Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Γιάννινα: Γύρισε φορτσάτος από την Σούπερ Λιγκ 2

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί μία από τις ευχάριστες μέχρι τώρα εκπλήξεις του πρωταθλήματος, καθώς με την έως τώρα εικόνα του έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις...

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί μία από τις ευχάριστες μέχρι τώρα εκπλήξεις του πρωταθλήματος, καθώς με την έως τώρα εικόνα του έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις…

Το πρωτάθλημα της Super League Interwetten επαναρχίζει και πάλι το προσεχές Σαββατοκύριακο έπειτα από την διακοπή, λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων για το Nations League με την 9η αγωνιστική του.

Μία από τις ομάδες, η οποία έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εντυπωσιάζει με την εικόνα που έχει δείξει σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» που επέστρεψε φέτος στα μεγάλα σαλόνια βρίσκεται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην 8η θέση του πρωταθλήματος με 9 βαθμούς όσους και ο Παναθηναϊκός.

Ωστόσο αυτό που μέχρι στιγμής έχει κλέψει τις εντυπώσεις και κανένας δεν περίμενε δεν είναι άλλο, από την αγωνιστική εικόνα που έχει παρουσιάσει έως τώρα το συγκρότημα του Αργύρη Γιαννίκη, κάτι που μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς το επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου που παίζει φέτος είναι κάτι, που ο ίδιος καθιέρωσε από πέρυσι, όταν η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Super League 2, ένα πρωτάθλημα που κακά τα ψέματα λίγοι είναι αυτοί που το παρακολουθούν.

Οι «κυανόλευκοι» σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα από την 3η αγωνιστική (είχαν ζητήσει τα δύο πρώτα παιχνίδια με Απόλλωνα και Λάρισα να μην γίνουν προκειμένου να προετοιμαστούν όσο το δυνατον καλύτερα για το πρωτάθλημα). Εκτός όμως από αυτό ο ΠΑΣ είχε να αντιμετωπίσει δύο ακόμα αρνητικά.Το πρώτο πως από τις αρχές Μαρτίου κι έπειτα δεν ξαναγωνιστήκε λόγω του lockdown για τον κορωνοϊό και το δεύτερο πως έπρεπε να καλύψει το αγωνιστικό κενό που είχε δημιουργηθεί.

Μ΄αυτά και μ΄αυτά οι Ηπειρώτες έκαναν πρεμιέρα στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Άρη, ενώ παρότι κλήθηκαν στις πρώτες αγωνιστικές εκτός από τους «κίτρινους», να αντιμετωπίσουν ακόμα τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ εν τούτοις κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στις 3 ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. «Τα Γιάννινα είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είχαμε πει ότι θα ήταν δύσκολο να περάσουμε από εδώ. Μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες σε οποιονδήποτε αντίπαλο» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ ο Μάσιμο Καρέρα μετά το ματς με τον ΠΑΣ είχε πει: «Η ομάδα πάλεψε, υπέφερε… Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας».

Σε αυτή την μέχρι τώρα καλή πορεία της ομάδας των Ιωαννίνων έχουν παίξει ρόλο ορισμένα σημαντικά στοιχεία. Πρώτα απ΄όλα η παραμονή του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο. Ο 38χρονος κόουτς μεγαλωμένος στη Γερμανία εργάστηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα και κατάφερε να επαναφέρει άμεσα τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στα μεγάλα σαλόνια, με την διοίκηση να του δίνει ψήφο εμπιστοσύνης… Από εκεί κι έπειτα η παραμονή του βασικού κορμού, καθώς το καλοκαίρι μόλις τέσσερις παίκτες που ήταν βασικοί έφυγαν (Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Νικολιάς, Σκόνδρας), αλλά και η ύπαρξη παικτών πολυθεσιτών όπως είναι οι Σιόντης (μπορεί να αγωνιστεί και αμυντικός χαφ και σέντερ μπακ), Καρτάλης (μπορεί να παίξει και δεξιά και αριστερά στα χαφ), Παμλίδης (μπορεί να αγωνιστεί και ως επιθετικός,αλλά και σαν δεξί χαφ), Κάργας (μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός και ως αμυντικός), αλλά και η απόκτηση παικτών που μπορούν να βοηθήσουν όπως οι Ντομίνγκεθ, Πίρσμαν.

Ένα άλλο είναι ότι ο Γιαννίκης πέρυσι έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες όπως οι Λώλης, Νάουμετς και Λιάσος προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους ενώ φέτος δεν διστάζει να τους ρίξει στα βαθιά, καθώς επίσης και το ότι οι παίκτες έχουν αφομοιώσει κατά πολύ το πλάνο του προπονητή τους.Επίσης θετικό είναι οι δύο νίκες στην Αθήνα επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη (ήταν η πρώτη στο πρωτάθλημα) και επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα το οποίο συνοδεύτηκε από πολύ καλή εμφάνιση.

Αντίθετα παρότι στο εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό οι «ταύροι» είχαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ δεν κατάφεραν να πετύχει την πρώτη του νίκη στους «Ζωσιμάδες», κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν στο δυναμικό τους υπήρχε ένας παίκτη με την εκτελεστική δεινότητα που είχε ο Πέδρο Κόντε. Φτάνοντας στο δια ταύτα ο ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει ότι γύρισε φορτσάτος από την περυσινή του σεζόν στην Super League 2 αλλά και ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο, εν όψει της δυσκολης συνέχειας που ακολουθεί.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button