ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λαμία: Πέντε γκολ με τρεις σκόρερ στα play-outs, όπου έχει «όπλο» την επίθεση

Οι Νίκος Βέργος και Ρούμπεν Μαρτίνεθ, κατά πρώτο λόγο, συνεπικουρούμενοι από τον Τζέισον Μεντίνα βρίσκουν για τη Λαμία «χρυσά» γκολ που την έφεραν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι Νίκος Βέργος και Ρούμπεν Μαρτίνεθ, κατά πρώτο λόγο, συνεπικουρούμενοι από τον Τζέισον Μεντίνα βρίσκουν για τη Λαμία «χρυσά» γκολ που την έφεραν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ως η μεγάλη κερδισμένη των play-outs προβάλει και είναι η Λαμία, αφού ξεκίνησε το μίνι-πρωτάθλημα με δύο νίκες στα ισάριθμα ως τώρα παιχνίδια της και έτσι βρέθηκε εκτός της επικίνδυνης ζώνης.

Το 2-0 της πρεμιέρας επί του ΠΑΣ Γιάννινα σε συνάρτηση με το 3-1 του Αγρινίου που ακολούθησε την έστειλε στους 23 βαθμούς και ως μεγάλο της «όπλο» προβάρει η άνεση που δείχνει στο σκοράρισμα. Ηδη στο τουρνουά βρήκε στόχο πέντε φορές με τρεις διαφορετικούς παίκτες, επίδοση πολύ σημαντική αφού για να κερδίσεις έναν αγώνα θα πρέπει να στείλεις την μπάλα στο πλεκτό.

Οι Νίκος Βέργος και Ρούμπεν Μαρτίνεθ μετρούν ήδη από δύο προσωπικά τέρματα αλλά αν προσέξουμε την παρουσία τους θα παρατηρήσουμε πως βοηθούν πολύ και στο δημιουργικό κομμάτι και για αυτό άλλωστε είναι «μέσα» στα τρία από τα πέντε γκολ του club, ενώ ο Τζέισον Μεντίνα ήταν εκείνος που έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή επί του Παναιτωλικού.

...

Νίκος Βέργος: 2 γκολ/4 τελικές/3 εύστοχα γεμίσματα

Ο 26χρονος φορ «υπέγραψε» τη νίκη της πρεμιέρας με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας. Αθροιστικά κόντρα στον «Αγιαξ της Ηπείρου» και τον Παναιτωλικό έβγαλε τέσσερις τελικές και οι ισάριθμές του που δεν κατέληξαν στα δίχτυα έβαλαν «δύσκολα» στις αντίπαλες άμυνες (στη μία περίπτωση οι Γιαννιώτες έβαλαν την κόντρα, στην άλλη, στο Αγρίνιο, το πλασέ του πέρασε κοντά από την εστία του Ανέστη).

Την ίδια στιγμή αν και κλασικό «9άρι» βοηθά και στο κομμάτι της δημιουργίας, αφού βγαίνει από το «κουτί». Στο 1-1 με τα «καναρίνια» από τον Μεντίνα ήταν εκείνος που «έσπασε» την μπάλα στα άκρα και ο Σιμόν «σέρβιρε» στον Κολομβιανό στράικερ που ισοφάρισε, ενώ αν θυμηθούμε το πως βρήκε δίχτυα στο 12′ της πρεμιέρας του μίνι πρωταθλήματος ήταν μία φάση-καρμπόν, αφού έστρωσε εκτός περιοχής στον Μαρτίνεθ που σούταρε και στη συνέχεια ήταν εκείνος που πήρε το «ριμπάουντ» για το 1-0.

Παράλληλα 22′ της αναμέτρησης με τους «κυανοκίτρινους» δημιούργησε με σωστή σέντρα την καλή ευκαιρία του Μαρτίνεθ στο 22′ και συνολικά στα play-outs έχει, μεταξύ άλλων, και τρία εύστοχα γεμίσματα.

Ρούμπεν Μαρτίνεθ: 2 γκολ/6 τελικές/3 εύστοχα γεμίσματα

Ηταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο 3-1 του Αγρινίου, καθώς βρήκε δις στόχο και οδήγησε τη Λαμία στη νίκη-ανατροπή. Σε ένα ματς όπου έβγαλε συνολικά πέντε τελικές (εκείνη του 22′ λογίζεται ως καλή ευκαιρία) και ήταν κίνδυνος-θάνατος για τα αντίπαλα καρέ.

Συνολικά στα ως τώρα παιχνίδια των play-outs μετρά έξι απόπειρες να σκοράρει και στη μοναδική που κατέγραψε στο 2-0 επί του ΠΑΣ ήταν «μέσα» στο πρώτο γκολ του Βέργου, αφού από το δικό του σουτ ο Ελληνας φορ πήρε το «ριμπάουντ» και βρήκε δίχτυα.

Ο 32χρονος παίζει ως επί το πλείστων στο αριστερό «φτερό» αφού είναι ακραίος και για αυτό αναλαμβάνει, εύλογα άλλωστε, και δημιουργικές πρωτοβουλίες. Ετσι μετρά μέχρι στιγμής έξι εύστοχα γεμίσματα και ευρύτερα «έφτιαξε» και δύο καλές φάσεις για τον Βέργο, από μία σε κάθε αναμέτρηση του τουρνουά.

Τζέισον Μεντίνα: 1 γκολ/1 τελική

Ο Κολομβιανός επιθετικός δεν έπαιξε στην πρεμιέρα αλλά στο Αγρίνιο βρέθηκε στο αρχικό σχήμα αντί του τιμωρημένου Ντε Βινσέντι, σε μία επιλογή που δικαίωσε τον τεχνικό του Βόκολο. Πιο συγκεκριμένα ήταν εκείνος που στο 66′ ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 για τη Λαμία και έτσι άνοιξε το δρόμο για τη νίκη-ανατροπή της ομάδας του.

Αγωνίστηκε ως επί το πλείστων στο πλευρό και ένα κλικ πίσω από τον Βέργο, ενώ στο ίδιο παιχνίδι «έφτιαξε», με κίνηση από το ύψος του πέναλτι, την καλή στιγμή του Σιμόν στο 30′.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button