καινούργιες. Για την θέση του αριστερού μπακ, στην ΑΕΚ έχουν ξεχωρίσει δυο τρεις περιπτώσεις που προσπαθούν να διαλευκάνουν, ωστόσο χθες (23/6) προστέθηκε και αυτή του 26χρονου Ιταλού Αντόνιο Μπαρέκα, που ανήκει στην Μονακό.

Ο Μπαρέκα που το καλοκαίρι του 2018 έχοντας ξεχωρίσει στην Τορίνο, έκανε την Μονακό να πληρώσει περίπου 10 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει, δεν είχε από τότε την αναμενόμενη πρόοδο. Τον Γενάρη του 2019 δόθηκε δανεικός στην Νιούκαστλ, αλλά δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου και την σεζόν 2019-2020 αγωνίστηκε στην Τζένοα, που κι εκεί δεν έγινε βασικός. Την σεζόν που τελείωσε η Μονακό τον έδωσε στην Φιορεντίνα, αλλά ούτε εκεί το πράγμα πήγε καλά. Έκλεισε μια σεζόν ουσιαστικά απραξίας, με 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο.

Ο ύψους 1.83 γεννημένος στις 18 Μαρτίου του 1995 αμυντικός, είναι πλέον σε φάση ψαξίματος για νέα αφετηρία κι ένα σημάδι γι’ αυτό ήταν και η απόφαση του να αλλάξει ατζέντη, πηγαίνοντας στο γραφείο του γνωστού συμπατριώτη του μάνατζερ Φεντερίκο Παστορέλο. Η Μονακό με την οποία έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023, δεν προγραμματίζει να τον έχει στο ρόστερ ούτε την φετινή σεζόν. Οπότε παίζει και πάλι δυνατά το σενάριο νέου δανεισμού του, αν δεν είναι δυνατό να πωληθεί στην παρούσα φάση και η πρόταση που έγινε στην ΑΕΚ από τους εκπροσώπους του είναι αρκετά φρέσκια. Στην Ένωση φαίνεται να έχουν δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωση, που ενδεχομένως να έχει κάποιες προϋποθέσεις που μπορεί να λειτουργήσουν ευνοϊκά για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Ιταλός έχει μπει σίγουρα μέσα στις περιπτώσεις που εξετάζουν σοβαρά αυτή την περίοδο στην ΑΕΚ.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button