Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κωνσταντινέας για το Ξάνθη-Ολυμπιακός: «Μου είπαν “να προσέχεις εκεί πάνω”»

Ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, που υπήρξε και διεθνής διαιτητής κατέθεσε ως μάρτυρας στην δίκη των 28...

Ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, που υπήρξε και διεθνής διαιτητής κατέθεσε ως μάρτυρας στην δίκη των 28…

Στην πέμπτη μέρα της Δίκης των 28 κατέθεσε και ο Πέτρος Κωνσταντινέας ο οποίος αναφέρθηκε και στο Ξάνθη-Ολυμπιακός στο οποίο ήταν ο ίδιος διαιτητής!

Αναλυτικά τα όσα κατέθεσε:

Το εάν δέχθηκε πιέσεις:

«Στις χαμηλότερες κατηγορίες θυμάμαι αποσπασματικά γεγονότα. Ο γνωστός του γνωστού. Το ένα ήταν στη Β’ Εθνική και ενημερώθηκε ο αρχιδιαιτητής κ. Ψυχομάνης. Το 2007. Το ντέρμπι του ΑΟ Μάνης με τον Ιωνικό με Πηρούνια και Κανελλάκη. Με είχε ενοχλήσει ο κ. Κανελλάκης και αμφισβητούσε το πρόσωπό μου. Το άλλο στην Σούπερ Λιγκ. Με πήρε διαιτητής εντελώς φιλικά για ένα ματς που ήταν για υποβιβασμό. Τότε ενημέρωσε τον πρόεδρο. Το ματς ήταν το ματς της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό. Ήταν ένα ντέρμπι και φοβόντουσαν τον διαιτητή. Δεν δείχνανε εμπιστοσύνη. Όχι δεν ορίστηκα στο ματς. Όχι μίλησα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Το είπα στον κ. Σταθόπουλο και ορίστηκε ο κ. Τσινιάρης».

Για το Ξάνθη – Ολυμπιακός:
«Την Παρασκευή με πήρε ο κ. Κουρίδης για να πάρει κάποια παξιμάδια. Μου είπε ο κ. Σταθόπουλος ότι ήταν πολύ καλός συνεργάτης. Μπήκε μέσα στο μαγαζί μου και το κοίταζε. Τους φαινόταν παράξενο που είχε αρτοποιείο. Στα σεμινάρια δεν ήμουν τυποποιημένος διαιτητής. Μου είπε ότι δεν ξέρει ο κ. Σταθόπουλος ότι έχω έρθει. Τα παξιμάδια του τα έκανα δώρο. Είμαστε όρθιοι έξω από το μαγαζί μου. Δεν μας ακούει κανείς άλλος. ‘Πρόσεχε το παιχνίδι επάνω’, μου είπε. Στις αρχές που ανέλαβε ο κ. Μαρινάκης και έφυγε ο κ. Πατέρας είχε βγει το παρατσούκλι ο κοντός Σισέ. Είχε βγει ένα μεταβατικό στάδιο. Υπήρχε πρόβλημα με τις σχέσεις των κ.κ. Σταθόπουλου – Μαρινάκη. Για το παιχνίδι αυτό ότι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός. Μου είπε ‘κοίταξε το παιχνίδι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός. Επίσης ότι ο αρχιδιαιτητής που ήταν ο κ. Βασσάρας θα φύγει’. Ο κ. Βασσάρας δεν με είχε σε μεγάλη εκτίμηση εμένα. Παραξενεύτηκα. Με παραξένεψε ότι μου είπε ότι δεν το είπε ο πρόεδρος. Εννοείται πως το θεώρησα παρέμβαση στο έργο μου. Έδωσα μεγάλη σημασία. Ναι σκοπός του θεωρώ ήταν να με επηρεάσει και να επηρεάσει τον αγώνα. Εμένα προσωπικά ότι και να μου πούνε. Εννοούσε την ομάδα του Ολυμπιακού. Μου είπε να προσέχω και εγώ.»

Εάν ενεργούσε από μόνος του…
«Εγώ είπα ότι δεν ‘γίνονται αυτά τα πράγματα κύριέ μου’. Μετά πήγα στο στάδιο να προπονηθώ. Εκεί είδα τον γαμπρό του κ. Σταθόπουλου και με ρώτησε. Εκεί άρχισα να ταράζομαι. Κράτησα πισινή για όσα άκουσα. Με είχε καλέσει ο πρόεδρος να πάμε σε μία πίτα. Του είπα δεν έρχομαι και ότι έχω ταξίδι. Όταν του είπα ότι κατέβηκε ο Κουρίδης μου είπε ότι δεν το ξέρει. Παραξενεύτηκε. Μου λέει ότι είναι πολύ σοβαρό που κατέβηκε και τα πράγματα έχουν φτιάξει. Ήταν η εναλλαγή στο ποιος θα είχε τα ηνία του ποδοσφαίρου μετά την κόντρα Μαρινάκη – Πατέρα. Εγώ είπα ότι θα παίξω αυτό που θα δω στο παιχνίδι. Μου είπε ο Σταθόπουλος να προσέξω. ‘Πέτρο πρόσεξε’, μου λέει. Ο πρόεδρός μου κ. Σταθόπουλος μου είπε για τον παρατηρητή Καλαθενό και ότι είναι κανονισμένα όλα. Μετά το τέλος του παιχνιδιού έρχεται ο παραρητητής. Μου λέει Πέτρο μία φάση είχες μόνο. Πολύ καλή διαιτησία ότι είχα στο ματς. Ότι θα έβλεπε στο βίντεο εκείνη την φάση».

Πηγή: gazzetta.gr 

Διαβάστε επίσης

Back to top button